Audiobook „Wiedźmin” - nowa superprodukcja Audioteki.

+
"Jaskółka, Zireael moje imię"

Bardzo jestem ciekaw, kto wcieli się w Avallac'ha i jaką aurę zbuduje wokół tej postaci. REDom głos wyszedł absolutnie obłędnie, ale ciekawie będzie usłyszeć inną interpretację.

Oj chyba dostaniemy wszyscy piękny prezent na dzień dziecka. Za niecałe 6 godzin:
IMG_20250531_184513.jpg

Wydawnictwo superNOWA już zdążyło nas przyzwyczaić, że jest to firma widmo :coolstory:

Zero promocji, zero informacji ;). Jedynie enigmatyczne wzmianki na zamkniętej grupie na FB liczącej niecałe 10k członków. Piękne :smart:
Mi tam nic do tego, bo bacznie śledzę i z wypiekami na twarzy czekam ale "reszta świata" może nawet o tym fakcie nie usłyszeć :howdy:

Nie lubię takiego skoku na kasę w postaci podziału słuchowiska na dwie części, zwłaszcza jeśli obie te części nie są na tyle długie aby podział był uzasadniony. Spokojnie można było to wydać w całości za 49.99zł, czyli za (chyba) maksymalną kwotę za pełne słuchowisko (droższych na Audiotece nie widziałem), no ale że to długo wyczekiwany wiedźmin to połaszono się jeszcze o dodatkowe 10zł :smart:

Oczywiście kupię bo cóż mam uczynić :sad: Za długo na to czekałem :giveup:

Edit: Ciekawostka, nie da się kupić, serwery padły xD

Czekam z niecierpliwością na ogłoszenie co z edycją fizyczną, bo nie wiem, czy polować na poprzednie tomy na półkę :D
Gdy zawiesili wydawanie, uznałem, że nie ma sensu, ale teraz jest nadzieja (ta nadzieja też pochodzi z zamkniętej grupy na FB, dzięki ogromne jej organizatorce za masę dobrej roboty).

Jakby co, to subskrypcja w Audiotece kosztuje 30 zł na miesiąc. Można w tym czasie odsłuchać bez problemu tej książki i nie tylko :).

Moi drodzy marzenia się spełniają nieodżałowany pan Stanisław Brudny jako Wyzogota niewiarygodne!

Czy ktoś może wie, dlaczego opowiadanie Wiedźmin ma nową wersję? Osobiście posiadam edycję z Marianem Opanią jako Veleradem, podczas gdy natknąłem się właśnie na słuchowisko, gdzie Velerad ma głos Adama Ferency.
I czy wiadomo coś już o fizycznym wydaniu Wieży Jaskółki?

Czy ktoś może wie, dlaczego opowiadanie Wiedźmin ma nową wersję? Osobiście posiadam edycję z Marianem Opanią jako Veleradem, podczas gdy natknąłem się właśnie na słuchowisko, gdzie Velerad ma głos Adama Ferency.
I czy wiadomo coś już o fizycznym wydaniu Wieży Jaskółki?
Wersja z Ferencym była chyba pierwsza, potem w oficjalnym wydaniu zmienili go na Opanię. Przyczyna nie jest do końca jasna, najprawdopodobniej po prostu według wydawcy Opania był lepszy. Osobiście wolę Ferencego.

O fizycznym wydaniu Wieży na razie cisza.

Top Bottom