Aktualizacja 2.02

+
Widać że w du pie mają opinie graczy, płace za grę która nawet nie jest pre Alpha ale przynajmniej mogłem ukończyć podstawkę na premierę a w dlc leże i kwicze bo Ktos nie nie potrafi skryptów chyba zrobić poprawnie , mój błąd polega na tym że zwieszoną mam rozmowę z songbird i nie moge odbierać a nie dzwonić z telefonu fixerzy nie mogą zadzwonić i nie mogę nawet przewinąć czasu , czekam na telefon od Salomona reeda w misji draft w dogthown czy jak to tam się nazywa i przez ten * błąd nie posunę fabuły do przodu , zróbcie coś z tym

Last edited by a moderator:
Czy możecie naprawić to że jak Ash z Growl FM mówi, to zamiast wyświetlać jej imię, wyświetla się nazwa pojazdu w którym akurat jesteśmy?
Jakoś jak Maximum Mike mówi, to jest dobrze.
Tak samo czasem brzmią jakby stali niedaleko i mówili przez megafon, a nie z radia.

A ja chciałabym by naprawiono build netrunnera, bo teraz jest bezużyteczny. Co to za build, gdy praktycznie wszystkie hacki są wykrywalne, a tylko jeden "zapaść systemu" nie, tylko że zżera cały ram, więc koniec końców też jest bezużyteczny. Dlaczego "Restart optyki" jest wykrywalny - przecież jest to hack do tego, by kogoś BEZGŁOŚNIE, BEZ ALARMU wyeliminować, taki hack jako wykrywalny? Naprawdę? Że o "ataku wirusowym" nie wspominając. A poza tym w wersji 2.02 nie można przywołać żadnego pojazdu. Nic nie przyjeżdża, muszę ukraść auto, albo "lecieć z buta".
I ostatnia rzecz - DLACZEGO NA PS5 "WYŁĄCZ MUZYKĘ CHRONIONĄ PRAWEM AUTORSKIM" działa w ten sposób, że cała muzyka w grze z radia, włącznie z audycjami radiowymi będącymi częścią fabuły - jest wyłączana, gdy nagrywamy gameplay - JEST WYŁĄCZANA NAWET WTEDY, GDY NIE KLIKNĘ TEJ OPCJI? A na PC gameplaye nagrywane są z całą muzyką i jest OK - Konsolowcy są poszkodowani.

Cóż...przez ten czas od premiery bywały chwile wzlotów i upadków, narastały jednocześnie gniew i uwielbienie ale nie oszukujmy się. Cyberpunk 2077 to arcydzieło i mówi to stary chłop z ponad mocno tysięcznym godzinowo czasem poświęconym tej niesamowitej grze. Fabuła włącznie z Widmem Wolności to majstersztyk a postać Silverhenda zasługuje na najwyższe najlepiej oceniane opinie i noty a dubbing jaki stworzył Żebrowski kwalifikuje się zasłużenie do nagrody wszechczasów ;) Proszę Was Redzi, nie porzucajcie tego projektu.

A ja chciałabym by naprawiono build netrunnera, bo teraz jest bezużyteczny. Co to za build, gdy praktycznie wszystkie hacki są wykrywalne, a tylko jeden "zapaść systemu" nie, tylko że zżera cały ram, więc koniec końców też jest bezużyteczny. Dlaczego "Restart optyki" jest wykrywalny - przecież jest to hack do tego, by kogoś BEZGŁOŚNIE, BEZ ALARMU wyeliminować, taki hack jako wykrywalny? Naprawdę? Że o "ataku wirusowym" nie wspominając. A poza tym w wersji 2.02 nie można przywołać żadnego pojazdu. Nic nie przyjeżdża, muszę ukraść auto, albo "lecieć z buta".
I ostatnia rzecz - DLACZEGO NA PS5 "WYŁĄCZ MUZYKĘ CHRONIONĄ PRAWEM AUTORSKIM" działa w ten sposób, że cała muzyka w grze z radia, włącznie z audycjami radiowymi będącymi częścią fabuły - jest wyłączana, gdy nagrywamy gameplay - JEST WYŁĄCZANA NAWET WTEDY, GDY NIE KLIKNĘ TEJ OPCJI? A na PC gameplaye nagrywane są z całą muzyką i jest OK - Konsolowcy są poszkodowani.
Ale przecież wystarczy użyć hacku "Szok dźwiękowy" (czy jakoś tak) i wtedy przeciwnik jest całkiem odcięty od sieci. Można wtedy wgrywać na niego dowolne hacki i nikt nas nie wykryje (chyba że znajdzie ciało). Chyba że w 2.02 coś się zmieniło w tej kwestii?
W każdym razie gram netrunnerem na poziomie "Trudny" i o ile na pierwszych poziomach ten build faktycznie nie był zawsze efektywny i musiałem kombinować też z innymi podejściami, tak później czuje się zdecydowany progres i możemy z wrogami robić, co nam się podoba.

