Search results

+
  1. D

Wiedźmin 3: system walki

Zamieć wpływa na czas reakcji wiedźmina, przyśpieszając jego refleks i ruchy; o ile procent itd. nie wiem i szczerze mówiąc niezbyt mnie to interesuje. Używam zamieci bardzo często, imo to bardzo dobry eliksir.
  2. D

Znikające ulepszenia

Po wyciągnięciu z miecza runy ulegają zniszczeniu, to nie jest błąd. Jeśli chcesz odzyskać kamyki, to tylko za pomocą opcji "rozbierz na części" - jednak wtedy zniszczysz cały miecz :). Innej możliwości nie ma.
  3. D

Gra się nie uruchamia. GoG Galaxy

U mnie również rozwiązanie podane przez Qaazara nie działa. Za pierwszym razem (od razu po instalacji) gra się uruchomiła, doszedłem do karczmy w Białym Sadzie i nagle komputer się zawiesił. Od tamtej pory gra nie chce się uruchomić (klikam play w Galaxy i nic się nie dzieje, a w procesach nie...
  4. D

Wiedźmin 3: potwory

Świetny pomysł, aż dziwne, że nie jest on powszechnie stostowany w grach.
  5. D

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów (PC) - Łatka 3.3 już dostępna!

Aard ma bodajże 20% szansy na zamrożenie, natomiast Quen 10% szansy na podpalenie przeciwnika, który atakuje Geralta. @up nie znika, obydwa znaki zmieniają się na stałe.
  6. D

Aż przypomniał mi się Fahrenheit, który pod tym względem pobił chyba wszystkie tytuły w których QTE się pojawiło :) Właśnie, bo największą bolączką QTE jest to, ze gracz zamiast obserwować "akcję" itd. wypatruje pojawiających się kombinacji :p
  7. D

Dokładnie. Te z W2 mi osobiście się nie podobały właśnie dlatego, że były taką jakby osobną cutscenką. Tak jak piszesz finishery widziałbym jako płynne animacje, które nie przerywają walki (tzn. automatycznie po kończącym mogę wyprowadzić cios). Coś ciut podobnego było w LoTR War in the North...
  8. D

Niekoniecznie. W bodajże poprzednim poście pisałem, że ciekawe mogłyby być finishery w stylu outra z W1 gdy Geralt odcina zabójcy rękę - brutalne, efektowne i zarazem bardzo szybkie cięcia, co pozwoliło by uniknąć długich animacji i nie wybijało gracza z "rytmu" walki narażając go na oklep po...
  9. D

Wiedźmin 3: świat

Sam pomysł nie jest zły, ale jeśli juz miałoby się pojawić coś takiego w grze - to niech to będzie opcjonalne. Jeśli ktos chce będzie z tego korzystał, jeśli nie to.. cóż nie :p/> (byleby gra nie karała go za to). W wielu grach miałem takie momenty, że chętnie przysiadłbym się do kogoś np. przy...
  10. D

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów (PC) - Łatka 3.3 już dostępna!

Mała rzecz a cieszy :)/> Łatka właśnie się pobiera /> i za chwilę będę testował.
  11. D

Mnie to się marzy taka walka jak w outro Wiedźmina 1 pomiędzy Geraltem i zamaskowanym zabójcą wiedźminem :). Są uniki, parowania itd. walka jest bardzo dynamiczna i jeden większy błąd równa się śmierć :) Co innego, że pewnie ciężko byłoby w grze takie coś wprowadzić, no ale pomarzyć zawsze można...
  12. D

Wiedźmin 3: Umaszczenie Płotki

Niepotrzebna ironia. Kolor Płotki nie ma żadnego znaczenia, chodziło mi tylko o to, że w książkach przeważnie była to klacz maści gniadej i tyle. A w grze myślę, że będzie można wybrać, więc każdy będzie śmigał na takim koniu jaki mu pasuje.
  13. D

Wiedźmin 3: Umaszczenie Płotki

Ciężko stwierdzić:p/> W sadze Geralt miał więcej niż jednego konia, a nie przypominam sobie jakiegoś konkretnego opisu Płotki. Gdzieś, kiedyś wyczytałem/obiło mi się o uszy, że była maści gniadej. Mnie raczej bardziej ciekawi, czy koń w W3 będzie nieśmiertelny, czy będzie mógł zginąć i wtedy...
  14. D

Heh, szkoda, że nie czerpią bardziej z sagi. Lodowy gigant itd. jest już "ogranym" przeciwnikiem w różnego typu grach i raczej nie ma nas czym zaskoczyć. Co do wspomnianych przez mbwrobel bobołaków wiadomo tyle, że były pokryte futrem, były małe (może coś ala niziołek), miały szpiczaste zęby...
  15. D

Wiedźmin 3 i kultura słowiańska

I podajesz linka do kawałka hip hopowego... bo z muzyką "słowiańską" to nie ma nic wspólnego.
  16. D

Wiedźmin 3: alchemia

Przecież eliksir żoninie łzy usuwał skutki upojenia alkoholowego (i tylko to), natomiast biały miód przerywał działanie wszystkich eliksirów i oczyszczał organizm Geralta z toksyn :)/> Obydwa były przeze mnie używane często.
  17. D

Wiedźmin 3: ekwipunek

Ekwipunek z W1 podobał mi się dużo bardziej niż w części drugiej. IMO opcja z noszeniem ograniczonej liczby mieczy była ok. Dobrym rozwiązaniem z jedynki była również tak jakby osobna "sakwa" na roślinki i różne specyfiki z potworów :) Z kolei w dwójce podobał mi się większy podział ubrania tzn...
  18. D

Wiedźmin 3: alchemia

Zgadzam się w większości z tym co napisał maritimus (poza eliksirami na piwie :p/> ) i chciałbym też, żeby zmieniono efekt po wypiciu kota. W W2 było to po prostu paskudne ! Co do animacji siadania - dla mnie była ok więc może zostać, dodatkowo skusiłbym się nawet na efekt po wypiciu eliksirów...
  19. D

Wiedźmin 3: postacie

Z tego co pamiętam, to nie było wprost powiedziane, że to Loża wydała na niego wyrok, ale można tak wywnioskować. A szpieg , o którym wspominasz to Sigismund Dijkstra :)/>
  20. D

Ogólnie chciałbym więcej potworów z sagi niż nowo wymyślonych. Chętnie zobaczyłbym jakieś trupojady, których brakowało mi w W2 (ghule, cmentary itd.), jakiegoś wampira wyższego (mula albo nosferat). Dużo potworów z książek ASa nie zostało jeszcze wykorzystanych (druga sprawa, że nie wszystkie...
Top Bottom