Search results

+
  1. P

SOLVED Wiedźmin 3 szarpanie obrazu i spadki fps

Ja u siebie na 4690K (4.4 GHz) też miałem w niektórych miejscach dziwny stuttering pomimo, że miałem stabilne 60 PFS. W moim przypadku pomogło wyłączenie v-sync w grze i włączenie go w panelu sterowania GPU. Może u Ciebie też pomoże. No i podkręcenie CPU też z pewnością by nie zaszkodziło :)
  2. P

Edycja gry roku [PYTANIE]

Muszę Cię zmartwić ale wersja GOTY to całkiem osobny produkt. Niestety, ale jeśli chcesz zagrać w Serca z Kamienia musisz odinstalować poprzednią wersję i zainstalować od zera nową grę. Savy z normalnej wersji działają.
  3. P

Edycja Gry Roku (GOTY) - FAQ

OK. Jeżeli komuś zależy na osiągnięciach to lepiej nie przeinstalowywać. Dla mnie ma to marginalne znaczenie. Ważne by można było kontynuować rozgrywkę i by mody których używam działały bez problemów. To pozwala cieszyć mi się rozgrywką w 100% :)
  4. P

Nie trzeba jeśli grasz na PC. Można wykorzystać savy ze "zwykłej" wersji. Mogę Ci to potwierdzić, bo sam zachowałem swoje savy i po przejściu na wersję GOTY wszystko jest w porządku. Dla pewności zawsze możesz zrobić sobie kopię zapisów - na pewno nie zaszkodzi.
  5. P

Jak pisałem wcześniej, była to prośba graczy na forum GOG. Chodziło o: 1. Wygodę - GOTY to jedna instalka która zawiera już wszystko (i odnoszę wrażenie jakby folder z grą był nieco mniejszy, ale może to kwestia samego faktu przeinstalowania gry) 2. Wersja premierowa z oboma dodatkami i patchem...
  6. P

Ja z ciekawości już sobie przeinstalowałem dotychczasową wersję i jak na razie zero problemów, choć pograłem raptem 30 minut. Savy działają, plik konfiguracyjny także, używane przeze mnie mody również. Nic tylko się cieszyć grą.
  7. P

Tak, w ciągu następnych dni wszyscy posiadacze podstawki i obu dodatków dostaną za darmo wersję GOTY jako osobny produkt na półce. Była akcja na GOGu w której użytkownicy prosili Redó o taką akcję no i się udało :)
  8. P

Artefakty krew i wino + patch 1.21

Ja miałem przy niemal identycznej specyfikacji problemy z artefaktami pojawiającymi się na łodziach. Wystarczyło zweryfikować pliki i wszystko jest w porządku. Jedyne z czym mam problem to ogon Płotki który zaginął niczym ogon Kłapouchego ;)
  9. P

Wiedźmin 3 - Wygląd Geralta

A czy te drobne fioletowe fragmenty które wyglądają nieco jak artefakty to nie efekt włączenia aberracji chromatycznej w ustawieniach gry? Może wyłączenie tej opcji pomoże. Jeśli nie to jedynym wyjaśnieniem jest to, że jest to związane z możliwością barwienia zbroi. Tylko czy jest to jakiś błąd...
  10. P

Wiedźmin 3 - Krew i Wino [spekulacje, domysły]

Ha, w końcu Sven zginie. Irytował mnie ten typek :)
  11. P

Wiedźmin 3 - pytania odnośnie wydań gry, wersji językowych itp.

1. Tak, dodatki na pewno będą do odbioru z poziomu klienta GOG Galaxy lub bezpośrednio ze strony GOG, tak jak miało to miejsce z sercami. W końcu wydanie pudełkowe to tak naprawdę cyfrowa wersja z gry z fizyczną talią kart. 2. Nie dostaniesz ich za darmo. Trzeba je kupić co zresztą jest napisane...
  12. P

Wiedźmin 3: Dziki Gon

W takim razie czekamy na wysyp materiałów. Pierwsze wideo z Japonii już się pojawiło w temacie z linkami :) PS. Właśnie po dłuższej przerwie od Wieśka chciałem włączyć grę i pojawiła się aktualizacja klienta GOG i wiecie co? Pojawił się polski język :D Nie wiem czy dodano go wcześniej czy...
  13. P

Migotające tekstury i obiekty

Zejdź z taktowaniem GPU, bo to może być problem + najlepiej zastosować v-sync ze sterownika lub z aplikacji RivaTuner Statistic Server (np. z MSI Afterburner), U mnie po zastąpieniu wbudowanego V-sync mniej przycina (FPS był stabilny, ale pojawiały się mikrościnki). Co do taktowania to ono...
  14. P

Wiecznie gładkolicy Geralt

Z tego co się orientuję problemem nie jest zainstalowanie DLC, bo sam mam na PC zainstalowane fryzury i jest w porządku. Chodzi o to, że gdy zmienisz standardową fryzurę Geralta na jakąś z DLC to wtedy broda nie rośnie. Można chyba tylko wybrać sobie jej długość u balwierza i przez cały czas się...
  15. P

Wiedźmin z pudełka + Serce z Kamienia kod-brak możliwości update i uruchomienia dodatku

Ha. Trzeba było od razu powiedzieć, że nie aktywowałeś swojej kopii :surprise: Bez tego nie nie było szansy na zainstalowanie żadnych DLC. Teraz możesz też pobrać zestaw 16 darmowych DLC z różnymi drobnymi rzeczami w tym kilka misji
  16. P

Wiedźmin z pudełka + Serce z Kamienia kod-brak możliwości update i uruchomienia dodatku

OK. Sprawdziłem jak to wygląda na moim koncie GOG. Musisz mieć 2 patche (w 5 częściach): Patch #1 - aktualizacja do wersji 1.10 (ok. 10GB) Patch #2 - aktualizacja do wersji 1.12.1 (ok. 480 MB) Jeśli masz problem ze znalezieniem to spróbuj ściągnąć je programem GOG Downloader...
  17. P

Musisz sie zalogować na stronie GoG.com (login i hasło takie samo jak do Galaxy). Wchodzisz w bibliotekę twoich gier i znajdujesz Wiedźmina 3. Wchodzisz w tą pozycję i tam powinieneś zobaczyć wszystkie możliwe do ściągnięcia rzeczy w tym patche. Wyszukujesz odpowiedni dla swojej wersji. W tym...
  18. P

Spróbuj ściągnąć patcha ręcznie ze strony GOG i zainstalować go. Może ten sposób pomoże
  19. P

[UWAGA SPOILER] Nasze najpiękniejsze screenshoty

Wydaje mi się, że do tego dochodzi jeszcze optymalizacja pliku konfiguracyjnego z ustawieniami (głównie roślinność i cienie) + do są robione w 4K co po downscalingu daje taki dobry efekt. Może jeszcze jakiś preset na kolorystkę. PS. Sam zauważyłem w wielu grach że wykorzystanie upscalingu daje...
  20. P

Wiedzmin 3 - minigry

Nie. Przegrywając nie tracisz kart, możesz je tylko zdobyć
Top Bottom