Aktualizacja 2.01 już wkrótce (znane problemy)

+

Vattier

CD PROJEKT RED
Cześć! Chcemy dać Wam znać, że Aktualizacja 2.01 pojawi się już wkrótce.

Oto lista najważniejszych poprawek i ulepszeń, które zostaną w niej zawarte:
  • Efekt zniekształcenia spowodowany przez wybór konkretnej opcji dialogowej w rozmowie z Johnnym pod koniec zadania Dom lalek nie będzie już pozostawał na ekranie.
  • Skok na głęboką wodę - V nie może już umrzeć spadając podprzez szyb windy z 42 piętra przy niskich FPSach (klatkach na sekundę).
  • Naprawiono błąd, w którym interfejs pokazywał podpowiedzi do kontrolera przy grze z myszką i klawiaturą.
  • Umożliwiono przełączenie się na wszczepy przedramienia podczas zmieniania broni.
  • Kontrakt: Gorący materiał będzie się teraz poprawnie aktywował po podejściu na teren zadania.
  • Radio w pojazdach zostanie podgłośnione, aby nie być za cicho w porównaniu do innych dźwięków w grze.
  • Naprawiono problem uszkodzonych zapisów na PlayStation 5 poprzez zwiększenie limitu ilości zapisów.
    Uwaga: ta poprawka nie naprawi zapisów uszkodzonych przed aktualizacją. Jeśli napotykasz ten problem, upewnij się, że posiadasz działający zapis (np. zapisz ponownie ręcznie) do nadejścia aktualizacji 2.01.
  • Poprawki wydajności na PC i konsolach, szczególnie w Dogtown.
To tylko niektóre poprawki, które wprowadzi aktualizacja 2.01. Wypatrujcie pełnej listy zmian!

Vattier

CD PROJEKT RED
A dodacie reset atrybutów o którym gracze tak marzą i go pragną?

Tak jak zauważył 5ander5 z Aktualizacją 2.0 dodaliśmy możliwość jednorazowego resetu atrybutów. Dotyczy to zarówno postaci utworzonych przed tą aktualizacją jak i nowych.

Nie planujemy dodawać możliwości swobodnego resetu atrybutów, bo naszym celem jest aby decyzje podejmowane podczas rozwoju postaci miały realne znaczenie. Wprowadzenie takiej możliwości, na przykład za opłatą w Eurodolarach u fixera zmarginalizowałoby inwestycje w atrybuty V - a tego nie chcemy.

Z jednej strony fajowo, że patch jest w przygotowaniu, ale z drugiej to powinien wpaść pierwszego dnia po premierze.
Zwłaszcza chodzi mi o tą głośność radia.
Mamy naprawdę gorący okres gamingowego roku i jest masa dużych, fajnych premier, więc zdecydowana większość ludzi ogra dodatek w tydzień, może dwa i poleci grać w inne nowości. Duża szkoda, że doświadczenie to będzie wykastrowane z muzyki ze stacji radiowych.
Musi to być bardzo smutne dla samych artystów. Ich muzyka znalazła się w dużej grze, a większość ludzi jej w ogóle nie usłyszała...

Można w tym tygodniu się spodziewać patcha? bo już się nie mogę doczekać, żeby słuchać normalnie radia.

Wypuście tą łatkę czym prędzej. Przez zniekształcenia tego cholernego relica nie mogę grać!

Mam nadzieję, że dalej będziecie wspierać tą grę poprzez naprawianie błędów i dodawanie nowych funkcji rozgrywki tak jak to było wcześniej.

Mam szczerą nadzieję, że w patchu 2.01 zaadresowany będzie problem ze skalowaniem testów na atrybuty wraz ze wzrostem poziomu V. Bardzo mocno ogranicza to możliwości wyboru, czy to w dialogach czy przy planowaniu ścieżki przez jakiś quest (chociażby możliwość realizacji questu z Brendanem - jeżeli nasz build nie zakłada dodawania dużo punktów w Budowę ciała to możemy zostać przyblokowani w jego ukończeniu). Biorąc pod uwagę, że skalowania testów na atrybuty nie zostało to wymienione w changelogu to liczę, że to tylko efekt uboczny wprowadzenia ogólnego level scalingu.

