Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

Audiobook „Wiedźmin” - nowa superprodukcja Audioteki.

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • …

Go to page

• 49
Next
First Prev 32 of 49

Go to page

Next Last
Rustine

Rustine

Mentor
Jan 8, 2015
rafal12322 said:
Całe szczęście Rience nie nie jest już Rienczem :D
Click to expand...
Cieszmy się, że nie ma an Crajte zamiast Krajte.
Crach jak cytryna, Kiri, Dżeralt i Dżenifer.

A

adventus.219

Rookie
Jan 8, 2015
Jestem świeżo po przesłuchaniu "Krwi" i mam wrażenie, że trochę zaniedbano tu efekty dźwiękowe. Przy opowiadaniach bardziej miałem wrażenie "słuchania filmu", wszystkie dźwięki były realistyczne i głośniejsze. Tutaj są jakieś strasznie ciche i oszczędne. Fragment z wyruszeniem do znachora np. miał jakiś zbyt cichy deszcz, przylatuje Filippa i nic -Żadnego odgłosu machania skrzydłami, przytupnięcia itd. Po prostu pojawia się no i tyle. Bohaterowie idą, też nic -Zero odgłosów kroków, a powinny być, tym bardziej że deszcz pada a ziemia mokra. Słuchacz się czuje jakby bohaterowie lewitowali. Może czepiam się pierdół, ale te pierdoły, przynajmniej dla mnie, są bardzo ważne i sprawiają że nie mam wrażenia że po prostu słucham czystego nagrania ze studia.

Co do głosów, to jak to z Fonopolis -Część nieźle dobrana, część kiepsko. Fillippa jakaś taka bez charakteru (REDzi robią znacznie lepszą robotę z dobieraniem głosów czarodziejkom. Tu potrzeba kogoś takiego jak pani dubbingująca Shealę z W2). Dijkstra nawet ujdzie. Shani -Spoko. Vilgiefortz -Ajajaj, czemu tak młodo brzmi? Taki głos dałbym prędzej jakiemuś elfowi. Na razie meham. Co do wiedźminów -Wszyscy poza Vesemirem są w porządku. Tak jak się spodziewałem, z wujka Vesemira zrobili schorowanego, umierającego dziada który ledwo co potrafi mówić. A przecież mimo tych wielu lat na karku nadal winien tryskać wigorem. Panowie z Fonopolis powinni ograć W1 i W2, mają tam pięknie dobranych aktorów, sami nie muszą się wysilać, tylko zapraszać do współpracy :p

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Jan 8, 2015
adventus said:
Może czepiam się pierdół, ale te pierdoły, przynajmniej dla mnie, są bardzo ważne i sprawiają że nie mam wrażenia że po prostu słucham czystego nagrania ze studia.
Click to expand...
Te pierdoły właśnie w opowiadaniach robiły niesamowite wrażenie :) Ehh gdyby tak w słuchowisku grali Ci sami aktorzy co w grze byłoby pięknie, ten Roche jako Geralt może zostać bo wypada całkiem fajnie.;) Z czarodziejek jak na razie tylko Yen mi odpowiada w słuchowisku. Koral rożnie wypada, czasami lepiej czasami gorzej. Triss z kolei nieodparcie kojarzy mi się z Hanką, reszta nie wiem bo jeszcze nie dotarłem do nich :p

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Jan 8, 2015
Ja się chyba lekko wyłamię bo jak dla mnie słuchowisko robi dobre wrażenie. Oczywiście są momenty i aktorzy słabsi tutaj się zgadzam, ale ogólne wrażenie jest dobre i poziom wcześniejszych projektów jest moim zdaniem utrzymany ;).

---------- Zaktualizowano 00:46 ----------

Co do wrzuconych przez @Rustine youtube-owych próbek to serio nie wiem co w tych fragmentach jeśli chodzi o grę aktorską jest tak bardzo złe ;). No może lekko niemrawa Filippa ale co do Kożuchowskiej to nie ma się o co czepiać. Według mnie normalnie zagrała.

robert70r

robert70r

Mentor
Jan 9, 2015
SMiki55 said:
Weź ktoś rozszyfruj te chińskie znaczki od wymowy :p
https://en.m.wiktionary.org/wiki/tuirseach
Click to expand...
Ha, przy tych chińskich znaczkach, to nawet ja, zaraza, wysiadam. /tyrszech/, /torsza(h)/ jakoś tak...

---------- Zaktualizowano 09:07 ----------

O, tu masz próbki głosowe ludzi z Irlandii:
http://pl.forvo.com/word/tuirseach/

Last edited: Jan 9, 2015
  • RED Point
Reactions: SMiki55
HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Jan 9, 2015
Przesłuchałem te fragmenty, które wrzucił @Rustine i... o mój Boże, co to za szajs? Wszyscy tam tak dukają? I kim do cholery jest 'Rjers'? :blink: Myślałem, że po śpiewającym Packu nic mnie już w tych słuchowiskach nie zniesmaczy, ale jak widać, mocno się starają.

