Search results

+
  1. tezeusz84

Atrybuty, Zdolności, Atuty

Ja bym tylko dodał, że za zdobywanie poziomów można otrzymać 49 pkt Atrybutów, a nie 50. W związku z tym, suma punktów do zdobycia wynosi 71, a nie 72.
  2. tezeusz84

[QUEST BUG, PC] RED PROPHET

This one worked for my case (no hacks installed).
  3. tezeusz84

[QUEST BUG, PC] RED PROPHET

This is not a bug, to hack a router you need a cyberdeck installed instead of sandevistan/berserk gear
  4. tezeusz84

Zakonczenie - Moja interpretacja - [Spoilery]

Podzielam Twoje zdanie w pierwszej części Twojej wypowiedzi... na domiar przypomnę, że czarodzieje gen Lary już kiedyś zgubili. Czy Loża była bezwzględna? Według mnie bardzo, bo Filippa taka była. To Filippa zorganizowała zamach na króla Redanii, to ona okręciła sobie wokół palca Dijkstrę żeby...
  5. tezeusz84

Tajemnicze Postaci-ankieta

Przenoszenie pewnych reguł i praw rządzących naszym światem do świata fantasy to dość "ryzykowne" zajęcie, tym bardziej że postulaty które wynosisz na forum same obracają sie wokół tematyki science - fiction. Dlaczego uważasz, że istnienie już dorosłego Alvina miałoby w jakikolwiek sposób...
  6. tezeusz84

Myślę, że trop Leuvardeena wiedzie do Loży, a dokładnie do Filippy. Wiemy, że to Loża za pośrednictwem królowej Zulejki skłoniła Redanię do umocnienia kapitału spółek nilfgaardzkich w ich rękach, także tajemniczego pana Leuvardeena. Filippie mogła znudzić się zabawa w przesuwanie pionków na...
  7. tezeusz84

To była Keira Metz
  8. tezeusz84

Outra - domysły , rozważania

Fakt. Jest jeszcze rozmowa Geralta z Iolą w opowiadaniach, podczas której Geralt mówi o szkole wilka... Można postawić pytanie czy chodzi o szkołę walki czy ośrodek wiedźmiński. Jeśli o szkołę walki to teoria bierze w łeb. Od wielu lat w Kaer Morhen nie było innego nauczyciela niż Vesemir więc...
  9. tezeusz84

Nigdzie w Sadze nie było wzmianki o przyporządkowaniu wizerunku medalionu do jakiejś szkoły, ponieważ ze znanych nam wiedźminów to tylko medalion Geralta został przez Pana AS opisany. Myślę, że bardziej prawdopodobna jest przypadkowość w wizerunkach wiedźmińskich medalionów. Choć to tylko moja...
  10. tezeusz84

WOW :o A skąd to wiesz??? :o Jaki fragment na to wskazuje...? Liczę na coś więcej niż trop Bonharta posiadającego 3 medaliony, bo to żaden trop.
  11. tezeusz84

Przecież Geralt nigdy nie był neutralny. Słynna wiedźmińska neutralność, anachronizm oraz chłodna kalkulacja to jedynie pozy, które wpojono mu w Kaer Morhen. Jest jedna scena w Sadze, kiedy Geralt obiecuje wreszcie być neutralny, ale nigdy nie wciela swoich obietnic w życie, bo sytuacja nie daje...
  12. tezeusz84

No chyba, że to prowokacja innego gracza. Prowokacja to zaiste grubymi nićmi szyta, ale i takie się zdarzały, nie zapominajmy o okolicznościach wybuchu wojny między Północą, a Nilfgaardem i incydencie na granicy mającym być pretekstem...
  13. tezeusz84

[EPILOGUE] Alvin's identity

Answers about teleportations you can find in books. Alvin is Lara Dorren descendant, probably son of Cirilla, princess of Cintra. The Ithlinen Speath (prophecy of Ithlinen) is concerned with Cirilla and tells that her son will be a "World Destroyer" like de Adlersberg.
  14. tezeusz84

Niekończąca się opowieść... [Uwaga, SPOILERY!]

To naprawdę ma sens. Król Gonu mógł w ten sposób wykorzystać Geralta, aby dorwać jedyne w jego zasięgu dziecko Starszej Krwi de Adlersberga.
  15. tezeusz84

Temat napisany pod wpływem impulsu - PIRACTWO !!!

A mówi Pismo, iż cenniejsza jest dla Pasterza owieczka, która odłączyła się od stada i została z powrotem przywrócona na jego łono, nizli całe stado praworządnych owieczek ;D
  16. tezeusz84

Można rzec, że morderca z outra, z dużym prawdopodobieństwem, wywodzi się z innego ośrodka szkolenia wiedźminów, więc można dopuścić do wiadomości, że użył nieznanego w grze lub Sadze znaku... Wspomniane zostało, że w wiedźmińskim siedliszczu (lub siedliszczach) Kaer Morhen znajdowali się...
  17. tezeusz84

Mi on przypomina pysk kota, ale tak samo udany jak figury na kartach do gry w wista produkowane przez ludzi
  18. tezeusz84

Nie Zakonowi, ale Redanii i nie na zniszczeniu, ale na pośrednim osłabieniu i absorpcji uwagi, także militarnej na Zakonie
  19. tezeusz84

Po treści pierwowzoru literackiego można się domyślać, że medaliony wiedźmini nosili raczej schowane
  20. tezeusz84

Temat napisany pod wpływem impulsu - PIRACTWO !!!

Gienku Moja skromność nie pozwoli mi na rozsądzenie czy prawda jest Twojsza, czy też bardziej mojsza. Pewnie leży gdzieś po środku i nikt nie znajdzie położenia tego punktu. Jeszcze raz podkreślę, że rynku który charakteryzuje się tak dużą szarą strefą nie powinno się tak prosto interpretować...
Top Bottom