Search results

+
  1. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Listopadowy!

Miśtrzowski balans nie jest trafionym trybem. Za pierwszym razem było to coś innego, powiew świeżości. Niestety już po około 3-4 partiach staje się niesamowicie nudny. Jest tak naprawdę jedna strategia na wygraną, nominały kart się nie powtarzają, więc wiadomo co druga strona ma w ręce i co w...
  2. Aurelie007

Ivar Złe oko

A to nie jest tak, że mając na ręce 3 karty, w tym Ivara, to po wyłożeniu go włącza się adrenalina, ponieważ w ręce zostały Ci 2 karty? Jeśli wyłożysz Ivara jako 1, 2 lub 3 kartę od końca, to adrenalina się uruchomi, natomiast jeśli wyłożysz go wcześniej, to zadziała umiejętność rozmieszczenia...
  3. Aurelie007

Ivar Złe oko

Żeby punkty siły Ivara i wrogiej jednostki zamieniły się, musisz go zagrać, gdy nie ma on adrenaliny. Np. masz w ręku 10 kart i: a) jeśli zagrasz Ivara jako np. czwartą w kolejności, to wówczas musisz wybrać wrogą jednostkę i siła tej jednostki zmieni się na siłę Ivara, a Ivar zyska siłę tej...
  4. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Październikowy

"Podwójna...", "Cierpliwość..." oraz "Układ..." cudowne:love: "Szał..." mógłby dla mnie nie istnieć, nigdy w nim nie gram, ale wiem, że wiele osób lubi, więc też spoko. A pomysł, by przy nowych kartach tworzyć odpowiedni dla nich tryb, by móc wypróbować nowości jest fajny. Wprawdzie dość szybko...
  5. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Wrześniowy!

@DeckCard_Cain Ok, w takim razie tryb będzie idealny pod zemstę. Zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce. Co do rozwijania trybów sezonowych to również bardzo się cieszę, tym bardziej, że chyba należę do bardzo wąskiego grona graczy/graczek, dla których GWINT = tryby sezonowe, a rankingówki mogłyby...
  6. Aurelie007

[FAQ] Gwint: błędy, pytania, porady - "gracze pytają, Lexor odpowiada"

Dodam, że w tym trybie jest generalny problem z kartami z warunkiem "Ta karta zaczyna w twojej ręce". Zrobiłam test i Pierścień Przychylności oraz Torque również nie zawsze wchodzą na rękę przy pierwszym rozdaniu, a jak już czasem się uda, to pojedynczo. Oprócz tego Rioghan Nieumarły, który...
  7. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Wrześniowy!

Podwójna stawka (nareszcie!) i Bliźniacze zaklęcie - tak, tak i jeszcze raz, wielkie TAK!:love: Choć nie ukrywam, że po zrównaniu z ziemią archetypu Asymilacji, Podwójna stawka cieszy jakby mniej... Co do nowości, to podstawowe pytanie: czym są "kamienie"? Odnośnie do Miśtrzowskiego balansu mam...
  8. Aurelie007

Aktualizacja 10.9 — lista zmian

Jak zobaczyłam na początku wpisu, że wzięli się za NG, to pomyślałam "Nareszcie! Ogarnęli kultystów i może nawet dali buffa asymilacji?". Po przeczytaniu tych zmian załamałam się:sad: Asymilacja została zaorana. Niechby już te "czwórki" dostały jakieś rozmieszczenie, ale naprawdę trzeba było...
  9. Aurelie007

Balans kart [propozycje, argumenty]

Pisałam (i zapewne nie tylko ja) już w innym temacie, że jest od groma sposobów na zablokowanie Sihilla. Z uniwersalnych, możesz wzmocnić jednostkę lub jednostki złocistą pianą i innymi kartami, dać jednostce tarczę lub pancerz, czy postawić obrońcę. Możesz zjeść takie karty potworkami lub...
  10. Aurelie007

Błąd w zawartości pakietu, który zakupiłam za pył - gdzie go zgłosić?

