Search results

+
  1. adventus.991

Wiedźmin: Syreny z Głębin oraz Zmora Wilka i być może nie tylko

Nie doszukiwałbym się tu AI, niektóre kwestie są raczej pocięte żeby zmieścić się w czasie i dlatego brzmią nienaturalnie, a Rozenek najwyraźniej tak teraz brzmi. Tbh pierwsze materiały z W3 z dubbingiem Rozenka też brzmiały dla mnie słabo względem poprzednich gier, a ostatecznie wyszło dobrze
  2. adventus.991

Wiedźmin: Syreny z Głębin oraz Zmora Wilka i być może nie tylko

Dla mnie bez zaskoczeń, spodziewałem się podwodnej cywilizacji i konfliktu między rasami, masy morskich potworów, jak widać dorzucili jeszcze coś krakenopodobnego, no bo w sumie czemu nie. Wiedźmin nad morzem to nie można sobie odmówić wielkich przedwiecznych :P
  3. adventus.991

Wiedźmin IV - Dyskusja Ogólna

Liczę na duże miasto. Jakiekolwiek. W W3 spodziewałem się, że najbardziej mi podejdzie Velen z zapowiadanymi lovecraftowymi klimatami i bagnami (po W2 brakowało mi tego), ale wygrał Novigrad. Miejskie questy zawsze jakieś takie ciekawsze dla mnie były -Kręcące się bardziej wokół ludzi, nie...
  4. adventus.991

Wiedźmin IV - Dyskusja Ogólna

Jak dotąd w każdej części Wiedźmina powracały jakieś postaci z książek, nawet jeśli gościnnie. Nieironicznie liczę tym razem na Percivala (w growym lore chyba wrócił do Mahakamu, ale można to łatwo odkręcić, że nie wysiedział tam długo przy rządach Hooga) który też nie miał chyba nigdy okazji...
  5. adventus.991

Wiedźmin IV – Oficjalny zwiastun filmowy

Stare dobre czasy wracają. Ktoś nawet już wspomniał oświetlenie jako potencjalną przyczynę brzydoty jednej z postaci. Nie mogę się doczekać wyszukiwania gnomów na pierwszych screenach z gry :P Tak w kwestii mapy, to wiemy że będzie mniej więcej podobna wielkością do tej z W3, a przynajmniej na...
  6. adventus.991

Gry na konsole

Gdybym miał z tych dwóch postaci wskazać łowcę, to prędzej wybrałbym bohaterkę Intergalactic tbh. On wygląda jak korposzczur tuż po studiach, ona jakby uciekła z więzienia, więc skojarzenie bliższe :D
  7. adventus.991

Miejcie na uwadze że takie małe demo z niewielką mapą to całkiem inna para kaloszy niż gigantyczna gra AAA z otwartym światem i masą zamieszkujących go enpeców / stworów. Więc grafiki na tym poziomie się nie spodziewam, nawet nie wiadomo czy pójdą w taki właśnie hiper-realizm czy nieco bardziej...
  8. adventus.991

Na remake W1 może wystarczyć, ale z W4 to trudno powiedzieć.
  9. adventus.991

A dla mnie końcówka wyszła okej, nie poczułem krindżu, nie bardzo potrafię sobie też wyobrazić w tym fragmencie innej pracy kamery mając na uwadze że są to ostatnie sekundy przed ujawnieniem tytułu. Mogło być gorzej, ale aktorka nieźle odegrała złość, więc tekst wyszedł naturalnie i na miejscu...
  10. adventus.991

Liczę na jakąś bardziej przyziemną i kameralną historię w W4. No ale zapowiedziano całą trylogię, więc raczej bez przysłowiowych fajerwerków, przynajmniej w kolejnych dwóch częściach, się nie obejdzie. Oby tylko nie wyskoczyli z czwartą inwazją Nilfgaardu :P Dajcie już czarnym pokój. Jeszcze...
  11. adventus.991

Ja widzę wyraźnie tę różnicę w wyglądzie Ciri, i nie na zasadzie że wyglądza starzej albo na styraną życiem. Ale to są może 2-3 niefortunne kadry w całym zwiastunie, plus jest to cinematic a w tych postacie zawsze wyglądały inaczej niż w grze. Nie przekonuje mnie argument że to na silniku gry...
  12. adventus.991

Ja z Wiedźminem zetknąłem się jakiś czas po premierze pierwszej gry, więc narzekać okazji nie miałem, ale pewnie bym tego nie robił. Pani Jeziora w żaden sposób nie potwierdza śmierci Geralta / Yennefer, a wręcz przeciwnie, także dla mnie ich powrót nie jest aż tak naciągany. Dużo bardziej mnie...
  13. adventus.991

Chyba wspominałem przy zapowiedzi gry, że jeśli Ciri okaże się protagonistką, to będę zawiedziony. No i po obejrzeniu zwiastuna jestem zawiedziony, nawet bardziej niż się spodziewałem. Jeśli ma być to cała nowa trylogia, to dlaczego nie postawić na nową postać, nowe podejście do świata i...
  14. adventus.991

Rozpoczyna się nowa saga

Cinematic a'la CP2077 Bullets to maks czego bym się spodziewał, zakładając że w ogóle Wiedźmin się pojawi. Też sobie zarwę nockę i obejrzę TGA, bo bardzo mi brakuje tego typu imprez (RIP E3), a podobno mają pokazać coś fajnego. Były nawet plotki o Half-Life 3, ale już mi się nawet nie chce...
  15. adventus.991

[Spoilery] Rozdroże Kruków - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego

Widocznie albo Sapkowskiemu, albo wydawnictwu (zakładam że obu stronom) nie zależy specjalnie na marketingu, "bo i tak się sprzeda", "bo i tak dziennikarze rozreklamują". Sęk w tym, że newsy o książce mogą łatwo ominąć tych, którzy Wiedźminem dotąd niezbyt się interesowali, a po to jest reklama...
  16. adventus.991

Rozpoczyna się nowa saga

Mogą w teorii zrobić title reveal, jakaś króciutka animacja z logo i pochwalić się paroma detalami, ale nie wiem czy chciałbym to robić na ich miejscu. Lepszy efekt będzie gdy pokażą coś konkretnego gdy będą na to gotowi, bez takiego rozdrobnionego marketingu. No ale ogłaszali sam start...
  17. adventus.991

Masz na myśli najazd na Kaer Morhen na początku gry? Tam kradną mutageny, a eliksiry to w trakcie gier nawet Geralt sobie sam warzy z tego, co w lesie znajdzie.
  18. adventus.991

Ja też już ze swoim egzemplarzem. W empiku książka leżała na co najmniej trzech różnych regałach, więc w sumie nie było nawet sensu zaklepywać online. Książka cienka, tru, ale że oczywiście mam przez najbliższe parę dni mało wolnego czasu to się zastanawiam kiedy skończę, a lubię "sączyć" strony...
  19. adventus.991

Ech, przynajmniej wygląda na to, że jeśli empik nie wyrobi, to będzie w miarę łatwo zdobyć książkę w innych, nawet lokalnych księgarniach.
  20. adventus.991

U mnie w empiku mam status "zrealizowane", znaczy, że wysłane. I też termin 29-30 do odbioru. Ale skoro już mają na magazynach i nawet dzisiaj sprzedają z tego co widzę, to powinni i tak dla kupujących wcześnie online zachować po egzemplarzu, nie? :P
Top Bottom