Ale przecież wystarczy użyć hacku "Szok dźwiękowy" (czy jakoś tak) i wtedy przeciwnik jest całkiem odcięty od sieci. Można wtedy wgrywać na niego dowolne hacki i nikt nas nie wykryje (chyba że znajdzie ciało). Chyba że w 2.02 coś się zmieniło w tej kwestii?
W każdym razie gram netrunnerem na poziomie "Trudny" i o ile na pierwszych poziomach ten build faktycznie nie był zawsze efektywny i musiałem kombinować też z innymi podejściami, tak później czuje się zdecydowany progres i możemy z wrogami robić, co nam się podoba.
Ja mam cały czas żal o zrujnowanie buildu netrunnera, który w niczym już nie przypomina tego z 1.63. Na samych hackach nie można polegać i koniec końców trzeba strzelać. W 1.63 w odpowiednio rozdysponowanych punktach wystarczyło puścić "atak wirusowy" i padali wszyscy wrogowie, po cichu, bez wzbudzania alarmu. Nawet Smashera można było załatwić na przemian przegrzaniem i zwarciem i było po walce. Teraz hacki to go tylko łaskoczą. Powtórzę, że nie rozumiem decyzji Redów o upośledzeniu bulidu netrunnera i zmuszaniu nas do używania broni palnej. Gra jest doskonała, fabuła wybitna, Widmo Wolności to jest dzieło sztuki, a Żebrowski mógłby być w grze że tak powiem i głosem i ciałem, bo Reeves mu do pięt nie dorasta, ale build netrunnera został zrujnowany. Szkoda.

Ja mam cały czas żal o zrujnowanie buildu netrunnera, który w niczym już nie przypomina tego z 1.63. Na samych hackach nie można polegać i koniec końców trzeba strzelać. W 1.63 w odpowiednio rozdysponowanych punktach wystarczyło puścić "atak wirusowy" i padali wszyscy wrogowie, po cichu, bez wzbudzania alarmu. Nawet Smashera można było załatwić na przemian przegrzaniem i zwarciem i było po walce. Teraz hacki to go tylko łaskoczą. Powtórzę, że nie rozumiem decyzji Redów o upośledzeniu bulidu netrunnera i zmuszaniu nas do używania broni palnej. Gra jest doskonała, fabuła wybitna, Widmo Wolności to jest dzieło sztuki, a Żebrowski mógłby być w grze że tak powiem i głosem i ciałem, bo Reeves mu do pięt nie dorasta, ale build netrunnera został zrujnowany. Szkoda.
A gdzie tam.
Build netrunnera nadal jest totalnie OP. Żeby korzystać z haków po cichu, jak słusznie zaobserwował kolega wyżej, trzeba użyć szoku dźwiękowego. Anabioza + atak wirusowy + przegrzanie i grupy wrogów padają jak muchy.
Minimalnie bardziej trzeba przy rozkładaniu skilli teraz pomyśleć i zrobić synergię z techniką i wszczepami - dla wzmocnienia samych haków. Nic tutaj nie zostało „zrujnowane”. Chyba, że zbalansowane bezrefleksyjnego stylu rozgrywki polegającego na użyciu jednego skilla można kategoryzować jako zepsucie gry. Nie wiem, nie znam się. Ja rozumiem i nie neguję, że z samograja można czerpać przyjemność - ale pisanie, że teraz ten styl gry jest nie do zrealizowania jest po prostu nieprawdą. Proponuję po prostu wgryźć się na spokojnie w nowe systemy.

A gdzie tam.
Build netrunnera nadal jest totalnie OP. Żeby korzystać z haków po cichu, jak słusznie zaobserwował kolega wyżej, trzeba użyć szoku dźwiękowego. Anabioza + atak wirusowy + przegrzanie i grupy wrogów padają jak muchy.

Minimalnie bardziej trzeba przy rozkładaniu skilli teraz pomyśleć i zrobić synergię z techniką i wszczepami - dla wzmocnienia samych haków. Nic tutaj nie zostało „zrujnowane”. Chyba, że zbalansowane bezrefleksyjnego stylu rozgrywki polegającego na użyciu jednego skilla można kategoryzować jako zepsucie gry. Nie wiem, nie znam się. Ja rozumiem i nie neguję, że z samograja można czerpać przyjemność - ale pisanie, że teraz ten styl gry jest nie do zrealizowania jest po prostu nieprawdą. Proponuję po prostu wgryźć się na spokojnie w nowe systemy.
No jasne, dzięki. Miałam rozgryziony build netrunnera na 1.63, że pokonanie Smashera czy Oda, to było kilka hacków, teraz muszę uczyć się od nowa. Dzięki za rady. Uwielbiam cyberpunka, także pogram sobie znów, może rozgryzę jak grać po nowemu i zapamiętam rady. Jeszcze raz dzięki.

