Search results

+
  1. M

Animacje, czyli seriale animowane

Zasadniczo się zgadzam, zawiodłem się głównie na animacji, bo znowu postawiono głównie na fotorealizm zamiast zrobić coś ciekawego (a Love, Death, Robots pokazało, że da się zrobić jedno i drugie, choć tam chyba też realistycznych było najwięcej). Pacman najlepszy, bo najciekawszy i zaskakujący...
  2. M

JK Rowling - o Potterze i nie tylko

I bardzo dobrze, niech zmieniają jak najwięcej, po co mają robić drugi raz to, co już raz zostało zrobione?
  3. M

[Spoilery] Rozdroże Kruków - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego

Połowy nie zrozumiałem, ale fajnie coś takiego przeczytać :)
  4. M

Rpg, bitewniaki, karcianki, planszówki

Tak liczyłem, że cię wywołam do napisania kilku słów :D Potwierdzam wszystko, jest jednak JEDEN minus - najlepiej grać w 7+ osób. W 6 też można, jeszcze jak, ale przy 7 Hitler nie wie, których dwóch graczy to jego faszyści, więc jest ciekawiej.
  5. M

Rpg, bitewniaki, karcianki, planszówki

Kolejny temat do odkopania :D Diuna Imperium (z dodatkami) i Diuna Imperium: Powstanie, moje ulubione gry ostatnich 3 lat (łącznie z graniem na Tabletop Simulator, Steam i turnieje na żywo), KAżdy lider ma umiejętność aktywną i pasywną, trzy rodzaje zasobów, worker placement, deck building...
  6. M

[Spoilery] Rozdroże Kruków - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego

Skończyłem książkę, przejrzałem komentarze i widzę, że będę w mniejszości pisząc, że było tylko "OK". Brakowało mi przede wszystkim dialogów, które tak świetnie się kiedyś czytało, wręcz jakoś dużo tutaj różnego rodzaju monologów*, a dialogi wyszły jakoś płasko i bez ikry. Za to mam wrażenie...
  7. M

Gry - bundle, promocje, okazje

Świetny indyczek w świetnej cenie :)
  8. M

Wszelakie piękności... (UWAGA! - duże obrazy)

Szkoda, żeby taki dobry wątek umarł ;) Margaret Qualley - Pewnego razu... w Hollywood, Żegnajcie laleczki
  9. M

Seriale

I jak po całości? Mi się szalenie podobało, Goldblum na szczęście nie jest przez cały serial taki sam i dalej wchodzi dramat do jego komedii, plus bardzo fajne decyzje obsadowe (Hades!) :)
  10. M

No właśnie teraz widzę aktualizacje, że to confusion i jednak od początku był pisany na dwa sezony. Niepotrzebnie to wyjaśniali, bo tak to przynajmniej mieli wytłumaczenie czemu w drugim sezonie są takie pospieszone wątki :D
  11. M

Też tak myślałem, ale gdzies znalazłem takie info: "Arcane's budget ($250 million for 2 seasons) is certainly very high, but given the quality produced, it could also be compared to the budgets of animated films. So, per minute of animation, Arcane cost 3 times less than Spider-Verse, and 4...
  12. M

Forumowa filmówka

Czekając na filmową Diunę polecam rewelacyjną planszówkę Dune: Imperium (niby worker placement, ale mechanicznie dobre jak rzadko i nie brak interakcji między graczami, bo jest tez walka, są decyzje jak użyć kart, jakie kupić itd). Jedyny minus to plansza która jest tylko poprawna, bez...
  13. M

ftp://netwatch.gov/spotkanie_spolecznosci_CP77.rar

No siema, wpadłem dostać zaproszenie za wysługę lat i po znajomości (w sumie po znajomości z innymi forumowymi emerytami, jak Kama, Nighty, Wallace czy Hostile których tu widzę, bo ostatni post mam sprzed 2 lat, jak się wkręcałem na 10. rocznicę wiedźmińskich gier; jak oni dostaną to może i...
  14. M

[KONKURS] Wspomnienie z Wiedźminem - wygraj zaproszenie na spotkanie z okazji 10. rocznicy serii gier o Wiedźminie!

No Title 1. Trzy razy kupowałem pierwszego Wiedźmina - pierwszemu zepsuła się płyta i nie chciałem czekać aż przyślą mi na wymianę, a jak wyszła edycja rozszerzona to w Empiku nie mieli samego dodatku, więc kupiłem całość. Nadal mam dwa pudełka w szafie (o, znalazłem fotkę sprzed 5 lat, ale...
  15. M

Hellblade: Senua's Sacrifice

Nie jest idealna, ale dla mnie gra roku i jedna z najciekawszych gier ostatnich lat :) PS: Jak zwykle ze złego konta
  16. M

Forumowa filmówka

Logan 9/10 <3
  17. M

Karczma "Nowy Narakort" czynne od 6 do 22 [zamknięte na czas remontu]

No siema :) Ja sobie rano słucham Eski Rock - muzyka leci fajna, tylko jak wchodzą prowadzący i zaczną śmieszkowanie to dostaję raka...
  18. M

Gry na konsole

A jak na PS4 z kodem sieciowym? W becie PC była kaszana w trybach na 8 graczy, ciągle kogoś rozłączało, nie dołączało. To o czym piszesz to kwestia ragequitów czy sieciowa?
  19. M

Jak pływać z portfelem plz halp

Jest to jakiś pomysł, ale to w jakiejś siatce by trzeba i ciągle bym się bał czy nie zamoklo... Też chce sobie kupić mp3 do pływania, masz gdzieś pod ręką ten topic? :P
  20. M

Jak pływać z portfelem plz halp

Jak pływać z portfelem plz halp Hej, long time not see ;-) Pytanie jak w tytule, czy ktoś ma jakiś patent na plywanie z portfelem, albo chociaż z kartą płatniczą? Tylko taki co nie wymaga czekania 3 tygodnie na AliExpress bo w weekend muszę kupić ;)
Top Bottom