Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

Błędy w druku

+
Prev
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Next
First Prev 2 of 6

Go to page

Next Last
betavulga

betavulga

Forum veteran
Dec 6, 2014
Potwierdzam to co mówi @Vojtas - szanujące się wydawnictwa wymieniają uszkodzone lub błędne elementy, dosyłają brakujące itd. I jest to dosyć powszechna praktyka. Drugim wyjściem - też praktykowanym - jest umieszczenie poprawionych elementów w dodatku. Nie mam pojęcia czy do Wiedźmina będzie dodatek - ale podobno sprzedał się na pniu - więc pewnie tak.
@P ATROL - ponieważ Ty rozpocząłeś ten wątek - proponuję żebyś na bieżąco edytował pierwszy post, tworząc listę znalezionych błędów. I niech to będą błędy mające wpływ tylko na rozgrywkę, bo błędy dotyczące niezgodności "uniwersum" trzeba pominąć - bo wczoraj jak przejrzałem fioletową talię śledztw to się przeraziłem ile kart jest "popsutych". Ale dowiedziałem się, że np. Pani Jeziora ma na imię Miriam :)

erwins

erwins

Forum veteran
Dec 6, 2014
Tworzymy 1 list, który każdy im wyśle czy wszyscy po swojemu?

D

Dragosani1987

Rookie
Dec 6, 2014
Ja bym najpierw napisał list jako użytkownicy fizycznej gry planszowej. Jeden list który reprezentant wyśle i czekamy na oficjalne stanowisko, a jak będzie cisza to każdy zacznie pisać od siebie i zaczniemy spamować im skrzynkę. Najpierw po dobroci, potem po złości jak inaczej się nie da.

betavulga

betavulga

Forum veteran
Dec 6, 2014
z tymi flederami w ogóle są jakieś jajca, bo przykładowy fleder z instrukcji jest jeszcze inny, porównajcie

Last edited: Dec 6, 2014
  • RED Point
Reactions: jaskier254, dsnecro and Vojtas
J

jareknocon

Rookie
Dec 6, 2014
Niezłe jaja. Mam nadzieje że wydawca naprawi swój błąd. Chętnie się podpisze pod takim listem.

Z

zajni

Rookie
Dec 6, 2014
Jeśli mamy im już coś napisać to trzeba najpierw ustalić jaka dokładnie będzie treść naszego manifestu i potem wybrać reprezentanta.
Ja jak najbardziej jestem z wami i pomysł "na początku po dobroci a potem po złości" jak wspomniał zieliński-dawid jest dobry.

S

szafa

Senior user
Dec 7, 2014
kolejny błąd:
zadanie "wij z mariboru" - czerwone ;)
drugie zadanie poboczne - opłać najemników, by cię osłaniali: wydaj 2 oreny
a na dole karty jest zaznaczone, że należy wydać 3 oreny.

Last edited: Dec 8, 2014
  • RED Point
Reactions: jaskier254 and PATROL
P

piotrek18tw

Rookie
Dec 8, 2014
powiem tak - ja WGP kupiłem głównie jako ozdobę kolekcji, ale chciałbym czasem też w to ze znajomymi pyknąć, więc jak najbardziej popieram pomysł trucia zadu o poprawki ;)
opcje jakie są wg mnie:
1. dosyłanie poprawionych elementów
2. wydanie oficjalnych errat do naklejenia na żetony
<i może jakaś zniżka na wersję pudełkową PC dla poszkodowanych "fizycznie"? ;> >

D

Dragosani1987

Rookie
Dec 8, 2014
Sprawdziłem karty zadań i 4 z nich maja błędy:
- Talia Niebieska - Ostatnie życzenie - zadanie wsparcia - 2 u góry 3 na dole czerwone lupki.
- Talia Czerwona - Wij z Mariboru - 2 zadanie poboczne - 2 u góry 3 na dole ilości orenów.
- Talia Czerwona - Odszczepieniec - 1 zadanie poboczne - 3 u góry 4 na dole fioletowe lupki.
- Talia fioletowa - Porozumienie na Belleteyn - 1 zadanie poboczne - 3 u góry 4 na dole fioletowe lupki.

---------- Zaktualizowano 11:21 ----------

Oto wiadomość którą wysmarowałem do twórców gry, kto chce niech się podpisze i wysyłamy, co wy na to?

Witam Państwa,
Piszemy do Państwa w sprawie rażących błędów które zostały popełnione w Wiedźmin: Gra Przygodowa tj.:
- Błędy na kartach potworów:
- Trol jako Fledder z niezgadzającym się opisem, błędy w opisach Bandy złodziei oraz Szubrawca.

- Błędy na kartach zadań:
- Talia Niebieska - Ostatnie życzenie - zadanie wsparcia - 2 u góry, 3 na dole czerwone lupki.
- Talia Czerwona - Wij z Mariboru - 2 zadanie poboczne - 2 u góry, 3 na dole ilości orenów.
- Talia Czerwona - Odszczepieniec - 1 zadanie poboczne - 3 u góry, 4 na dole fioletowe lupki.
- Talia fioletowa - Porozumienie na Belleteyn - 1 zadanie poboczne - 3 u góry, 4 na dole fioletowe lupki.
Niestety ww. błędy strasznie psują rozgrywkę, wręcz ją uniemożliwiając i nie pozwalają nam graczom cieszyć się z Państwa produktu ani korzystać z niego bez poprawek z Państwa strony.
W związku z tym nasze pytanie brzmi, kiedy i w jaki sposób owe rażące błędy zostaną poprawione, gdyż nie możemy się doczekać poprawnie rozegranej partii.