• RED Point
Reactions: Rustine
Rustine

Rustine

Mentor
Jan 9, 2015
HuntMocy said:
Myślałem, że po śpiewającym Packu
Click to expand...
Właśnie mi przypomniałeś o bardzo długiej balladzie w Sezonie w wykonaniu Packa... przewinąłem po jednej strofie.

Torpeda

Torpeda

Forum veteran
Jan 9, 2015
Rustine said:
Właśnie mi przypomniałeś o bardzo długiej balladzie w Sezonie w wykonaniu Packa... przewinąłem po jednej strofie.
Click to expand...
Poszło mu o wiele lepiej niż z "Zapachniało powiewem jesieni...".@Rustine dźwięki otoczenia są faktyczne w wielu momentach ledwie słyszalne, albo ich w cale nie ma, a czasami są źle dobrane. Fonopolis musi koniecznie popracować nad tym elementem. Zupełnie nie pasuje mi głosowo Dijkstra, zdecydowanie za stary. Uważam jednak, że w pozostałych elementach trochę przesadzasz z krytyką. Prosiłbym ciebie i pozostałych słuchaczy, abyście swoje uwagi koniecznie przesłali do Fonopolis.

SMiki55

SMiki55

Mentor
Jan 9, 2015
robert70r said:
Ha, przy tych chińskich znaczkach, to nawet ja, zaraza, wysiadam. /tyrszech/, /torsza(h)/ jakoś tak...

---------- Zaktualizowano 09:07 ----------

O, tu masz próbki głosowe ludzi z Irlandii:
http://pl.forvo.com/word/tuirseach/
Click to expand...
Swoją drogą, ciekawe czemu AS kazał czytać twardo, skoro doskonale wiedział, skąd bierze nazwy xD

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Jan 9, 2015
Jakby te wszystkie nazwy czytali tak jak to zrobili aktorzy podkładający głosy w grze to chyba każdy byłby zadowolony ;) A swoją drogą myślałem że obsuwa w premierze Krwi Elfów zaowocuje słuchowiskiem na najwyższym poziomie a jedyne co chyba poprawili to tylko wymowę sławnego Rience :p W opowiadaniach było to wszystko idealnie zgrane, efekty dźwiękowe i aktorzy tworzyli nierozłączny duet. Słuchając tego miało się wrażenie, że ogląda się jakiś film. Tutaj jest niestety słabiej i daje się to odczuć dość często, można by oczywiście napisać swoje uwagi do Fonopolis swoje uwagi i mieć nadzieję że kolejne części sagi będą lepsze ale Krwi Elfów już to niestety nie zmieni chyba, że wydadzą kiedyś kolejną wersję i poprawią niektóre rzeczy. Powoli zastanawiam się czy nie lepiej było poczekać na wydanie całej sagi w z jakimś zbiorczym wydaniu, może byłoby to ostatecznie zrobione jak należy. ;)

---------- Aktualizacja 10-01-2015 00:17 ----------

Rustine said:
Jak na razie najlepszymi słuchowiskami może się poszczycić według mnie Saint Tropez - ich Thorgale są wspaniałe, rozbudowane i naprawdę bez zarzutów zagrane.
Click to expand...
Właśnie przesłuchałem 30min fragment Thorgala na YT, lecę do sklepu po więcej. Jeśli chodzi o efekty dźwiękowe, grę aktorską to za przeproszeniem ale Krew Elfów się chowa. Jak całość jest zrobiona w taki sposób to ja nie mam pytań.

Rustine

Rustine

Mentor
Jan 10, 2015
rafal12322 said:
Właśnie przesłuchałem 30min fragment Thorgala na YT, lecę do sklepu po więcej. Jeśli chodzi o efekty dźwiękowe, grę aktorską to za przeproszeniem ale Krew Elfów się chowa. Jak całość jest zrobiona w taki sposób to ja nie mam pytań.
Click to expand...
Jest jest. Nie pożałujesz, są wspaniałe.

R

regrederrol

Rookie
Jan 10, 2015
Pierwszy raz słuchałem sagi w interpretacji Rocha Siemianowskiego - uważam, że mistrzowsko poradził sobie z wcielaniem się w różne postaci. Znacznie lepiej niż wielu aktorów w słuchowisku, którzy po prostu czytają z kartki. Moim zdaniem najsłabsi są Koral, Triss, Rience. I zdecydowanie wadą są "wielkie" nazwiska" bo słysząc ich nie potrafie sobie wyobrazić postaci, które grają - widzę gęby aktorów, którzy grali w setkach filmów i seriali.

