Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

Audiobook „Wiedźmin” - nowa superprodukcja Audioteki.

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • …

Go to page

• 49
Next
First Prev 13 of 49

Go to page

Next Last
M

Master_Dandelion

Forum veteran
Aug 18, 2014
SMiki55 said:
Gorzej od Kopczyńskiego? Nagraj kawałek, 10 sekund chyba nie będzie łamaniem praw autorskich.
Click to expand...
Potwierdzam. najgorsze Zapachniało jesienią jakie słyszałem.

• RED Point
Reactions: Rustine
M

matjan98

Rookie
Aug 18, 2014
SMiki55 said:
Gorzej od Kopczyńskiego? Nagraj kawałek, 10 sekund chyba nie będzie łamaniem praw autorskich.
Click to expand...
Nie, do 30 sekund można udostępniać, bo to jest bardziej promowanie niż łamanie praw, powyżej 30 sekund to już nielegalne ;D

Rustine

Rustine

Mentor
Aug 18, 2014
Z takim tytułem, jaki jej nadałem to reklamą nie zostanie. :p
[video=youtube;lHrlLMSY-nY]https://www.youtube.com/watch?v=lHrlLMSY-nY[/video]

• RED Point
Reactions: TemerianGirl and SMiki55
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Aug 18, 2014
O Boże, ale dno :wat:

• RED Point
Reactions: TemerianGirl, Ithlinne Aegli and SMiki55
ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Aug 18, 2014
Jak już mówiłem wokal Pana Packa pozostawia wiele do życzenia, ale również reżyser bądź inna osoba odpowiedzialna za muzykę wymyśliła sobie całkowicie inną melodie do "zapachniało" niż ta doskonale znana z roli Zamachowskiego. Być może również przez to pojawia się swoisty zgrzyt ;). Tak czy owak wstawki gdy Jaskier śpiewa są stosunkowo rzadko, a jeśli chodzi o samo granie głosem i po prostu dialogi to Pan Pacek jak najbardziej się według mnie nadaje. I jak już mówiłem oddaje ten charakterek postaci ;)

SMiki55

SMiki55

Mentor
Aug 19, 2014
Ano, kapkę to może być też kwestia dysonansu - nie wiedzieć czemu zarówno Redzi, jak i Fonopolis zrezygnowali z melodii Zamachowo-serialowej. Prawa autorskie przecież pogwałciliby, gdyby wykorzystali bezpośrednio nagranie, natomiast za odśpiewanie w ten sam sposób nic by się raczej nie stało.

I nie tłumaczcie mi, że mieli swoją wizję artystyczną, bo obrazilibyście ich gust.

• RED Point
Reactions: AndrewXRW, ZUBER92 and robert70r
AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Aug 20, 2014
SMiki55 said:
Ano, kapkę to może być też kwestia dysonansu - nie wiedzieć czemu zarówno Redzi, jak i Fonopolis zrezygnowali z melodii Zamachowo-serialowej. Prawa autorskie przecież pogwałciliby, gdyby wykorzystali bezpośrednio nagranie, natomiast za odśpiewanie w ten sam sposób nic by się raczej nie stało.

I nie tłumaczcie mi, że mieli swoją wizję artystyczną, bo obrazilibyście ich gust.
Click to expand...
Może nie chcieli/nie mogli dogadać się z autorem muzyki?

Rustine

Rustine

Mentor
Aug 20, 2014
A tam muzyki. To chodzi o te fałsze okropne, przecież tego się nie da słuchać. O ile reszta audiobooków jest naprawdę genialnie przygotowana, tak nie rozumiem, jak reżyser przepuścił coś takiego.

AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Aug 20, 2014
Rustine said:
A tam muzyki. To chodzi o te fałsze okropne, przecież tego się nie da słuchać. O ile reszta audiobooków jest naprawdę genialnie przygotowana, tak nie rozumiem, jak reżyser przepuścił coś takiego.
Click to expand...
Może reżyserowi też słoń na ucho nadepnął? ;)

SMiki55

SMiki55

Mentor
Aug 20, 2014
AndrewXRW said:
Może nie chcieli/nie mogli dogadać się z autorem muzyki?
Click to expand...
Autor muzyki akurat nie żyje niestety :/
Ale nie chodzi o splagiatowanie i wykorzystanie nagranego utworu, a jedynie o zaśpiewanie w rytm tej melodii - to nie jest już naruszenie praw autorskich.

Bo zarówno u Redów, jak i w audiobooku wysiada zarówno głos barda, jak i muzyka.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Aug 20, 2014
Dajcie już spokój Kopczyńskiemu, w porównaniu z powyższym 'śpiewem' Packa to jego wykonanie jest genialne :p

M

matjan98

Rookie
Aug 21, 2014
https://www.youtube.com/watch?v=sTKinXQu_ns

Znalazłem na you tubie film ze śpiewem jaskra w Wiedźminie 1 możemy sobie porównać :D

N

Nundran

Rookie
Aug 21, 2014
@matjan98

To jeszcze nawet jakoś daje rade, ale tutaj już leży ;)

https://www.youtube.com/watch?v=JPAf9dVsoHo

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Aug 21, 2014
No i według mnie do śpiewu Kopczyńskiego nie ma się co czepiać. Gościu daje rade i nawet fajnie się wczuwa ;). Jakby Kopczyński miał charakter wypowiedzi podobny do tego co ma Pacek to byłby dobrym Jaskrem bo i śpiew i dialog miał by ok. Ale niestety chyba hmm Redzi celowo pisząc scenariusz zwłaszcza do W2 robią tam z Jaskra kretyna z którym Geralt w ogóle się nie liczy do czego wydźwięk wypowiedzi Kopczyńskiego nadaje się idealnie. A z moich odczuć z czytania sagi odnoszę wrażenie, że Geralt bardziej miał słowa Jaskra za coś wartościowego tylko sam trochę bał mu się przyznawać racje ze względu na wewnętrzną walkę ze swoimi uczuciami, których jako wiedźmin nie mógł posiadać a posiadał. Fajnie to ukazuje opowiadanie Trochę poświęcenia. Tak więc według mnie Kopczyński w ogólnym bilansie spełnił swoją role dość ok ;)

@Nundran

Eee tam według mnie to tylko dysonans z świetnym wykonaniem Zamachowskiego ;).

robert70r

robert70r

Mentor
Aug 21, 2014
Wszystkich trzech należałoby wymieszać i wstrząsnąć dla pewności i wtedy powstałby Jaskier idealny. ;)

• RED Point
Reactions: ZUBER92
ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Aug 21, 2014
No i dokładnie ;). Ale jaka szkoda że nie można mieć wszystkiego :D.

robert70r

robert70r

Mentor
Aug 21, 2014
@zuber1906 ano, niestety. Ale cieszmy się z tego, co mamy.

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Aug 21, 2014
Prawda. Cieszmy się więc a nie narzekajmy ;).

• RED Point
Reactions: robert70r
Torpeda

Torpeda

Forum veteran
Aug 21, 2014
https://www.facebook.com/Fonopolis?fref=ts
Kolejny fragment na wirtualnych półkach wszystkich, którzy kupili słuchowisko Krew elfów. Jak zwykle czekamy na Wasze uwagi i dziękujemy wszystkim za dotychczasowe maile.
Click to expand...

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Aug 21, 2014
Rozpieszczają Nas :)

Ogólnie miło się słucha ale tak jak na FB piszą, ten Riencze to tak trochę dziwnie brzmi :p

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • …

Go to page

• 49
Next
First Prev 13 of 49

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.