Ja to mam takie pytanie. Coś jest nie tak z ogólnym modelem jazdy i zachowania pojazdów. Jest jakiś taki... Bez jaj.... Szczególnie rozczarowała mnie Quadra V-tech, która już nie mieli kołami do trzeciego biegu i nie próbuje mnie zabić na każdym zakręcie. Przed patchem 2.0 auta miały faktycznie indywidualny charakter. Sama jazda była nieco trudniejsza, ale dawała nieporównywalnie więcej funu (szczególnie shion coyote, który prowadził się jak rasowa rajdówka a teraz prowadzi się jak dziurawe gumofilce). Nie da rady dodać możliwości wyboru między starym a nowym modelem jazdy samochodem?

Wczoraj pisałem o braku Quadra Sport R-7 „Vigilante" zarówno jako bonus, jak i do kupienia w grze. A dzisiaj wprawdzie nadal w sklepie go nie ma, ale za to pojawiła mi się wiadomość z wygraną w loterii, także dostałem go w końcu.

Wczoraj pisałem o braku Quadra Sport R-7 „Vigilante" zarówno jako bonus, jak i do kupienia w grze. A dzisiaj wprawdzie nadal w sklepie go nie ma, ale za to pojawiła mi się wiadomość z wygraną w loterii, także dostałem go w końcu.
Brawo, w końcu ktoś komu w końcu to zadziałało ;D

Dużo poprawek jednak dalej mnóstwo bugów.
*czesto gdy pojawia się Johny i odwrócimy się od niego a następnie znów na niego patrzymy pozostaje po nim tylko cień.
*pełno sytuacji w misjach przeciwnicy lub sojusznicy zamiast broni trzymają powietrze. Nie widać broni.
*NPC na ulicy przechodzący przez ściany
*problemy z balansem głośności: nie ma możliwości regulacji głośności kontrolera. Jest albo głośno albo wcale. Suwak głośności dla kontrolera by się przydał. Druga sprawa jak leci radio w aucie nie słychać w ogóle odgłosów silnika lub klaksonu.

jest tego dużo więcej. Wersja PS5 plus Widmo Wolności
Post automatically merged:

Dużo poprawek jednak dalej mnóstwo bugów.
*czesto gdy pojawia się Johny i odwrócimy się od niego a następnie znów na niego patrzymy pozostaje po nim tylko cień.
Yup, do tego pozostaje dzwiek efectu relica, nawet jak zniknal.
*pełno sytuacji w misjach przeciwnicy lub sojusznicy zamiast broni trzymają powietrze.
Osobiscie wczoraj po koncercie Samuraia, Kerry dal mi niewidzialny pistolet.

A więc tak:
Patch nadal nie naprawił tego że wszczepy wyższego tieru mają niższe bonusy.
Wszczepy.png

Naprawił wpis Brendana, ale usunął wpis o Lizzy (podejrzewam że wyskoczy jak będę miał Phantom Liberty)
Brendan.png

Generalnie słabo, chyba cofnę się do wersji 2.01, bo teraz żaden mod mi nie działa (a zainstalowałem patch, bo mnie zabijało jak wsiadałem do AVki w zakończeniu z Afterlife).

Last edited:
A u mnie ciągle wyskakuje błąd odnośnie niezainstalowanego dodatku, mimo że jest zainstalowany. 7 raz instaluje grę i nie wiem czy będzie działać... XSX

Last edited:
Nadal jest problem uniemożliwiający dalsze przechodzenie gry który napotkałem w trakcie wykonywania zadania ''Terra incognita'' w dodatku Widmo Wolności.

Problem polega dokładnie na tym, że w momencie w którym dochodzę do przejścia pomiędzy częścią parkingową, a kanałem serwisowym prowadzącym do windy skrypt nagle się ucina i nie uruchamia w momencie, w którym Songbird powinna uruchomić windę pozwalającą na wjechanie do góry do części bazarowej Dogtown.

Zamieszczam również link do forum społeczności Steam pod którym inni gracze opisują ten sam problem.

https://steamcommunity.com/app/1091500/discussions/7/3875967397722177746/

To w sumie nie jest chyba (?) żaden błąd, ale zauważyłem, że bardzo często spotykam na ulicy rozmawiających ze sobą NPC, którzy mają identyczne modele. Trochę to psuje immersję, chyba że założymy, że w NC występuje wysoki odsetek bliźniaków. I tak, ja wiem, że modele NPC mają ograniczoną liczbę i muszą się powtarzać, ale być może jest opcja, by ominąć sytuacje, w których te identyczne modele ze sobą rozmawiają.
Druga sprawa to, że niekiedy nie ogarniam systemu przyznawania doświadczenia. Zauważyłem, że np. gdy czasem jestem na terenie rozboju czy innej misji i przełączę się na chwilę do jakiegoś okna menu, to po powrocie gra przyznaje mi exp, choć dosłownie nic w tym czasie nie zrobiłem. Wiem, że czasem ten exp potrafi się nabić dopiero po opuszczeniu pojazdu, jeśli w trakcie jazdy dokonaliśmy jakichś czynności (np. walka), ale to raczej inna para kaloszy.

Top Bottom