Bug z zadaniem „Teraz albo nigdy” po fast travel z domu Juniora (PC) – prośba o pomoc z save’em ROZWIĄZANE ;)

+
Status
Not open for further replies.
Cześć,
gram na PC w Wiedźmina 3 (wersja: Next‑Gen, Steam).
Mam poważny problem z linią zadań w Novigradzie – najpierw przez fast travel z posiadłości Skurwiela Juniora nie odpaliło mi się zadanie „Przysługa dla Radowida”. Później naprawiłem to z konsoli (addfact(q302_completed), addfact(q302_post_mafia_completed), addfact(sq302_start)) i udało mi się normalnie przejść „Wróg publiczny / Redania’s Most Wanted”.

Teraz jednak w ogóle nie chce się uruchomić zadanie „Teraz albo nigdy”:

• mam ukończone „Kwestia życia i śmierci”,
  • mam ukończone „Dorwać Juniora”,
  • mam ukończone „Wróg publiczny / Redania’s Most Wanted”,
  • nie byłem jeszcze ani razu na Skellige,
  • w zakładce „Nieudane” nie ma „Teraz albo nigdy”.
Zgodnie z poradami z forum i Reddita próbowałem już:

• czekać na posłańca w Novigradzie i przy statku Radovida w Oxenfurcie,
  • odpalać różne fakty z konsoli: sq210_start, sq210_triss_home, sq210_triss_ambush, msq210_triss_tortured, sq210_escape_started itd.
Niestety żadna z komend nie dodaje mi questa do dziennika, ani nie uruchamia żadnej sceny po wejściu do domu Triss. Wygląda na to, że mój save jest uszkodzony trochę inaczej niż w standardowym bugu i same addfact nie wystarczą. Bardzo mi zależy na tym zadaniu, więc mam pytanie, czy ktoś mógłby spojrzeć na mój zapis w edytorze save’ów i ręcznie ustawić odpowiednie flagi / status questa „Teraz albo nigdy”, tak żeby pojawił się poprawnie w dzienniku? Save jest w załączniku.

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc i wskazówki!
Post automatically merged:

Moi drodzy, udało mi się jednak znaleźć rozwiązanie. Co musicie zrobić to wpisać te 3 linijki w konsoli: addfact(q302_completed), addfact(q302_post_mafia_completed), addfact(sq302_start). WAŻNE: należy wpisać wszystko bez spacji. Po wpisaniu tych linijek od razu pojawił się posłaniec z listem od Triss. Pozdrawiam :D

Attachments

• ManualSave_11eed1_7ea12c00_2815d6e.sav — skrót .zip
    1.1 KB · Views: 23
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top Bottom