[BUG] [Spoiler] Zadania poboczne: statuetka szlachcica i zbrojnego

+
[BUG]
Zadania poboczne: statuetka szlachcica i zbrojnego
Statuetki znalazłem w późniejszym fragmencie gry (po obronie kaer morhen). Zrobiłem quest z ratowaniem Filippy i Triss jest dostępna w karczmie Jaskra. Mimo, że zadanie nadal jest aktualne i znacznik wskazuje na Triss to nie ma opcji dialogowej dotyczących statuetek. Wygląda na bug. Fajna byłaby możliwość dokończenia tych questów w tym momencie zwłaszcza, że robiąc questline Triss wcześniej nie mamy na to szansy bo w pewnym momencie chce jak najszybciej uciec z czarodziejami i nic innego nie można z nią załatwić.

Prawda potwierdzam. Dodatkowo powiem ze tych statułetek jest więcej a odczarowałem tylko 2 (znalazłem jakiegoś byka, jaszczurkę itp a nic nie mogłem z nimi zrobić) Dodatko ze zbrojnym miałem buga. Dziwnego bo pojawiliśmy się w piwnicy a nic nie zrobiliśmy.

topiq

Forum veteran
Niestety także znalazłem statuetkę żołnierza i mam z tym zadanie poboczne, a Triss już dawno uciekła :/ Teraz zadanie mi wisi, nieprzemyślane to zadanie, szkoda że nie można pokazać tej figurki Yen.

Nie tylko nieprzemyślane, ale też pojawia się ono dwukrotnie podczas rozgrywki. Odczarowałem już dwie postacie u Triss, a następnie
po schwytaniu Filippy
pojawia się mi kolejne zadanie Statuetka Szlachcica. Wcześniej był to
żolnierz i szlachcic
.

Aż muszę napisać, że z dupy to zadanie się aktywuje:) w dodatku jest na 14 poziom.

Zadanie z żołnierzem aktywuje się po zadaniu "Najciemniej jest pod latarnią", zaś ze szlachcicem po zakupie statuetki u kupca w novigradzie na północy koło tablicy z ogłoszeniami. U mnie też jest ten bug w zadaniu z żołnierzem, po rozmowie z Triss i cutscence w której przenosi nas do piwnicy nic się nie dzieje, żadnej reakcji ze strony Triss, kolejnej cutscenki czy innej akcji..

Błąd dalej występuje w wersji 1.08. Po uwolnieniu Filippy od Dikstry udałem się do Triss ze statuetką szlachcica i po cutscence Triss stoi bezczynnie w piwnicy, nie można wykonać żadnej akcji, a quest dalej wisi jako aktywny.

Błąd dalej występuje w wersji 1.08. Po uwolnieniu Filippy od Dikstry udałem się do Triss ze statuetką szlachcica i po cutscence Triss stoi bezczynnie w piwnicy, nie można wykonać żadnej akcji, a quest dalej wisi jako aktywny.
u mnie to samo

Identyczny problem. Widzę że niepotrzebnie zakładałem własny temat. Zauważyłem że problem z zadaniem "Racja Stanu" również nie został naprawiony. Po zabiciu wszystkich redańskich żołnierzy i łowców czarownic cutscenka ze śmiercią Radowida nie włącza się. Myślę że patch 1.08.2 był tworzony na podstawie patcha 1.07 i dlatego te błędy dalej występują.

Last edited:
Zadanie z żołnierzem aktywuje się po zadaniu "Najciemniej jest pod latarnią", zaś ze szlachcicem po zakupie statuetki u kupca w novigradzie na północy koło tablicy z ogłoszeniami. U mnie też jest ten bug w zadaniu z żołnierzem, po rozmowie z Triss i cutscence w której przenosi nas do piwnicy nic się nie dzieje, żadnej reakcji ze strony Triss, kolejnej cutscenki czy innej akcji..

Wychodzi na to, że trzeba to zrobić zanim Triss odpłynie (lub zostanie ale pojawi się dopiero w Wiedźmińskim Siedliszczu).

Gorzej - jeśli macie statuetki i jeszcze chcecie, żeby Triss obejrzała kryształ z megaskopu Filippy to jedyna możliwość to NIE CZYTAĆ listu, który dostaniecie (zawsze) po rozmowie z Radowidem. Po przeczytaniu rusza wątek ratowania magów i po ptokach... a raczej po figurkach i możliwości odczytania kryształu.

U mnie zadanie to stało się wykonalne po patchu 1.10. "Jedyne" co musiałem zrobić to odinstalować grę i zainstalować na czysto bez modów a następnie poszukać u siebie w zbiorach save'a po bitwie w Kaer Morhen, zaraz po wykonaniu zadania dla Triss (Ostatnie Przygotowania). Po spełnieniu tych warunków zadanie to wykonałem bez problemów.

Top Bottom