Z niecierpliwością czekamy na odpowiedź.

zielinski-dawid

---------- Zaktualizowano 12:06 ----------

Wysłałem do cdp.pl (tam zakupiłem grę) swojego maila podobnego do tego którego tutaj w kleiłem,oto odpowiedź:
"Łukasz Chlebowski, 08 gru 13:03:
Dzień dobry,
Dziękujemy za kontakt z działem obsługi klienta cdp.pl.
Problem został już przekazany do producenta gry, poinformujemy Pana gdy będzie wiadomo co w tej sprawie zrobić dalej.
Pozdrawiam,
Łukasz Chlebowski
Dział obsługi klienta CDP.pl".

• RED Point
Reactions: jaskier254 and dsnecro
M

michSwi

Rookie
Dec 8, 2014
Ja napisałem do nich maila już 2 tygodnie temu. ostatnia wiadomość dostałem 6 dni temu:
Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z działem obsługi klienta CDP.pl
Przekazałem Pana wiadomość do działu Gier Bez Prądu, który zajmie się zgłoszeniem po swojej stronie. Na pewno skontaktujemy się z Panem ponownie, aby wyjaśnić wszelkie wątpliwości związane z grą planszową.

Dzisiaj napisałem do nich jeszcze raz, przypominając, że czekam na odpowiedź że błędów jest więcej niż zgłaszałem na początku. Zobaczymy.

D

Dragosani1987

Rookie
Dec 8, 2014
Trzeba by stworzyć listę wszystkich błędów oraz nieścisłości.

betavulga

betavulga

Forum veteran
Dec 8, 2014
tak z ciekawości, to do kogo wysyłacie te maile, że są przekazywane dalej?

D

Dragosani1987

Rookie
Dec 8, 2014
http://pomoc.cdp.pl/anonymous_requests/new ja tędy wysyłałem swoją wiadomość. Może po prostu nie wiedzą co zrobić i będą się z FFG kontaktować.

M

michSwi

Rookie
Dec 8, 2014
Ja słałem na pomoc@cdp.pl Taki adres w mailu jaki dostałem po złożeniu zamówienia na grę w przedsprzedaży ma Gry Bez Prądu.

erwins

erwins

Forum veteran
Dec 8, 2014
Oprócz błędów na kartach (lub brak infa co np. się dzieje, gdy wygramy obronę z potworem), są też błędy/nieścisłości w instrukcji/zasadach, jak np. co robi Triss jak w bitwie wyrzuci Unik a co Jaskier jak ma Rytuał (oko).
Oj bugów więcej jak w AC: Unity... no dobra przesadzam, ale i tu, i tu ciężko grać :p

V

Vojtas

Forum veteran
Dec 8, 2014
Takie są skutki wydawania gry planszowej w dużym pospiechu. Instrukcja to element bardzo, że tak powiem, wrażliwy. Wszelkie uchybienia dość szybko się ujawniają, co może źle wpłynąć na rozgrywkę. Wiele polskich wydawnictw to przerabiało, a część wciąż przerabia.

E

elpadres

Rookie
Dec 8, 2014
Jak ktoś zauważył na forum gry-planszowe, jest kolejna rozbieżność z instrukcją angielską, a dotyczy kart zawierających kategorię. "W instrukcji polskiej jest napisane, że aktualnie rozpatrywana karta nie wlicza się do liczby posiadanych kart danej kategorii, w instrukcji angielskiej wręcz przeciwnie, dolicza się aktualnie rozpatrywaną kartę." I bądź tu mądry :p
Do tego w przykładzie walki jest tak opisane, że przy pokonaniu potwora zawsze dostajemy 1PZ, oprócz nagród na żetonie. Ale chyba tak nie jest (może po prostu dali złą przykładową grafikę i dlatego tak to wygląda...) ?

R

Rafal_Jaki

CD PROJEKT RED
Dec 9, 2014
Drodzy,

Wielkie dzięki za waszą cierpliwość - tworzymy erratę ze znalezionych błędów i opublikujemy ją wkrótce.
Bardzo przepraszam za zaistniała sytuację - jeśli komuś uniemożliwia to rozgrywkę proszę o kontakt na mój adres mailowy: rafal.jaki@cdprojektred.com

• RED Point
Reactions: Yakin, AndrewXRW, SMiki55 and 5 others
Z

zajni

Rookie
Dec 9, 2014
Cieszy mnie to, że ktoś z REDów się odezwał i tworzą erratę :)
ale i w erracie może czegoś zabraknąć czy wkraść się błąd, czego nikt z nas nie chce, dlatego proponuje, żeby wszystkie błędy wypisać w jednym poście. Jak wspomniał @szemrany, wątek założył @P ATROL i on mógłby je wypisać w pierwszym poście. Jako, że u mnie gra jeszcze leży i czeka na świąteczne odpakowanie, dlatego też ze swojej strony mogę tylko zebrać bieżące błędy do kupy i je wypisać, ewentualnie potem edytować.

erwins

erwins

Forum veteran
Dec 9, 2014
Rafal Jaki said:
Drodzy,

Wielkie dzięki za waszą cierpliwość - tworzymy erratę ze znalezionych błędów i opublikujemy ją wkrótce.
Bardzo przepraszam za zaistniała sytuację - jeśli komuś uniemożliwia to rozgrywkę proszę o kontakt na mój adres mailowy: rafal.jaki@cdprojektred.com
Click to expand...
Świetna wiadomość!
A co z instrukcją i zasadami? Też je poprawicie/uaktualnicie?

Last edited: Dec 9, 2014
Prev
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Next
First Prev 2 of 6

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.