Idealnie oczywiście jakby była możliwość włączenia/wyłączenia skalowania tak jak zostało to zaimplementowane w Wiedźminie 3, szczególnie że level scaling jest tematem, który bardzo dzieli graczy od czasów Obliviona.

Trochę się pogubiłem po tej łatce 2.0 bo teraz nie wiem jak robić bronie ogłuszające żeby nie zabujać cyberprzestępców z cyberpsychozą czyli zadania od Reginy.

Trochę się pogubiłem po tej łatce 2.0 bo teraz nie wiem jak robić bronie ogłuszające żeby nie zabujać cyberprzestępców z cyberpsychozą czyli zadania od Reginy.
Z tego co zauważyłem, to CHYBA wystarczy po prostu zjechać ostrożnie jakąkolwiek bronią do tego 1HP (albo 0, trzeba to wyczuć). Póki co odbyłem dwie walki i każdą zakończyłem kataną. Jak mnie ponosił ferwor walki i ciachnąłem zbyt wiele razy, to cyberpsychol umierał. Nie wiem, jak to jest z tymi ogłuszającymi broniami, bo mam np. w ekwipunku pałkę, która teoretycznie powinna pod taką kategorię podchodzić, ale albo jestem ślepy, albo w opisie przedmiotu żadnej adnotacji na ten temat nie ma. Ale w walce jej nie testowałem.

Zdecydowaną większość cyberpsycholi da się też zwyczajnie przydusić zachodząc ich od tyłu.

Czy naprawicie ten bug po którym V staje się niesmiertelny? Zepsuło mi to całkowicie rozgrywkę ;(

Zdecydowaną większość cyberpsycholi da się też zwyczajnie przydusić zachodząc ich od tyłu.
Ale pamiętasz że przed łatką 2.0 można było stworzyć spluwę która nie zabijała tylko oszołamiała ?
Post automatically merged:

Z tego co zauważyłem, to CHYBA wystarczy po prostu zjechać ostrożnie jakąkolwiek bronią do tego 1HP (albo 0, trzeba to wyczuć). Póki co odbyłem dwie walki i każdą zakończyłem kataną. Jak mnie ponosił ferwor walki i ciachnąłem zbyt wiele razy, to cyberpsychol umierał. Nie wiem, jak to jest z tymi ogłuszającymi broniami, bo mam np. w ekwipunku pałkę, która teoretycznie powinna pod taką kategorię podchodzić, ale albo jestem ślepy, albo w opisie przedmiotu żadnej adnotacji na ten temat nie ma. Ale w walce jej nie testowałem.
Dzięki za podpowiedz z pałką. Przed łatką 2.0 można było zrobić broń która nie zabija tylko ogłusza i w tedy można nią było siekać do woli nie martwiąc się o to czy zabijemy cyberpsychola.
Już wiem jak zrobić nie śmiercionośną broń.
Opis na screanie.

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-10-05 132040.jpg
    Zrzut ekranu 2023-10-05 132040.jpg
    265.1 KB · Views: 84
Last edited:
Ale pamiętasz że przed łatką 2.0 można było stworzyć spluwę która nie zabijała tylko oszołamiała ?
Nadal można - w polskiej wersji modyfikacja zmieniła nazwę z Pax na Rozejm. Natomiast nie wszystkie bronie mają odpowiedni slot (kiedy zacząłem nową postacią po premierze patcha 2.0, to dopiero zrobiony przez mnie niebieski Malorian umożliwiła włożenie tej modyfikacji).

Witam, mam problem, pod koniec misji "właściwy moment" w kluczowej scenie gra wyrzuca do pulpitu, nie pomógł reinstall, sprawdzenie plików. Proszę o pomoc.

Mam ten sam problem w misji "Właściwy moment". Wywala do pulpitu w momencie omdlenia V po "piwkowaniu" z Panam.

Nie wiem czy to stricte problem, ale dla mnie jest to szalenie irytujące. Czy nie można dodać opcji usunięcia ciuchów z garderoby? Zalega mi tam tyle zbędnych rzeczy, że robi się kompletny burdel i ciężko się w tym połapać, a ja lubię mieć porządek. Redzi, dodajcie proszę opcję usunięcia/ukrycia rzeczy z garderoby. Czy to tak wiele?

Top Bottom