Search results

+
  1. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 11.4 — lista zmian

Fajne zmiany dla potworów, może będą trochę częściej grane. Szczególnie, że nowe karty też nieźle się prezentują. Szkoda, że Nilfgard nie ruszony, mnie osobiście już strasznie irytuje Zniewolenie 6. Mam wrażenie, że co drugą partię trafiam właśnie na to, ale cóż może w następnej aktualizacji...
  2. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 11.3 — lista zmian

Myślę że zmiany są bardzo pozytywne, szczególnie w kontekście draftu - może w końcu nie będzie zupełnie martwy. Nowi bandyci zapowiadają się ciekawie, nie jakoś wyjątkowo super ale na pewno będzie można nimi pograć lepiej niż obecnie. Boli tylko niewielka ilość zmian. Jeśli tak dalej pójdzie to...
  3. _SILVER_ANGEL_

Czas w końcu pozbyć się z gry wsystkich irytujacych kart - desperacke sytuacje wymagają despersckich posunięć

Keltulis jest faktycznie dosyć irytująca, ale dodanie licznika 3 trochę ją uśmierci. Jeżeli ją jakoś ograniczać to może dać jej ładunki 3 z ograniczeniem wykorzystania jednego na turę. Po wykorzystaniu ładunków daj jej fatum - Możliwość kontroli kiedy pali się najsłabszą jednostkę trochę...
  4. _SILVER_ANGEL_

GWINTfinity: część 2 — Funkcja głosowania społeczności

Ten system głosowania wypada trochę blado. Zmiany wyłącznie w obrębie siły i kosztu werbunku to zdecydowanie za mało. Wiem, że twórcy będą starać się zreworkować część kart jeszcze w tym ostatnim roku wsparcia ale niestety jakoś wydaję mi się że nie dadzą rady w pełni naprawić wszystkiego, co...
  5. _SILVER_ANGEL_

Balans kart [propozycje, argumenty]

Co do Kambi, to karta sama w sobie jest dobra - ma ciekawą mechanikę, może wygrać mecz, ale z drugiej strony kosztuje trochę prowizji i nie zawsze opłaca się ją grać. Problem moim zdaniem leży raczej w samym Kompasie - jest tani i dosyć uniwersalny. Jego działanie jest trochę dziwne, bo przy...
  6. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 10.11 — lista zmian

Nerf dla Yrdena mógłby odbyć się kosztem werbunku, a nie adrenaliną. Szkoda, bo przy obecnych taliach, Yrden w parze z Igni były jedynymi kartami, które potrafiły ograniczyć punktowy armagedon. Igni nie ucierpiało za bardzo bo teraz wykręca się takie punkty, że i tak będzie miało swoje...
  7. _SILVER_ANGEL_

Rozpoczął się Sezon Wrześniowy!

Jak wyszła informacja o wprowadzeniu nowych trybów to mega się ucieszyłam, bo w końcu miało pojawić się coś nowego czego gracze jeszcze nie rozpracowali i co przyniesie trochę więcej frajdy z gry. Na początku tak faktycznie było przez chwilę ale teraz Eldain niemal całkowicie zdominował tryb z...
  8. _SILVER_ANGEL_

Relacja z rocznicowego streama REDów o Gwincie

Czekam z niecierpliwością na przerobienie draftu, w formie w jakiej jest teraz jest strasznie nudny - talie budowane na podobnym schemacie - zero różnorodności, a chyba to ona powinna być najsilniejszą stroną tego trybu... No i jeszcze stosunkowo słabe nagrody. Tak więc liczę na jakieś większe...
  9. _SILVER_ANGEL_

Hot fix na Renfri poproszę

Renfri faktycznie jest trochę przegięta ale ma też swoje słabe punkty - myślę że jeśli miałby się pojawić jakiś nerf to jedynie w postaci obniżenia siły nawet dosyć znacznego, bo to trochę ograniczy ją punktowo ale nie zabije. Karta ma ciekawą mechanikę i szkoda by było to jakoś psuć nawet...
  10. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 10.7 — lista zmian

