Search results

+
  1. R

[UWAGA SPOILER] Nasze najpiękniejsze screenshoty

Dla mnie to jest kwintesencja miodności Wieśka ;)
  2. R

Wiedźmin 3 - grafika

Wiem, że późno się obudziłem, ale chyba mam dwie największe moim zdaniem bolączki grafiki. Pomijam wszelkie tekstury itp., bo generalnie w ruchu nie zwraca się na to uwagi, ale: -brak cieniowania (choćby najprostszego) wszelkich roślin poza drzewami. + generalnie coś jest chyba nie tak z tymi...
  3. R

Łatka 1.10 - Lista zmian

Bardzo fajnie się ta lista prezentuje, mam tylko jedno pytanie: możemy spodziewać się poprawienia wydajności w Białym Sadzie, a konkretniej w lesie i nad rzeką w południowo wschodniej części mapy? Jest tam dosyć znaczący spadek wydajności, a w zasadzie trudno mi powiedzieć dlaczego. PS: no i...
  4. R

Grafika - mody / zmiany w plikach gry

Mi się wydaje, czy tutaj wreszcie wszystkie trawy rzucają cień? Global Illumination + Sweet FX będzie robić mega robotę. Do pełni szczęścia będzie brakować tylko teselacji i (tylko miejscami) lepszych teksturek. Jeśli nie CDPR, to modderzy zrobią swoje ;) EDIT: Jak to było? Kwestia oświetlenia? :D
  5. R

Wiedźmin 3 - grafika

Heh, ja tylko przypomnę biadolonie na fizykę na trailerze VGX, a teraz?... ;) zamiast być lepiej jest gorzej.
  6. R

Wiedźmin 3 - grafika

To już chyba drugi tak rzeczowy post w ciągu ostatnich 24h ;) Od siebie dodam tylko jedno- zakładając, że jeśli silnik i kod jest na tyle elastyczny, żeby dobrze działać na PC i konsolach nie powinno być problemu z osiągnięciem jakości VGX. Dlaczego? było już parę przykładów, że ta jakość w grze...
  7. R

Wiedźmin 3 - grafika

Teraz jakiś delikatny kurz i liście też miejscami widziałem, ale faktem jest że na pewno jest dużo ubożej niż na VGX. Moim skromnym zdaniem ,gdyby gra na ultra wyglądała tak jak na VGX i 980gtx byłby w stanie ją uciągnąć ~30klatek to byłoby absolutnie świetnie i optymalnie. Ja się swego czasu...
  8. R

Wiedźmin 3 - grafika

No i do tego powinna sprowadzać się cała dyskusja- za warunki atmosferyczne i modele postaci piątka z wykrzyknikiem. Ale za trawę i niektóre teksturki (choć niby ściany poprawione, pytanie czy tylko tam, czy wszędzie ;) teselacja zrobiłaby robotę) max 3. Mam wrażenie że sprawa z trawą to jakieś...
  9. R

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

Mam dokładnie takie same odczucia- niech sobie ta gra wychodzi na konsole teraz, byle wersja PC nie była kastratem. Różnica w możliwościach między takim PS4, a komputerem z i74790 i 980GTX jest taka, jak między grafiką teraz prezentowaną, a tą z VGX. I ja mogę czekać choćby i do 2016 byle to tak...
  10. R

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Na optymalizację mają trochę czasu, zresztą większość nowych gier ma wymagania z kosmosu i nie ma co się dziwić- dochodzą nowe, coraz bardziej wymagające opcje (cząsteczki itp.), które wcale nie robią gignatycznej różnicy. Po przeanalizowaniu filmików wnioski mam następujące: - tekstury...
  11. R

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Niestety nikt nie odpowiedział co z teselacją. Niektóre ściany wyglądają po prostu słabo, mam nadzieję że była to opcja po prostu wyłączona, i pojawi się w wersji finalnej.
  12. R

Wiedźmin 3 - sytuacja polityczna (spoilery)

Mnie zastanawia tylko, jak nasze decyzje mają się do mapy świata przedstawionej w outro. Mianowicie: To co tutaj widzimy to jest sytuacja po ścieżce Roche'a, z zabitym Henseltem, uratowaną Annais i rządach Natalisa. Myślicie, że to przypadek, czy sugerowana ścieżka zakończenia gry i punkt...
  13. R

Po prostu sport

Kibice dali dupy siedząc cicho jak w teatrze. Tyle z mojej strony...
  14. R

Multiplayer Wieśka 2 ???

Multiplayer - jestem PRZECIW! zdecydowanie MMO w świecie Wiedźmina - jestem za, pod warunkiem że wiedźmini będą frakcją elitarną. Np. rozwiązane w taki sposób że do któregoś poziomu po prostu rozwijamy swoje umiejętności, potem wybieramy, można być np. czarodziejem, wojownikiem, druidem...
  15. R

Film o Wiedźminie, czyli dlaczego okazał się klapą...

A moim zdaniem najlepiej by wyszła właśnie animacja łączona z aktorstwem. Tak jak te dwa filmiki co wrzuciłem post wyżej ;)
  16. R

Film o Wiedźminie, czyli dlaczego okazał się klapą...

Popatrzyłem na to co zrobił Bagiński z okazji 600lecia Bitwy pod Grunwaldem. Robimy zrzutę na film? http://www.youtube.com/watch?v=MBBLxpw-i4w&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=YpxSy3U85fY&feature=related Reżysera i speca od efektów już mamy, teraz potrzebna kasa i odpowiedni...
  17. R

Po prostu sport

Wisła powinna spokojnie przejść, zwłaszcza że już w niedziele leci na Cypr, nie będzie więc mowy o żadnych problemach z temperaturą. W konfrontacji Legia-Spartak przejdzie dalej ten kto wyciągnie więcej trafnych wniosków z pierwszego spotkania. Legia grała lepiej, nie ustępowała, problemem jest...
  18. R

Po prostu sport

Mimo wszystko Legia zagrała zdecydowanie najlepiej, najładniej i najefektowniej ;) Śląsk w zasadzie już odpadł, Wiśle z całego serca życzę awansu. A Legia... Jak Ljuboja strzeli bramkę, a z tyłu zagramy na zero (wraca Vrdoljak!) to kto wie, kto wie ;) Jestem dobrej myśli!
  19. R

Po prostu sport

Mecz dzisiaj przeciętny, ładny gol Małeckiego, ważne że do przodu, liczę że Wisła awansuje ;) Jutro idę na Legię, pozdzieramy gardło żeby naszym było łatwiej ;)
  20. R

Nasze zdjęcia

Nie nie nie, żeby nie było nieścisłości, to nie była żadna prowokacja, tylko raczej stwierdzenie faktu że na zaistnienia w mediach to ani my, ani to co gramy nie ma szans. Nigdzie Cię nie oceniałem, zwłaszcza że jak sam napisałeś słuchasz death'u i doomu, więc bliższym jeśli już bliższy jestem...
Top Bottom