Search results

+
  1. adventus.991

Gry na konsole

Kolekcjonerów to nie dotknie, bo znikają tylko płyty, pudełka wciąż będę sprzedawane, tylko z kodem w środku. Można na półce postawić i nikt nie musi wiedzieć, że wnętrze jest puste :P
  2. adventus.991

Wiedźmin IV - Dyskusja Ogólna

REDzi zawsze mieli bogate w dodatki fizyczne wydania, nawet te standardowe. Więc brak płyty byłby dziwną decyzją. To część ich filozofii żeby kupowanie gry było atrakcyjniejszą opcją niż jej piracenie. To samo się tyczy cen, które chyba nigdy nie były wygórowane w porównaniu do konkurencji...
  3. adventus.991

Grand Theft Auto

Od dłuższego czasu dziwił mnie marketing nowego GTA, a raczej jego brak. No bo niby gra wychodzi za pół roku, a od więcej niż roku kompletna cisza -Strasznie mi to śmierdziało kolejną obsuwą, ale najwyraźniej się wyrobią na listopad. Jak tylko ogłosili datę startu pre-orderów, to już sobie...
  4. adventus.991

Forumowa filmówka

Wizualnie to wygląda fajnie (jak na film w większości polskiej produkcji jak mniemam), ale dialogi bolą mnie w uszy. Jakbym jakąś Kac Wawę albo produkcje Walaszka oglądał. Czytam opisy filmu i nie wygląda na to, by te akcenty miały jakieś uzasadnienie w świecie filmu. Jeśli film jest...
  5. adventus.991

Forumowa filmówka

Przy pierwszej zajawce nie byłem pewien co do artstyle / designu postaci, ale tutaj wygląda to w porządku. Po prostu ciut bardziej w stylu ich ostatnich animacji, które bardziej idą w kreskówkowość niż realizm. Jedyne co bym może zmienił to Osła, który jest IMO przesadzony w tej kwestii Co do...
  6. adventus.991

Zapowiedź dodatku Wiedźmin 3: Dziki Gon – Pieśni przeszłości

Te minimalne 55 przejść od 2007 roku to daje średnio prawie 3 przejścia na rok. Jeśli od jakiegoś czasu przechodzisz grę "tylko" raz na rok, to znaczy że na początku ogrywałaś W1 jeszcze częściej : o Jestem pod wrażeniem. Mi się moich ulubionych filmów nawet nie chce oglądać częściej niż raz na...
  7. adventus.991

Dzisiaj Summer Game Fest, ogląda ktoś? Jest szansa że Wiesiek 4 się pojawi. REDzi praktycznie zawsze 2 lata przed premierą pokazywali latem gameplay trailery swoich gier, więc teoretycznie coś powinni mieć naszykowane, a to największa growa impreza po upadku E3. Tylko z drugiej strony teraz...
  8. adventus.991

Kompletnie nie wierzę w te 6 lat na wyprodukowanie W5 i W6, brzmi jak pomysł kogoś z góry żeby udobruchać inwestorów, a faktyczni deweloperzy z CDPR zapewne na ten plan zareagowali tak No chyba, że chcą W5 przekazać jakiemuś innemu studiu albo oddziałowi z Ameryki, ale wszyscy są teraz zajęci...
  9. adventus.991

Jeszcze do niedawna byłem pewien, że coś pokażą na Summer Game Fest albo innej letniej imprezie, bo zawsze tak robili w roku poprzedzającym rok planowanej premiery. No, ale W4 to trochę specjalna sytuacja, bo nowy silnik i tak dalej, więc nie zdziwiłoby mnie większe opóźnienie (np. na późny rok...
  10. adventus.991

No jak nie jest, jak jest. Regis sam przyznał że wieśniacy omal go nie zatłukli i zregenerował się tylko dlatego że nie wiedzieli jak się za niego zabrać. Ale problem z tą nieśmiertelnością jest inny, bo to po prostu durny pomysł który niszczy wiarygodność świata. Co powstrzymuje wampiry pokroju...
  11. adventus.991

Brokilon nigdy dla mnie nie brzmiał jak dobra lokacja na dodatek, no bo co jest ciekawego w wielkim lesie gdzie nic interesującego (poza może Duen Canell) się nie znajduje ani nie dzieje? Nawet na losowych bandytów tam nie wpadniesz, bo driady pilnujo. Tytuł dodatku może sugerować dwie rzeczy...
  12. adventus.991

Wg przecieków dodatek powstaje na RE4, tym samym który zasila CP2077 / Phantom Liberty. Więc z jednej strony będzie ładniej, a z drugiej to by oznaczało że "Pieśni" będą w pełni samodzielnym tytułem uruchamianym oddzielnie od podstawki. Bo wątpię że zrobią jednocześnie remaster całego W3 na...
  13. adventus.991

UE5 z którego Redzi korzystają to poniekąd jest jednocześnie kolejna wersja RED engine, bo dostosowali narzędzia do siebie i podobno zaimplementowali niektóre rozwiązania wprost z RE4. Strzelam że chodzi o zmianę silnika w W5 i W6. Ale i tak tego nie widzę, zwłaszcza że UE5 zdaje się radzić...
  14. adventus.991

No tak, stąd wrażenie że dodatek jest dalej od ukończenia niż się spodziewaliśmy. Z 2 strony te ich dodatki mają dość krótkie kampanie marketingowe, więc teraz ogłosili bo zebranie inwestorów jutro, trailer na lato a dodatek jakoś w lutym? Moja optymistyczna prognoza
  15. adventus.991

A, to jeszcze kawał czekania, 2027 i nie dostaliśmy nawet teasera. Trochę to pachnie późniejszą premierą Wiedźmina 4, jeśli na ten sam rok jest planowany duży dodatek. Nie zaskoczy mnie jeśli W4 celuje obecnie w 2028 rok
  16. adventus.991

Forumowa filmówka

Zwiastun nowej animacji Laiki. Ci to potrafią robić ładne filmy, każdy kadr mógłby robić za tapetę
  17. adventus.991

Anime i manga

No to by było głupie, bo to raczej nie format odrzuca widzów w oryginale, a ogromna liczba odcinków do zaliczenia i beznadziejny pacing zwłaszcza w późniejszych arcach. Czemu robić remake odcinków które jeszcze są ok pod tym względem i kończyć na momencie kiedy oryginalne anime rozciąga mangowy...
  18. adventus.991

Forumowa filmówka

Oglądając filmy Nolana widać, że są one kręcone kamerami IMAX, w tym sensie, jakby ekipę filmową te kamery często ograniczały przez swój rozmiar, ciężar i niewygodę w użytkowaniu. I mam ciągle wrażenie że to wpływa na zdjęcia, i mamy głównie ujęcia mocno statyczne albo z kranu. Kadry są owszem...
  19. adventus.991

Anime i manga

Odcinki będą trwały po 42 minuty, a więc 2x dłuższe niż w oryginalnym anime, także nie ma takiej tragedii. Wychodzi około 7 chapterów na odcinek, przy "klasycznych" 20 minutach to byłoby 3,5 chaptera na odcinek, co wielu uważa za taki sweet spot w przypadku One Piece. Choć wiadomo, zależy od...
  20. adventus.991

Gry komputerowe

UE5? Tego bym nie podejrzewał, graficznie bardziej mi się to kojarzy z CryEngine z KCD. Myślałem że to może autorski silnik, ale UE5 ma więcej sensu faktycznie. Poczekam na recenzje, bo patrząc na gameplaye to nie wiem za bardzo co o tej produkcji sądzić. Pachnie Wieśkiem 3 "z Temu", ale jeśli...
Top Bottom