Czy mi się wydawało czy gdzieś było powiedziane/ pokazane że kadzielnica będzie teraz artefaktem? Bo z tego co widzę w grze jest nadal kartą specjalną... I to dosyć słabą... Jeśli to byłby artefakt z rozkazem czy coś w tym stylu to może nawet było by niezłe ale tak to przynajmniej na papierze...
  11. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 10.5 — lista zmian

Zmiana niegrywalnych neutralnych kart na plus, NERF dla krasnali - trochę szkoda szczególnie że nie były jakaś topową talią... A co do kapłanki - potężny nerf xd teraz to wprost idealnie zbalansowana karta... Ehhh szkoda słów
  12. _SILVER_ANGEL_

Nowe karty

Po obejrzeniu zapowiedzi nowych kart to trochę boję się wchodzić do gwinta po aktualizacji xd artefakty będą jeszcze bardziej problematyczne, jedyne co może je trochę ograniczać to miśtyfikacja za mniej prowizji bodajże no i sirocco - trochę mało. Zaczynam myśleć, że dobrym rozwiązaniem było by...
  13. _SILVER_ANGEL_

Oglądaj GWENT Open #1 w ten weekend!

Mam pytanie co do dropów, bo zawsze były to zwykłe potężne beczki no i w tym przypadku jest tak samo ale tylko według opisów, a na grafikach są złote beczki - premium. Rozumiem, że to błąd w dobraniu grafik? Chociaż jeśli naprawdę wrzucili beczki premium to się nie obrażę:D
  14. _SILVER_ANGEL_

Rozpoczął się Sezon Miłości!

Fajnie że dzięki wydarzeniu walentynkowemu można także zaliczyć kontrakty frakcji ale tak patrząc na nagrody w owych kontraktach to tytuł "zbir" jest zdublowany bo można go zdobyć właśnie w jednym z tych kontraktów - drobny rzezimieszek, no i z nowego drzewka frakcyjnego - zapewne małe...
  15. _SILVER_ANGEL_

Aktualizacja 10.2 — lista zmian

Zmiany zdecydowanie na plus, w końcu parę niegrywalnych kart otrzyma drugie życie - oby tak dalej
  16. _SILVER_ANGEL_

@Ely74 co do oprawcy to nie mam zastrzeżeń bo on domyślnie jest ustawiony na rzucenie krwawienia na jednostki a opcja z zadawaniem obrażeń jednostce z nagrodą jest dodatkowo więc tu ręczne oznaczanie jednostki jak najbardziej się zgadza bo gracz ma wybór co do celu. Ale przy Gradenie niszczenie...
  17. _SILVER_ANGEL_

Nie wiem czy to dobry wątek ale dotyczy potencjalnej zmiany zatem... uważam że Graden powinien niszczyć jednostkę za którą wyznaczono nagrodę nawet jeśli ta znajduje się za obrońcą i to nie dlatego że teraz ta karta jest za słaba czy coś ale dlatego że taki Szachraj zadaje obrażenia takim...
  18. _SILVER_ANGEL_

Project Golden Nekker (tytuł roboczy)

@Lexor co do moich obaw o solo Gwinta to wynikają one trochę z przesytu gwintowej formy - gwint w wiedźminie, gwint online i wojna krwi - wszystkie te gry były dobre ale ileż można eksploatować tę jedną gwintową konwencję? Nie sądzę żeby sama singlowa rozgrywka w tym lub podobnym stylu mogła...
  19. _SILVER_ANGEL_

Nekkerowi życzę jaknajlepiej bo pewnie od jego sukcesu będzie też zależeć sam rozwój gwinta. Ale jeśli nowy projekt nie będzie miał rozbudowanej fabuły to sama karcianka bez kropli rywalizacji jaką znamy z Gwinta online nie brzmi jakoś porywająco. Ale jeśli będzie zawierać jakieś bonusy do...
  20. _SILVER_ANGEL_

Jeśli Golden Nekker nie będzie ani nowym trybem dla samego Gwinta ani też kolejną "częścią" opowieści to właściwie nie wiadomo czego się spodziewać ale chyba nie brzmi to ciekawie... Biorąc pod uwagę że sama wojna krwi nie osiągnęła sukcesu będąc przynajmniej moim zdaniem przyjemną gierką to...
Top Bottom