Search results

+
  1. K

D'jinni - znalezione błędy/bugi

Może zacznij od tego, że wyłącz num-locka na klawiaturze? Wtedy (i tylko wtedy) insert z klawiatury numerycznej zadziała.Jeśli mimo to nie działa, to znaczy że Twoja klawiatura jest jakaś... dziwna ;)Wtedy może jakieś opcje ułatwień? Jakiś program pozwalający zmieniać mapowanie...
  2. K

Cena neutralnoŚci

WitamWłaśnie skończyłem po raz trzeci - cudo, moim zdaniem.Przede wszystkim poziom trudności.. w podstawce wilki chlastałem "przy okazji", tu zaś kilka razy musiałem przez nie wczytywać grę. A już walka z Deidre i jej wilczkami... Zgroza. ;)Brak dialogów istotnie, razi, ale sądzę że nie chodziło...
  3. K

Data wydania edytora przygód D'jinni przesunięta na ostatni tydzień marca

Cóż, nie ukrywam, na początku poczułem się zawiedziony - gdy okazało się, że to jeszcze parę dni. Gdy dowiedziałem się, że zdecydowanie więcej - troszkę opadły mi witki. Planowałem troszkę w święta pohulać w Wiedźmina, korzystając z tego, że można skosztować czegoś nowego. I tak zbierałem się...
  4. K

W pełnym słońcu

A na pewno próbowałeś w dobrym miejscu? Na tym etapie fabuły, na którym się znajdujesz, Pani Jeziora zmieniła już lokum na pewną świątynię, gdzie wcześniej biłeś niejakiego Dagona.pozdrawiamKhay
  5. K

Cenzura w grze

Krasnoludy... faktycznie.Ale weżmy takiego Talara. :) Ten to by brzmiał jak mała myszka. ;)Nic tylko "piiii", "piiii"... :>Cenzura w grze tego typu to jakieś koszmarne nieporozumienie by było. Z tego to powodu cieszę się, że mieszkam w Polsce.PozdrawiamKhay
  6. K

Nawiedzony Dom

Weryfikowałem. Niestety (a może stety), bez podniesienia klucza wyszedłem na zewnątrz równie sprawnie, co wtedy, gdy go podniosłem - więc to nie to.Takich kluczy jest więcej, dziwi mnie tylko że te "odpady" trafiają do przedmiotów fabularnych, a klucz od domu baraniny - nie. ;)PozdrawiamKhay
  7. K

problem z wiedzma i ludzmi POMOCY!!!

Save'y z wersji demo nie nadają się do grania w pełnej wersji Wiedźmina i faktycznie pisano już o tym na forum. Nawet w tym dziale...:http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=7690.0PozdrawiamKhay
  8. K

Shani czy Triss -dyskusja

Jak pomaga Shani można się było przekonać już w akcie pierwszym ;) Bo tam robi dokładnie to samo, co robi później w epilogu.Za pierwszym razem wybrałem Shani, z czystej przekory.. "Przyjaciółeczka? Osz ty wredny babsztylu! Baw się ze swoim grubaskiem, ja tam wolę normalne dziewoje" ;PTeraz...
  9. K

Dagon

... Co nie zmienia faktu, że nawet jeśli ktoś zgarnął krew Pani Jeziora, to nadal może "użyć" krwi Vodyanoi. Zgodnie z sugestią Juliana. I chyba istotnie wtedy walka i tak się zacznie już po przelaniu pierwszej krwi na ołtarz. Więć JAR609 nie tyle pokręcił, co sprawił, że Geralt w jego wydaniu...
  10. K

pomoc w zabiciu bestii (dokonałam i może komuś sie przyda rada)

Spróbowałem... :) I szczerze? Trudniej mi szło na medium. :DCzemu? Brak doświadczenia w walce przede wszystkim (sterowanie). Trudno je zdobyć w pierwszym akcie i prologu.Jednego jestem pewien - gdybym zaczął od razu grać na hard... Łoj. Chyba bym sobie odpuścił granie. ;)I wiele tu jednak zależy...
  11. K

Strzyga - sposób na odczarowanie i zabicie!