Właśnie zajrzałam na maila... Może zrób im flood wiadomości, żeby się przypomnieć, bo ja właśnie otrzymałam informację zwrotną na moje zgłoszenie, że tytuł został zmieniony na właściwy, czyli taki, który znajduje się w opisie oferty w Sklepie. Wiadomo, że edycja nazwy jest nieporównywalnie...
  11. Aurelie007

Dzięki, byłam na tej stronie, ale wczoraj po kliknięciu w button "zaloguj się na konto gog..." odsyłało mnie do osobnej strony z supportem goga. Dzisiaj jak kliknęłam, to otworzył się formularz zgłoszeniowy, może strona im zwariowała. W każdym razie pozostaje czekać na odpowiedź... Z tego co...
  12. Aurelie007

Zastanawiam się na jaki adres napisać i jaką kategorię problemu wybrać w następującej sytuacji: kupiłam "Paka Myrgtabrakke" za 400 pyłu. Mój błąd, że po zakupie (czyli z jakiś miesiąc temu? Na pewno tuż po tym, jak ten pakiet pojawił się w sklepie) nie sprawdziłam, czy wszystko się zgadza. Teraz...
  13. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Sierpniowy!

Fajnie wyglądają tryby w tym miesiącu, choć "Porządek rzeczy" bardzo rozczarowujący. To samo mogę mieć w każdej chwili wystawiając w pierwszej kolejności Jana Calveita. Nie wspominając już o tym, że często karty z wysokim kosztem werbunku to albo finishery, albo karty myszkujące po cmentarzach...
  14. Aurelie007

Aktualizacja 10.7 — lista zmian

Rozegrałam dzisiaj 10 meczy w sezonówce. Starłam się z każdą frakcją, przegrałam 2 partie (i to tylko dlatego, że RNG nie było po mojej stronie). Grałam cały czas NG i za każdym razem (z wyjątkiem tych dwóch przegranych) kończyłam R3 z wynikiem 140+ punktów. Żeby była jasność: przeciwnicy...
  15. Aurelie007

U mnie gra nawet nie chce się zaktualizować. Na gogu wyświetla mi się "graj" zamiast zwyczajowego "aktualizuj". Klikam graj, wyświetla się ekran startowy z wczytywaniem i... tak się "wczytuje" od 30 minut bez zmian. Nawet nie ma komunikatu "jest nowa wersja, zaktualizuj bla bla bla", który...
  16. Aurelie007

"Nowy tryb sezonowy: Rozpoznanie bojem – ustaw się w kolejce z wybraną przez siebie frakcją – twoja talia zostanie zastąpiona gotową talią dla tej samej frakcji zawierającą karty z nowego dodatku!" Pomijając fakt, że to średni pomysł, by robić z tego cały tryb sezonowy, podczas gdy można by...
  17. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Czerwcowy!

Wiem, że ten tryb ma wielu fanów i fanek ;) Usunięcie go to takie moje niespełnialne, gwintowe marzenie.
  18. Aurelie007

Rozpoczął się Sezon Czerwcowy!

Nie wiem, czy jeszcze dla kogoś kwintesencją Gwinta są tryby sezonowe, a nie rozgrywki rankingowe, ale bardzo mi się ten miesiąc podoba i szykuje się długie granie. Gdyby jeszcze tak zastąpić Szał Bojowy Podwójną Stawką (albo czymkolwiek! innym) to byłoby idealnie. Jednak mam pytanie, czy...
  19. Aurelie007

Aktualizacja 10.5 — lista zmian

Sihill może być "przerażający" przy pierwszych spotkaniach, ale da się go ograć praktycznie każdą frakcją. Trzeba 1 i 2 wzmacniać lub dawać im tarcze, ewentualnie postawić obrońcę. Przemiana 1 w inną kartę też zda egzamin, choć nie w każdym przypadku. Potworami można je zjadać. Można jeszcze...
  20. Aurelie007

Czy da się wyłączyć grę rankingową?

O. Dziękuję bardzo :) Co do grania "nierankingowego" - akurat w Gwinta zawsze grałam mocno casualowo: mam 3 mocne decki, ale nie mam ani ochoty ani cierpliwości śledzić nowinek, obmyślać nowych strategii itd. Tryby sezonowe lubiłam i lubię najbardziej, więc raczej przy nich pozostanę, ale dobrze...
Top Bottom