Search results

+
  1. Inzynier_Bombka

Night City [otwarte całą dobę]

Pro tip na upały, który u mnie zadziałał (ale nie wiem czy to działa ogólnie na wszystkich) - odkąd przestałem zupełnie jeść słodycze upały przestały mi przeszkadzać.
  2. Inzynier_Bombka

Sapkowski live, czyli wywiady, wywiady...

Ale sympatyczne zdjęcie! Najlepszego!
  3. Inzynier_Bombka

Radio Erewań: - Podobno gdzieś na świecie jest region gdzie ludzie już żyją w Cyberpunku? - Tak, jest to na Podlasiu w Polsce. Ponad połowa ludzi ma wszczepy. - O.. Co to są za wszczepy? - Esperal.
  4. Inzynier_Bombka

Cyberpunk - świat okiem inżyniera

Znalazłem kolejne dywagacje na temat świata przedstawionego w grze. Tym razem jedzenie:
  5. Inzynier_Bombka

Forumowa filmówka

Następna legenda odeszła ;( Jak byłem w Koloseum to pierwsze co to poleciałem na górę szukać lokacji gdzie mogła być kręcona słynna scena walki. To też chyba definitywny koniec pewnej kategorii memów. No cóż myślałem w swojej naiwności że tacy ludzie jak Chuck i np. Ozzy są nieśmiertelni.
  6. Inzynier_Bombka

> Ze zdziwieniem odkrywam zakątki i uliczki, których w ogóle nie kojarzę. No to jest w tej grze fajne. Kabuki znam jak własną kieszeń, bo lubię tą dzielnicę i czasem tam "chodzę na spacer" :D Ale w innych dzielnicach niektóre miejscówki zaskakują mnie, że je dotychczas przeoczyłem. Gdyby...
  7. Inzynier_Bombka

Teledyski bez granic, czyli wszystko, czego słuchasz i zarazem oglądasz

^ Głos w którym można się zakochać. Wrzucam teledysk, który kiedyś dawno uznałem za bardzo ciekawy (choć trochę wbrew sobie, bo lider jest prokremlowskim ciulem) W teledysku pokazany jest "efekt motyla" w dość interesujący sposób. Teledysk też jest dość krwawy - taki wizualny czarny humor...
  8. Inzynier_Bombka

Seriale

pps. Tu proces laserowego czyszczenia cegieł - oryginalny kolor wygląda jak z epoki PRL na Śląsku. https://joemonster.org/filmy/137225/Laserowe_czyszczenie_moze_byc_bardziej_satysfakcjonujace_niz_myjka_cisnieniowa ppps. A tu bardzo popularny kiedyś utwór Kazika "Mars napada" i wzmianka o...
  9. Inzynier_Bombka

Seriale

Obejrzałem właśnie na Netflixsie polski serial "Ołowiane dzieci", dla mnie to po prostu rewelacja, ale nie każdemu podejdzie. Początkowo tępo nie jest duże, a temat dość poważny, mało rozrywkowy. Nieco uproszczeń dla niekomplikowania opowieści. Dlaczego jestem pod tak wielkim wrażeniem serialu...
  10. Inzynier_Bombka

Gry komputerowe

Z trailera zaintrygowała mnie kolej podwieszana (może będzie można ją budować). W 1 dopiero pograłem jak dostałem za friko na Epicu, fajna gra jak nie masz nic w życiu do roboty :) Dla mnie walka i uniki trochę takie mocno średnie były, ale wejście bohatera pierwszy raz do własnego pokoju w...
  11. Inzynier_Bombka

Pochwal się swoim V

Się wmontował w ten zbiornik i wygląda jak święty :D
  12. Inzynier_Bombka

Cyberpunk 2077 - marzenia i spekulacje o rozwoju marki

A sorry mogłem podpisać że taki widok mam za oknem i czuję się dosłownie jakbym chodził po scenerii nowego cyberpunka. Miejsce wydaje się tak abstrakcyjne szczególnie dla człowieka z miasteczka gdzie 10 pięter to szczyt futuryzmu. Mam nadzieję że nie zdradziłem przypadkiem jakichś sekretów :) ;)...
  13. Inzynier_Bombka

Co nieco o sprzęcie

Przed pandemią chciałem kupić nowy samochód... ale po co mi samochód w pandemii, wiec kupiłem komputer. A swoją drogą taka konkluzja nadpływa, że może czas wrócić do podejścia XX wiecznego do programowania - optymalizacja niskopoziomowa, rezygnacja z frameworków na frameworkach i frameworkami...
  14. Inzynier_Bombka

Cyberpunk - świat okiem inżyniera

Znalazłem element awangardowej infrastruktury miejskiej, który występuje w CP2077, ale tu, ze względu na niedobór miejsca, jest naprawdę potrzebny. Fajnie by było znaleźć taki widok gdzieś w Kabuki.
  15. Inzynier_Bombka

Więcej chromu, mniej traumy! Szczęśliwego 2026!
  16. Inzynier_Bombka

Muzyka bez granic, czyli wszystko, czego słuchasz

Ten teledysk swoją abstrakcyjnością lekko skopał mi mózg za młodu. Jak pracowałem w stoczni remontowej wieźliśmy do Rotterdamu część do naprawy statku i ta piosenka ciągle w radiu leciała, gdy przemierzaliśmy Europę. Był to początek lat 90-tych i pierwszy raz pojechałem na Zachód - byłem pod...
  17. Inzynier_Bombka

Gry - bundle, promocje, okazje

Disco Elysium było parę miesięcy temu i teraz powróciło, więc pewnie jeszcze będzie kiedyś.
  18. Inzynier_Bombka

Cyberpunk 2077 - Dyskusja ogólna

Bujanie się nieco zbyt sinusoidalne. Tworzenie sztucznego chaosu to niełatwa sprawa.
  19. Inzynier_Bombka

Pamiętam jak (PC) nie mogłem przejść pierwszej strzelaniny w początkowej misji CP gdzie w pomieszczeniu pojawia się kilku wrogów. Po którejś tam porażce zastanawiałem się na zejście z poziomu najtrudniejszego, ale nie chciałem tracić godności :D i w końcu w opcjach znalazłem wspomaganie...
Top Bottom