Search results

+
  1. PATROL

Marvel Cinematic Universe

Z kronikarskiego obowiązku oglądałem wszystko, to były wszakże czasy, gdy nawet na premierę Inhumans pofatygowałem się do kina. Ale spadek osobiście odczułem już przy pierwszym sezonie Jessiki, a z Lukiem i IF było już tylko gorzej. Natomiast pamiętam też, że ich drugie sezony dużo cieplej mi...
  2. PATROL

Ja tam stawiam S3 wyżej nawet niż S1 :> Bardzo mi podszedł ten podefendersowy Matt.
  3. PATROL

Pierwszy sezon był dla mnie pół na pół, ale ponieważ miał kilka naprawdę świetnych momentów, jako całość bardzo dobrze go wspominam. Uraczył mnie uczuciem, którego często ostatnio mi brakuje, czyli oczekiwaniem na kolejny odcinek. No i fakt, że kolejny sezon dostajemy tylko rok po pierwszym...
  4. PATROL

Seriale

Trochę mi to przypomina kejs Cavilla w UNCLE. Nie lubię go jako aktora, ale w tym filmie o tym zapomniałem, bardzo na luzie zagrał. Jeżeli nowa Lara pójdzie w tym kierunku, to może Sophie pokaże się z lepszej strony i wyjdzie trochę z ram "smutnej" buzi na ekranie. Strój wskazuje, że ten TR może...
  5. PATROL

JK Rowling - o Potterze i nie tylko

Może zadziała ambicja i chęć pokazania, że niegorzej sobie poradzi niż Williams? :D Wątpię, że Zimmer to ktoś, kto musiałby cokolwiek udowadniać sobie lub innym, ale okazja, by stworzyć muzykę do kolejnej ikonicznej franczyzy może być sporą motywacją. Nawet jeśli to "tylko" serial.
  6. PATROL

JK Rowling - o Potterze i nie tylko

Hans Zimmer ma stworzyć muzykę do serialu o Harrym. Wow. No petarda. Wiadomość na pewno wielkiej wagi, to świetny kompozytor. Ale... no zupełnie nie czuję jego w zestawieniu z Harrym :D Może mnie przekona, zobaczymy.
  7. PATROL

Total War

Huh, może nawet mi się spodoba, trochę się grało w Dragon Throne, i to z ogromną radością, to te same czasy, a nawet postaci. Trochę straciłem z oczu tę markę, wyleciało mi z pamięci, że w tej epoce i regionie powstało Total War :D Dzięki za tipa!
  8. PATROL

Wesołych Świąt!

Może lepiej czekać przed drzwiami na listonosza, co by się kartka nie transmutowała w awizo, jak u Wallace'a? :D
  9. PATROL

Night City [otwarte całą dobę]

Smacznego jajka w sałatce jarzynowej, bez której nie byłoby Wiedźmina ani CP77, bo nie byłoby Polski. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz wybiórczej amnezji, by ograć te dzieła raz jeszcze po raz pierwszy. Bawta się ładnie, drodzy, i pamiętajcie, że najlepszą rybą jest filet.
  10. PATROL

Wiedźmin - 18 rocznica

Nie zapominajmy też o panu Błaszczaku, który współtworzył muzykę do W1 :D Zrobił genialny soundtrack do Call of Juarez, gdzie słychać pewien styl, który czuć też w ścieżce z W1. I mnie osobiście właśnie ten sznyt w W1 się najlepiej kojarzy. Uwielbiam muzykę z W2, którą też tworzył pan Skorupa...
  11. PATROL

Cyberpunk 2077 — 5.rocznica | Zwiastun "Miasto Legend"

To był pierwszy zwiastun, w którym na sto procent poczułem, że to gra REDów. Poprzednie były spoko, zachęcały mnie do zagłębienia się w ten świat, ale ten pokazał mi, że emocje między postaciami będą na równie wysokim poziomie, co w Wiedźminach. Potem zagrałem i okazały się jeszcze lepsze...
  12. PATROL

Cyberpunk 2077 - Dyskusja ogólna

A kiedy kończyłeś pierwszy raz? Jeżeli w 2021, to same update'y od CDPR robią za mody :D Sam, gdy będę przechodził kolejny raz, to chyba nie poznam tej gry :D
  13. PATROL

Total War

Ojej, tak! Utwór na mapie strategicznej to taka poezja, można było słuchać bez końca :sad:
  14. PATROL

Cyberpunk 2077 - marzenia i spekulacje o rozwoju marki

Przez to, że ceny komiksów rosną jak na drożdżach, coraz ciężej mi wybaczyć jak mało starannie Egmont wydaje serie komiksowe. Grzbiet przesunięty bardzo często w bok, jeden komiks wyższy, drugi niższy, załamanie raz działa, raz nie, nadruki w innych miejscach na grzbiecie. Ze Star Wars to samo...
  15. PATROL

Total War

W Rome miałem przegrane setki godzin, potem jakoś w Rome II się nie rozpędziłem, co wynikało z braku dobrego kompa. Planuję wrócić, ale czy zdążę przed Medievalem III, zobaczymy, kupka wstydu jest duża, a jeszcze chwila, nim zacznę nadrabiać. Jaram się natomiast przepotężnie, złożona strategia...
  16. PATROL

REDstreams - The Witcher: Legacy już niebawem!

Kampanię jak zwykle będę śledził z dużym entuzjazmem. Starego Świata nie miałem przyjemności aktywnie wspierać i brak całej tej figurkowej flotylli doskwiera mi strasznie (gra grą, ale te miniaturki prezentują się świetnie!), ale Ścieżka Przeznaczenia już gości w moich rękach i łysa łepetyna...
  17. PATROL

Night City [otwarte całą dobę]

Czekam sobie na przesyłkę, którą obsługuje Poczta Polska. Coś długo nie przychodzi. Sprawdzam śledzenie. Próba doręczenia nieudana w dniu 5 listopada. Oczywiście w domu byłem obecny, ale to już mało ważne, przyzwyczaiłem się do spacerów na Pocztę. Problem w tym, że obok nieudanej próby...
  18. PATROL

Wiedźmin - 18 rocznica

To już wiadomo, który z nich załatwiał alkohol. Czterysta lat życia, Geralt!
  19. PATROL

Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści - 7 rocznica

Niesamowita narracyjnie gra. Fragment z bitwy o Most to przykład jak na growe, wizualne medium przetłumaczyć książkę, obcinając co trzeba na potrzeby zdynamizowania opowieści, a jednocześnie zachowując sens i duszę scen. Rzecz jasna to jedynie malutki fragment, ale dla historii Meve dokładnie...
  20. PATROL

Rekonstrukcja historyczna

Łojej, jakbym wiedział, że Pan Panie to tu wrzucisz, tak publicznie, to bym to podszlifował jeszcze :oops: No, ale Pożegnanie się samo nie zrobi... :coolstory: Co do turnieju, i ja tam wino byłem a miód piłem. Był to mój pierwszy raz na tego typu imprezie i przyznam szczerze, psięgając na...
Top Bottom