BUG Problem ze wspinaczką

+
BUG Problem ze wspinaczką

Witam, Dziś podczas jednej misji z Ciri zauważyłem, że Geralt ma problem z zawieszeniem się na krawędzi podczas wspinaczki. Dokładnie cały czas odbija się od ściany zamiast na niej zawisnąć. Chciałbym również przytoczyć fatk, iż błąd ten pojawił się u mnie po zaktualizowaniu gry do wersji 1.04.

Last edited:
Wyślijcie zapytanie z opisem problemu do supportu CDPR oraz prześlijcie w załączniku zapis. Mi tak naprawili błąd i już Geralt wspina się poprawnie w każdym miejscu. Pozdrawiam.

Witam, niestety mam ten sam problem co uniemożliwia mi przejście fabuły. Szukałem coś na ten temat ale nic z tego. Ktoś ma jakis pomysł ?

ps. Nie rozumiem tyle odsłon a nikt z czerwonych nie zamieni ani słowa :)))

Last edited:
Witam.
mam to samo...budynki,skały,pomosty,wyłomy w murach... Geralt nie zawisa ,a odbija się jak piłeczka. Co ciekawe, z wody na łódz lub z wody na brzeg podciąga się bez problemu. Geralt odmawia wspinania się od patcha 1.04.
Ponadto coś dziwnego dzieje się gdy przeszukuje zwłoki,wcześniej używałem klawisza 'E' do przeciągania ekwipunku,teraz mam z tym czasami problem i muszę posiłkować się spacją.
Ogromnie mnie to irytuje ,chcę kontynuować wątek główny ,a nie mogę...
Przechodząc na patch 1.02 stracę sejfy... napisałem do wsparcia tech. i czekam.............................................................................a wkurfionozacja rośnie wprost proporcjonalnie do upływającego czasu.
Pozdrawiam.

Przyłączam się do tematu - sprawa jest poważna, bo nie da się grać przez to diabelstwo...

Pozostaje czekać na nowy patch. Są jakieś informacje co do tego kiedy będzie? Oby jak najszybciej, bo wszystkie misje poboczne ukończone, a głównego wątku ruszyć nie mogę.

Mam ten sam problem.
Myslalem ze jestem odosobnionym przypadkiem ale widze ze nie co z jednej strony cieszy, poniewaz moze w nastepnej łatce to naprawia.Jesli jednak nie to bedzie kiepsko.
Tak samo u mnie po aktualizacji do 1.04 to sie pojawilo.

Ten sam problem w dwóch misjach głównych, najpierw Wielka ucieczka, w kanałach nie chwyta się krawędzi, potem wczytałem zapis zanim poszedłem do kanałów, poszedłem do Ciri, i ten sam problem w misji Wyrównanie rachunków

Aby Geralt złapał się krawędzi musicie przytrzymać spacje. W innym wypadku Geralt się po prostu odbije.

Gdy przegrałem sava od kumpla u ktorego jest wszystko ok, to u mnie dzialalo. Gdy on wgrał mojego sava nie dzialało u niego. Wydaje mi sie ,ze winny jest save. Moze cos w ekwipunku?

Sprawdzałem, nie działa. Wywaliłem cały ekwipunek (a przynajmniej wszystkie miecze, zbroje itd.) i spróbowałem się wspiąć. Nie pomogło. Dzisiaj będzie 3 dzień kiedy nie mogę ruszyć głównego wątku, ani misji pobocznej, gdzie też trzeba się wspinać. Próbowałem na różnych poziomach trudności, chciałem też spróbować podłączyć pada i w ten sposób spróbować, ale niestety gra nie widzi mojego kontrolera. :/

PS: opcja "verify/repair" nie pomaga.

Last edited:
w chwili obecnej i u mnie zadne zabiegi nic nie pomagaja.

Zauwazylem wczoraj poznym wieczorem ze cos sie zmienilo i kilku miejscach Geralt zlapal sie krawedzi w wspinal sie w Novigradzie.

Last edited:
Top Bottom