• RED Point
Reactions: Rustine
robert70r

robert70r

Mentor
Jan 10, 2015
reinmar_bielau said:
I zdecydowanie wadą są "wielkie" nazwiska" bo słysząc ich nie potrafie sobie wyobrazić postaci, które grają - widzę gęby aktorów, którzy grali w setkach filmów i seriali.
Click to expand...
Tu się zgodzę. Na przykład słysząc głos Yarpena - zamiast krępego krasnoluda, przed oczami pojawił mi się Imć Longinus Podbipięta. Ale cóż, tak to jest z "wielkimi" nazwiskami. :)

ZUBER92

ZUBER92

Forum veteran
Jan 10, 2015
No to zawsze tak jest ;). To jest niestety słuchowisko i rządzi się właśnie takimi prawami. Nie wiem ja jakoś się nauczyłem wyobrażać sobie w głowie taki wygląd postaci jaki wyobrażałem sobie czytając sagę bez względu na głos aktora ;).

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Jan 11, 2015
Dobrnąłem do końca Krwi Elfów i ogólnie nie jest źle aczkolwiek mogło być lepiej. Pierwsze co się daje odczuć to słabe efekty dźwiękowe w tle, niektórych wręcz brak. Kolejna sprawa to dobór aktorów podkładających głosy pod niektóre postacie. Geralt, Ciri i Yen trzymają poziom od czasu opowiadań i tu się niewiele zmieniło co się chwali. Ciri dorosła i daje się odczuć tę zmianę w głosie. Z kolei Tissaia, przecież to już wiekowa czarodziejka więc powinna podkładać ją osoba adekwatna do jej wieku a tutaj mam wrażenie że Tissaia ma jakieś 25-30 lat. Jak na razie z czarodziejek to chyba najlepiej im wyszły Yen i Filippa, ta druga ma czasami zgrzyty ale ogólnie jest ok. Vilgefortz, Crach i Emhyr też przeciętnie. Dijkstra z kolei wyszedł całkiem ciekawie, miałem spore obawy co do jego osoby ale dali radę ;)

Mam nadzieję, że Czas Pogardy będzie lepiej zrobiony ;)

A

adventus.219

Rookie
Jan 11, 2015
Czas Pogardy jeszcze mogą sobie schrzanić, ale "Chrzest Ognia" ma być, kurde, perfekcyjny. Jeśli schrzanią głos Milvy, albo, o zgrozo, Regisa, to im tego nie daruję :p

• RED Point
Reactions: Iskor, SMiki55 and Rustine
Rybakus

Rybakus

Forum veteran
Jan 12, 2015
Informacja Fonopolis z fb:
Pogoda za oknem domu, samochodu, bardzo nastraja na włączenie słuchowiska i przeniesienia się w odległy świat wiedźminów, elfów, czarodziejek i innych tamtego świata.
Czy wyruszyliście już w podróż po szlakach wiedźmińskich, a może z niej już wróciliście? Jeśli tak, to jakie macie wrażenia?
Chcecie więcej, czy może już wystarczy;)
Przekroczyliśmy próg kolejnego roku, w którym szykujemy dla nas wszystkich nowe wyzwania i dźwięki.
O szczegółach nagrań "Czasu pogardy" będziemy pisać jak tylko dogramy terminy ze wszystkimi aktorami.

To czekamy.
Skończyłem Sezon i zacząłem Krew Efów i...
Pierwszy rozdział podobał mi się. Dobrze podłożona Yennefer, Rience mi nie pasował ale idzie się przyzwyczaić. Drugi rozdział to tragedia jakaś Triss- poważnie? odechciało mi się słuchać i zrobiłem sobie przerwę nie wiem kiedy się za to wezmę.

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
Jan 12, 2015
Dalej wcale nie jest lepiej, dlatego najlepiej przebrnąć przez to jak najszybciej. Ja akurat w tym samym czasie rozpocząłem ponownie przygodę z W1 i jak tam usłyszałem Triss to jest właśnie ta Triss którą polubiłem dzięki REDom. Nie ma porównania, różnica kolosalna na korzyść gry. Kożuchowska nie ma startu do Kunikowskiej.

S

SwordOfFate

Senior user
Jan 16, 2015
A ja dostałem dziś w końcu moje 8 gigabajtów "Sezonu burz" w wersji bezstratnej... :victory:

Last edited: Jan 16, 2015
robert70r

robert70r

Mentor
Jan 16, 2015
Słuchałeś już może? Jak to brzmi? Lepiej, jak sądzę. :)

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • …

Go to page

• 49
Next
First Prev 32 of 49

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.