Aktualizacja 2.13

+

Vattier

CD PROJEKT RED

Aktualizacja 2.13 do Cyberpunka 2077 i Widma wolności właśnie jest publikowana. Dodaje ona wsparcie AMD FidelityFX Super Resolution 3 z generacją klatek. Aktualizacja jest dostępna jedynie na PC!

Uwaga: pomimo różnicy wersji pomiędzy konsolami a PC, postępy międzyplatformowe będą działać poprawnie.

Szczegóły znajdziecie na liście zmian poniżej:
  • Dodano wsparcie dla AMD FidelityFX Super Resolution 3 z generacją klatek. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w dedykowanym artykule na stronie wsparcia technicznego.
  • Dodano wsparcie dla Intel Xe Super Sampling 1.3.
  • Od teraz możliwe będzie używanie DLAA oraz rekonstrukcji promieni światła DLSS jednocześnie.
  • Dodano nową zakładkę "Dodatkowe" w ustawieniach do której przeniesiono opcje: Tryb HDD, Hybrydowe wykorzystanie procesora oraz Wielowątkowość współbieżną AMD (SMT).
  • Różne poprawki stabilności i wizualne.

Dzięki za dodanie FSR3, był to bardzo wyczekiwany przeze mnie ficzer ;)

Czy to już ostatnia aktualizacja Cyberpunka, czy można spodziewać się w przyszłości jeszcze jakiś poprawek?

Szkoda, że FSR w wersji 3.0, a nie 3.1 i niestety ale FG nie będzie działać z DLSS, no ale chociaż tyle, zainstaluję i przetestuję.

Czy wy serio przez tyle miesięcy nie naprawiliście choćby akceleratora synaptycznego który się zapętla???
● Ikonki delayów haków których już nie ma.
● Always first equip nie działa jak podniesiesz przeciwnika, albo go chwycisz.
● Jak strzelisz z pistoletów, to dźwięk kucania, wślizgu, przeładowania, air dasha się buguje.
● Jak się uleczysz, gdy działa akcelerator synaptyczny podczas finishera, to animacja bloku i ataku się zapętla.
● Jak umrzesz to na niektórych animacjach możesz się obracać.
● Jak powalisz przeciwnika za pomocą ostrzy modliszkowych to magicznie znikają.
● Jak cię potrąci samochód to postać nie trzyma broni normalnie.
● Jak zatańczysz to kamera w motocyklach nie trzyma horyzontu.
● Jak powalisz przeciwnika z powietrza to kamera nie ma animacji chodzenia.
● Nie da się zmieniać radia w samochodach dopóki Jackie nie odda ci samochodu.
● Szpital w Watson z daleka jest biały, a z bliska czarny od 2.0 jest popsuty.
A to kropla w morzu potrzeb, najgorszy jest ten akcelerator bo on dosłownie grę psuje.
Mam nadzieje, że w końcu zostanie to naprawione. No i fajnie jak byście dodali do restauracji fabularnych możliwość kupna jedzenia(w tej co spotkamy takemure i joshue) I możliwość opcji kup jedno i zjedź, bo tak to nikt nie używa jedzenia.

Last edited:
Dodaliscie Nvidia DlSS 3.7 ? i Nvidia Frame generation 3.7? i Rey Recontruction 3.7 ( i nowsza ) ?
i jaki jest teraz Preset E czy C ?
Post automatically merged:

dodatkowo jeden z najbardziej istotnych bugow czyli SUN Ray tracing shadows .. cały czas jest w grze ...

Last edited:
Czy wy serio przez tyle miesięcy nie naprawiliście choćby akceleratora synaptycznego który się zapętla???
● Ikonki delayów haków których już nie ma.
● Always first equip nie działa jak podniesiesz przeciwnika, albo go chwycisz.
● Jak strzelisz z pistoletów, to dźwięk kucania, wślizgu, przeładowania, air dasha się buguje.
● Jak się uleczysz, gdy działa akcelerator synaptyczny podczas finishera, to animacja bloku i ataku się zapętla.
● Jak umrzesz to na niektórych animacjach możesz się obracać.
● Jak powalisz przeciwnika za pomocą ostrzy modliszkowych to magicznie znikają.
● Jak cię potrąci samochód to postać nie trzyma broni normalnie.
● Jak zatańczysz to kamera w motocyklach nie trzyma horyzontu.
● Jak powalisz przeciwnika z powietrza to kamera nie ma animacji chodzenia.
● Nie da się zmieniać radia w samochodach dopóki Jackie nie odda ci samochodu.
● Szpital w Watson z daleka jest biały, a z bliska czarny od 2.0 jest popsuty.
A to kropla w morzu potrzeb, najgorszy jest ten akcelerator bo on dosłownie grę psuje.
Mam nadzieje, że w końcu zostanie to naprawione. No i fajnie jak byście dodali do restauracji fabularnych możliwość kupna jedzenia(w tej co spotkamy takemure i joshue) I możliwość opcji kup jedno i zjedź, bo tak to nikt nie używa jedzenia.
Who cares bruh. Jak Ci się nie podoba ostrze modliszkowe to weź se co innego.
Tę grę można przejść z trzema rzucanymi nożami. To nie jest gra która stawia na tysiące godzin, to jest gra ktora opowiada historie.