Taaak.. to chyba jedyny przypadek, gdy w czasie tej walki można paść. ;) Ale obiecuję sobie, że kiedyś spróbuję przejść Wiedźmina pomijając zupełnie wątki poboczne, uciekająć przed potworkami ;P i zobaczę wtedy, czy na zdecydowanie niższym poziomie to nadal taki... "spacerek". ;)PozdrawiamKhay
  12. K

Zlecenie na bazyliszki

Jasne, bo myśmy na to nie wpadli, tak? Mogę sobie tam medytować i dwa tygodnie, bazyliszki się nie pojawią.Sprawa to wyraźnie losowa, więc całkiem możliwe że teraz, gdy przechodzę grę drugi raz, będę też miał bazyliszkobranie.Całkiem możliwe, że jakbym cofnął się do save'a sprzed pierwszej...
  13. K

Do poprawki- komjuniti radzi REDom

Przejrzałem cały wątek i nie znalazłem o tym słowa.Dość częsta to przypadłość cRPGów, ale niezmiennie psuje mi przyjemność z rozgrywki - otóż informację od NPCów "daj mi troszkę czasu" niezmiennie zignorować można. Starczy wyjść z lokacji, wrócić, a już miecz/ lustro/ receptura są gotowe...
  14. K

Wasza ulubiona broń.

cheza - masz rację, o mieczach lub ich braku rozstrzyga rozmowa z Toruviel. Jeśli ją sprowokujemy do walki - dołączy do nas. Jeśli uznamy jej wątpliwości - da nam miecze i i nie będzie nam dalej towarzyszyć. Kończyłem dwa razy w tej samej opcji w krótkim odstępie czasu (po prostu za pierwszym...
  15. K

Babunia od Shani

Strażnik uznaje pierścień, ale inny. Nie jest starą babą, by na nim robiło wrażenie namaszczenie przez proroka Lebiodę... :)Swoją drogą to wydaje mi się, że i tak większość nie używa tu pierścienia. Czy komuś się to udało...? Trudno mi to sobie fabularnie wyobrazić. Troszkę to wygląda dla mnie...
  16. K

Strzyga - sposób na odczarowanie i zabicie!

Co do wspaniałości ostrza polemizowałbym. Wkurzyło mnie raczej, że Geralt był tym razem tak pryncypialny i zamiast "ogrzać" Addę jak należy, zbył ją jakąś kiepską wymówką. ;)Jedno co zauważyłem: jeśli chcemy oszczędzić księżniczkę - pod żadnym pozorem NIE MOŻEMY wyjść z jej sali - wtedy świece...
  17. K

Zlecenie na bazyliszki

2 bazyliszki to jednak dość częsta "przypadłość" - jestem pewien, że czytałem już o tym w jakimś wątku na tym forum... ;)Miałem podobnie i doszedłem do wniosku, że rację mają Ci, którzy twierdzą: z faktu, że dostajesz zlecenie na 3 nie wynika, że gra musi ci je pod miecz wepchnąć.. ;) Nie jest...
  18. K

problem z "Nie bedzie bolalo"

Spokojnie, jeszcze znajdziesz cmentary. Zapewniam, nie uda Ci się ich przeoczyć... ;)Odmęty to raczej kiepskie miejsce na poszukiwanie trupojadów, ale w końcu kiedyś sielanka się skończy i wtedy... Sama zobaczysz. ;)PozdrawiamKhay
  19. K

Szpital problem....

Nie wiem ja u innych - ale u mnie TYLNE drzwi są zamknięte przez cały akt. Zawsze wchodzić muszę od frontu. Co większego problemu raczej nie stanowi, no, ale ja gram po stronie wiewiórków. Taka tam słabość do rudych kit... ;)PozdrawiamKhay
  20. K

Nadchodzi nowe, poprawione i rozszerzone wydanie gry Wiedźmin!

Tak się składa, że wyraźnie widać w tym temacie coś zgoła innego. Koledze pewnie zabrakło cierpliwości by czytać wszystkie strony, więc pozwolę sobie streścić:1. Osoby, które wystosowały petycje nie jęczały nawet przez chwilkę. Ot, po prostu uznali, że byłaby to ciekawa opcja, jeden z RED-ów...
Top Bottom