Search results

+
  1. Makaroniarz1998

Roadmap Gwinta na 2023 (i 2024) rok

Po tej informacji,że 2023 jest ostatnim rokiem wsparcia gry odechciało mi się grać, konto na forum nowe ale grałem bardzo aktywnie przez ostatnie dwa lata, kilka razy w tym roku wbiłem top 500. Oglądałem turnieje w tym dzisiejsze mastersy jak i pawloexa na YT. Ale chyba to dobry moment żeby...
  2. Makaroniarz1998

Watch GWENT World Masters this weekend!

Rip gwent 2024 :) Next year will be the last one with new cards, that's a sad news :]
  3. Makaroniarz1998

GWENT Homecoming — co czeka GWINTA w przyszłości

Koniec gwinta wraz z końcem 2023 roku, trochę szkoda liczyłem że te 2 lub 3 lata jeszcze gra pociągnie. Trochę się dziwię że za 2 lata nie będą już wstanie wydać chociaż 50 kart i utrzymać grę przyz życiu ale jak widać nie opłaca im się inwestować w tę grę i postawili krzyżyk na gwicie ;)...
  4. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.11 — lista zmian

Grając taktyką partyzancką + yrden można było przenieść właściwie wszystkie wzmocnienia przeciwnika do jednego rzędu następnie zresetować wszystko w ostatnim zagraniu. To było całkowicie przegięte także moim zdaniem nerf yrdena całkowicie zasłużony. Ta karta sama wygrywała niektóre gry.
  5. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.11 — lista zmian

Zmiany dla rębaczy KP są niewystarczające, jakoś znajdą te 4 prowizji i dalej będą nawalać po 9 obrażeń co ture. Kombo Milva + taktyka partyzancka zaorane, teraz nikt tym nie będzie grał, deck Harmonii na tym ucierpi. Na plus w końcu nerf dla Yrdena. Ale Renfri też powinna dostać nerfa bo nadal...
  6. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.10 – lista zmian

Narzekałem na Sove ale mróz w pierwszej kolejności to naprawy bo nie da się na to grać nie mając sirroco.
  7. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.10 – lista zmian

Nowe karty + ciekawe zmiany w balansie. W końcu coś się dzieje w gwincie :)
  8. Makaroniarz1998

Kroniki - Nowe karty październik 2022

Normalnie ma 6 pkt siły.
  9. Makaroniarz1998

Kroniki - Nowe karty październik 2022

I jak sądzicie, mocne te nowe karty Scoiatael ?
  10. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.9 — lista zmian

Zmiany dla żołnierzy na plus, choć uważam że ten archetyp potrzebuje też nowych wysoko prowizyjnych kart. Szkoda że inne frakcje poza Nilfgardem dostały symboliczne zmiany lub nie dostały ich wcale(skelige).
  11. Makaroniarz1998

Aktualizacja 10.8 — lista zmian

Na plus: Trochę buffów dla harmonii, nerf dla talii trutek syndykatu i solidne znerfienie renfri. Ale tak poza tym gdzie buffy dla niegrywalnych kart potworów czy nilfgardu. Za mało tych zmian... Mutagenerator nieruszony i znowu machiny będą przez to tierem 1.
  12. Makaroniarz1998

Hot fix na Renfri poproszę

To odnowienie 7 trzeba zmienić bo jest przegięte. A tak poza tym to ta karta nie jest wcale taka straszna biorąc pod uwagę, że wymaga grania samych jednostek w talii. Ja bym wywalił odnowenie 7 i zamienił na coś innego + prowizja 1 w górę i siła 1 w doł. Taka zmiania moim zdaniem by wystarczyła.
  13. Makaroniarz1998

[FAQ] Gwint: błędy, pytania, porady - "gracze pytają, Lexor odpowiada"

Mam pytanie odnośnie tego czy w grudniu wyjdą nowe karty w gwincie ? Bo czytałem gdzieś, że ponoć ma pojawić się 12 nowych kart ale nie wiem czy to prawda.
Top Bottom