Who cares bruh. Jak Ci się nie podoba ostrze modliszkowe to weź se co innego.
Tę grę można przejść z trzema rzucanymi nożami. To nie jest gra która stawia na tysiące godzin, to jest gra ktora opowiada historie.
eeee.. możę dlateg o,że jest to w grze i Powinno działać???
bo w innych grach raczej " rzeczy " działają ?

Dzięki za dodanie FSR3, był to bardzo wyczekiwany przeze mnie ficzer ;)

Czy to już ostatnia aktualizacja Cyberpunka, czy można spodziewać się w przyszłości jeszcze jakiś poprawek?
Post automatically merged:

Ja mam problem po aktualizacji 2.13 gryzie się z modami i gra się nie uruchamia :(

Nie wiem, czy to kwestia mojego komputera, ale odkąd weszły ostatnie aktualizacje, to nie mogę normalnie grać. Czasami gra wiesza się, dosłownie na kilka sekund, potem jest już dobrze. Następnie biegnę V, chcę się zatrzymać a on mi biegnie dalej.... Dopóki nie weszła największa aktualizacja łatająca błędy, wszystko było w porządku. Od tamtego czasu nie da się grać na PC... :( Czy ktoś ma również ten problem?

Nie mam żadnych modów. Tylko aktualizacje pogorszyły mi jakość grania... :( Nawet jak zmniejszę grafikę na minimum, to problemy są te same.

Mam spory problem z aktualizacją 2.13, ale nie na podłożu działania samej gry u mnie, a z perspektywy bardziej... lekkiego rozczarowania jej zawartością i platformami na jakiej jest dostępny. Uwielbiam to jaki jest Cyberpunk od aktualizacji 2.0, od kiedy rozegrałem Widmo Wolności wiedziałem, że wrócę do gry, bo patch na tyle dużo zmienił, że jak wygospodaruję czas to z pewnością przejdę ponownie całość. Tak czy siak, sprawdzałem aktualizację na PC i pierwszy zgrzyt to blokada FSR Frame Gen z upscalerem FSR 3.0... Od dłuższego czasu jest dostępna wersja FSR Frame Gen, która działa niezależnie od upscalera, ale w tym przypadku nie postanowiliście jej zaimplementować, to w zasadzie dyskwalifikuje zyski z tej aktualizacji dla osób z kartami Nvidia RTX 2000 i 3000 oraz osób z dedykowanymi kartami graficznymi Intela, po prostu dla tych osób są lepsze upscalery, a dodanie Frame Gena od AMD by było świetną wisienką na torcie. Tak samo kwestia upscalera, skoro Frame Gen jest zablokowany, to obstawiam, że upscaler też nie jest w najnowszej wersji, a to oznacza, że jakość obrazu dla osób używających FSR niewiele się poprawia względem FSR 2.2... No i tutaj dochodzę do kolejnych zgrzytów, ale już tych bardziej konsolowych, a w zasadzie braku tej aktualizacji na konsolach. Oprócz wersji PC posiada kopię na Xboksa i jestem w stanie dostrzec artefakty, które generuje FSR na konsoli Microsoftu. Moim zdaniem aktualizacja upscalera w tym przypadku jest więcej niż wskazana, bo sprzęt jest jaki jest, ale można na nim zaoferować więcej. Jednocześnie, idąc w FSR 3.1 można zaimplementować na konsolach Frame Gen, co jako posiadacz 120Hz telewizora z wielką chęcią bym wykorzystał, wręcz wyczekiwałem tej aktualizacji z myślą o graniu na konsoli. Wiem, że po tym jak AMD pokazało Cyberpunka jako jedną z gier ze wsparciem dla FSR Frame Gen, to szybko to zdementowaliście, ale kiedy już się pojawiły sugestie, że prace jednak trwają, to można było liczyć na najnowszą wersję tej technologii. Wszystkie patche po 2.0 traktuję jako wisienkę na torcie, dodatkowe szczegóły, które poprawiają już bardzo dobre danie, ale mam wrażenie, że tym razem do dania trafił smaczny dodatek, ale jednak nie będący tej samej jakości co reszta produktu. Liczę, że moje narzekanie jest na wyrost, a konsolowa aktualizacja czeka na premierę PS5 Pro, jednak, jeśli się mylę, to jedynie mogę napisać, że nie rozumiem, nie rozumiem dlaczego gra, która ma w sobie tak dużo nowych technologii tak usilnie zostaje w tyle z technologiami od AMD, które ze swojej natury są do uruchomienia uniwersalne. Rozumiem, że dopieszczanie Cyberpunka 2077 jest robione na tym etapie głównie z doskoku, dedykowanego teamu już nie ma, ale mam szczerą nadzieję, że FSR zostanie zaktualizowany do nowszej wersji, FSR Frame Gen uwolniony od upscalera, a jednocześnie odpowiednie patche pojawią się również na konsolach.

Już 1 miesiąc od Patcha minął... To są jakiekolwiek szanse na pojawienie się tego patcha na konsolach xsx i ps5?

Top Bottom