Vešci sa Balkana

+
Pozdrav svima, nova sam osoba u Witcher svijetu, nisam jos odigrao niti jednog ali procitao sam Last Wish i na sredini sam druge knjige. Zanima me dali biste preporucili engleski prijevod knjige ili onaj Carobne knjige. Uzivam u engleskom prijevodu ali osjecam kako ipak nesto nedostaje a pretpostavljam da zbog barem nekakve bliskosti jezika bih trebao pokusati sa jedinim exyu prijevodom. Evo, bio bih izrazito zahvalan ako netko kaze par rijeci na ovu temu. :)
 
@plaaza
Dobrodošao/la !
Što se tiče prevoda, moja preporuka je Čarobna knjiga - bez dileme....Upravo zbog te jezičke bliskosti i sličnosti, srpski prevod je nekako prirodan, ugodan za čitanje...
Probao sam ja i engleski, ali nije to to...Ovaj naš SHBC jezik je mnogo fleksibilniji, da ne kažem bogatiji :)
 
Preporučio bih ti Čarobnu knjigu iz više razloga. Kao prvo i najbitnije, nisu sve knjige prevedene na engleski ali zato jesu na naški :)
Drugo, engleski ti je opet kao prevod a ne izvorni materijal tako ti dođe na isto. Mada verujem da je opet bolji naš prevod jer smo ipak slovenski narodi.
Jedino bi mogli da te zbune neki arhaičniji izrazi, ali većina ih je objašnjeno u fusnoti. Na engleskom bi ih verovatno još teže provalio :)

Tolko od mene i dobrodošao :cheers:
 
E kad smo kod arhaičkih izraza, mene su mučile "gvozdene putine" (glupi slovenac, šta čete, iako nemam slovenske krvi...) Iz konteksta sam ukapirao, da se radi o potpeticama ili đonovima, ali još nisam 100%. :D
 
E kad smo kod arhaičkih izraza, mene su mučile "gvozdene putine" (glupi slovenac, šta čete, iako nemam slovenske krvi...) Iz konteksta sam ukapirao, da se radi o potpeticama ili đonovima, ali još nisam 100%
Putine su cipele, one malo kvalitetnije koje će da izdrže duže putovanje pješke :D
U određenim djelovima CG nekad se koristio taj termin...
 
Hvala na dobrodošlici, veliki sam zaljubljenik u video igre i fantasy svijet općenito tako da jedva cekam isprobat sve sto Witcher ima za ponudit... samo da faks malo popusti pa slijedi overdose :)
 
@plaaza
Dobro nam došao! Nisam ranije mogao da te pozdravim (samozabrana interneta usred ispitnog roka :D ).
Inače, po mom mišljenju, prevod koji je radio IPS je daleko bolji od Čarobne knjige. Izdali su samo Mač sudbine i Poslednju želju, ako možeš nekako, nabavi ih.
 
Evo jedne pjesme za sve novake na ovom forumu
(nisam ni ja djed da se razumijemo), dobro došli.

P.S. Da još uvijek prodajem 10 metara drva ili mijenjam za 780Ti. Unaprijed hvala
 
Bok ekipa..
Šta kažete na ova gameplay videa? Mislim da igra izgleda sasvim ok, i da je atmosfera super! Uz odličnu muzičku podlogu, mislim da nam ni ne triba bolje ;)
Vidim da se vode polemike opet oko izgleda/downgrade/je li x-box ili PC/i slično, ali ako ćemo zaista bit sitničavi i zahtjevali da sve bude idealno, igra ne bi nikad izašla..
Anyway, jedva čekam izlazak, iako sam svjestan da ga neću moć pokrenut sa trenutnim svojim PC-em, ali svjedno pre-order na GOG-u ne otkazujem ;)
 
Da, Witcher Sense mi je nekako noob friendly tipa poteztanje za rukav i pokazivanje di triba ić i šta radit.. I ja bi isto volija da igrač sam istražuje i pokuša pronaći trag, nego da mu WS ukaže na sve.. No dobro, feedback za Witcher Sense je tu, mislim da developeri možda prije izlaska nešto i naprave glede toga..
 
Top Bottom