Search results

+
  1. Ely74

Balans kart [propozycje, argumenty]

Odejśc z powodu tak słabej talii jak Kultyści to jednak zdziwienie.
  2. Ely74

Korsarzami wygrywam z KP jakieś 4 razy na 5 pojedynków a ten raz to jak mi nie doszła ani Fucusya ani Morkvarg . Kp nie ma za bardzo szans z Craichem który niszczy każdą słabsza kartę a potem ze Scenariuszem który spopiela wszystko a Mokrvag pozwala ci wygrać każdą runde zwłaszcza jeśli jest...
  3. Ely74

A dlaczego Scoia znowu może odpalać z lidera dwa kroki scenariusz naraz. Po to swego czasu likwidowano lidera w skellige by nie było takich cyrków. Nowy scenariusz musi mieć korektę że tylko harmonia bez fatum uruchamia kolejny krok. @Iorweth15 kultysci są słabi niestety. Kombinowałem na...
  4. Ely74

[FAQ] Gwint: błędy, pytania, porady - "gracze pytają, Lexor odpowiada"

Chyba nie rozumiem działania atrapy bo gram kultysta mi mam na stole Vincenta nasyconego lkategoria kultysta. Zabieram go atrapa i atrapa.....usuwa mu nasycenie i kategorię kultysty? To tak powinno działać? Jak karta przenosi się na cmentarz to nasycenie pozostaje ale jak do talii to znika? W...
  5. Ely74

@Iorweth15 gram kultysta mi ale ta talia ma jeden mocny i słaby punkt jednocześnie. Scenariusz. Jak skasują scenariusz to nie ma jak robić punktów a jak nie to punktami uciekasz nawet skellige z tym że ja mam inną takie niż metowa A simlas nie ma szans z korsarzami i czasem z krasnoludami bo...
  6. Ely74

Aktualizacja 10.8 — lista zmian

Nie rozumiem biadolenia bo znowu gra jest urozmaicona. Renfri może widziałem 3 razy( spam w KP i 2 razy Wampiry) a przedtem to było 80% talii. Scenariusz Syndykatu w końcu jest jako tako grywalny bo on jednak na renfri nie miał tempa. Zmiana w Eksperymencie dobra bo on przy dobrym układzie był...
  7. Ely74

Dobra ale z Kultystami jest coś mocno nie tak Po 1 - co wspomniałem kultyści którzy są nasyceni przez Diakona na ręce nie aktywują obrażeń Po 2 - nasyciłem 3 brązy rywala ,zę powinni otrzymuwać obrażenia Ku mojemu zdziwieniu jak zagrałem Kultystę to tylko jeden z nich otrzymał obrażenia...
  8. Ely74

A wcześniej ściągałeś go sobie z cmentarza? Bo jeśli tak to miał fatum a karta z fatum nie może wrócić na rękę Tak czy siak to jest dziwna opcja bo Blokada powinna moim zdaniem blokować całość funkcji lidera a nie że po pasie nadal dostaje 5 pkt albo odliczenie działa.
  9. Ely74

Hot fix na Renfri poproszę

A ja o ile bez większego problemu wbiłem na Pro nie grając Renfri i nawet na PRO korsarxzami i KP na mutageneratorze dawałem radę o tyle po prostu znudziło się granie na poważnie jakoś po 3 dniach. Na pierwsze 20 potyczek na PRO tylko raz nie trafiłem na Renfri i to były właśnie puiłapki. Mimo...
  10. Ely74

Chciałbym zgłosić błąd 1 już kilka razy miałem taką sytuację. Najpierw Wtajemniczonym nasycilem wroga zadaj sobie obrażenia gdy zagram kultyste.potem diakonem nasycilem sobie kartę kategoria kultysta ale jak zagrałem to jednostka wroga nie zadała sobie punktu obrażeń 1658870977 Jeszcze jedno...
  11. Ely74

@Iorweth15 A próbowałeś pułapki? Bo wprawdzie skleciłeś byle jaką talię i mam raptem dwie partie ale w r1 Scenariusz i wygrywasz na luzie bo Renfri nie ma tego tempa. Potem r2 odpuszczasz i w r3 same pułapki . Nigdy nie próbowałem grać pułapkami więc to pewnie wymaga jeszcze sporo korekt ale no...
  12. Ely74

Ostatni raz zasyp jenego rodzaju talii był w czasach kiedy Skaza niszczyła wzmocnione jednostki chyba ,że miały tarcze. Wtedy Skellige to było 80% pojedynków. Teraz na pro ranku na ostatnio 20 gier tylko raz nie grałem vs Renfri. Odechciewa sie grać bo to jest nudne Jak już widzę nawet takie...
  13. Ely74

Forum już wstało

Gra działa jakby co ale poznikały mi klucze. Fakt faktem nie miałem ich dużo ale to w sumie jedyna różnica
  14. Ely74

Forum już wstało

U mnie ta wersja nie jest wspierana. Rano mogłem wejść ale cokolwiek robiłem to się nic nie zmienialo
  15. Ely74

Trochę to prawda. Na pro ranku praktycznie 80% to Renfri. Nawet przed chwilą kombo Renfri plus Shill i same praktycznie brązy Ale wszechobecny Aero mieczyk z Nekkerem dwa sezony był bardziej toksyczny
  16. Ely74

Wiesz w Harmonii powerplaty to robisz przede wszystkim strażniczką Jeziora. Minimum to ona wcodzi za 12 pkt a widziałem i za 21 .Facet grał cały czas karty z harmonią . Akurat widzałem to tylko raz i akurat przegrał ale akurat miał pecha bo grałem korsarzami i mu za przeproszeniem na scenariuszu...
  17. Ely74

@Iorweth15 gram ale jak mi nie dojdzie to jest różnie. Na harmonii też widziałem Renfiri i nawet na korsarzach gdzie było Renfiri i scenariusz tzn był kompas który zagrał scenariusz. Kompas jak Assire jest zepsutą kartą i daje ci często choć raz zagrania karty o większym werbunku niż te 8
  18. Ely74

JAk wspomniał @luk757 to zarźnie tę karte a nie o to chodzi... Tu jak gdzieś pisałem trzeba usunąć możliwość wielokrotnego zagrywania np jak wspomniał usuwać ją po zagraniu i w jej miejscu pojawia się token Czarne Słońce o siłe 7 i statusie fatum Albo wpisać Runicznemu Czarodziejowi ,że opcje...
  19. Ely74

Czarne Słońce — poznajcie nowe karty

Tak tylko , że musiałaby dostać fatum a to się da oczyścić więc lepiej jakby była usuwana a w jej miejsce pojawiał się token Czarnego Słońca o sile 7 i statusie fatum z 0 kosztem werbunku
  20. Ely74

Czarne Słońce — poznajcie nowe karty

Garść moich przemyśleń Kiedy wszedł nowy tryb to zagrałem wszystkimi scenairuszami a potem część z nich próbowałem zagrać już w grach rankingowych i tak 1 Renfri - większość uważa ,ją za przegiętą ja niekoniecznie ale by nie wchodzić w semantyczny spór to jedna rzecz powinna ulec zmianie...
Top Bottom