Jednak gra jest bardzo zbugowana na ten moment. Gram na XSX. Napisałem, że zaprzestaje przechodzenia Cyberpunka, dopóki nie zostaną naprawione finishery, ale okazuje się, że nawet swobodna rozgrywka nie ma sensu, ponieważ Cyberpunk działa coraz gorzej. Na XSX coraz bardziej zwalnia i wszystko doczytuje się kilka razy dłużej. Czas zająć się innymi tytułami w takim razie. Wszystkie bugi w mojej rozgrywce :
1. Animacje kończące nie działają.
2, Animacje wyciągania broni bugują się. Animacje wyciągania broni na motocyklach, w pojazdach w ogóle już nie działają.
3. Gra kilka sekund doczytuje tekstury ubrań V na motorze przy zmianie kamer. Opóźnienia podczas zmiany kamer. W trybie pierwszej osoby gra pokazuje ubranie V z trybu 3 osobowego przy każdej zmianie kamery.
4. Gra co jakiś czas nie wczytuje zapisów i zatrzymuje się przy 1/4 ładowania. Trzeba wtedy zrestartować grę, co też nie zawsze pomoże.
5. Gra bardzo długo wczytuje zmiany ubrań V. Przy każdej zmianie trzeba czekać kilka sekund aż ubranie się zmieni i wyświetla się napis wczytywania.
6. Brak możliwośći spania w apartamentach co jest chyba związane z tym, że np. Panam czeka na naszą decyzję odnośnie spotkania. Tyle, że ja już spotkanie zaliczyłem i propozycja sama pojawiła się od nowa i nie da się jej pominąć.
7. Johnny pojawia się w H10 z trzema opcjami dialogowymi i nie zamierza zniknąć, Siedzi tam nawet podczas randki.
8. Samochody nie pojawiają się na liście po kupnie (błąd u kolegi). Sam nie kupuje bo aktualnie w moim przypadku granie nie ma sensu.
Ogólnie im dłużej grałem tym gra działała wolniej, gorzej i pojawiało się coraz więcej bugów. Próbowałem restartować całkowicie konsole i nic to nie dało. Na nieco starszych save'ach różnica jest taka, że np. zmiana ubrania V czasami działa nieco szybciej. Na nowszych jest dramat. Kto wie ile przyjdzie czekać na patcha który to wszystko naprawi, dlatego ja odpuszczam przechodzenie dodatku i ogólne odpalanie gry.
EDIT : Wczytywanie tekstur ubrań itp. prawdopodobnie ma związek ze wszczepami i być może ich zepsutymi animacjami. Po zmianie z Gorilla Arms na Mantis Blade, wczytywanie tekstur nieco przyśpieszyło. Po zmianie znowu na GA, spowrotem wszystko się ślimaczy. Jeśli chodzi o sytuacje z Panam, to po kolejnym spotkaniu mogę już spać w swoim apartamencie. Tutaj chodzi chyba o to, by po spotkaniu samemu nie napisać do Panam, ponieważ kiedy wyświetla się wybór miejsca spotkania, to wtedy nie można sypiać w H10 przynajmniej. Johnny oczywiście nadal się pojawia na stałe na kanapie i pytanie czy tak miało być, ponieważ same dialogi non stop wyświetlają się jako nieprzeprowadzone.