Bugi i glitche

+
Witajcie samuraje

Na dzień dobry chciałbym podziękować za naprawdę wciągająca grę. Widać że zostawiliście tam kawał swojego życia. Szlajam się po ulicach i zaglądam wszędzie bo jak mało która gra cyberpunk oferuje znajdowanie różnych rzeczy w miejscach nie oznaczonych na mapie np. przedmioty legendarne lub zwykłe przedstawienie jakiejś sytuacji: tam trup , tam krew , oddanie jakiejś sceny gdzie można tylko się domyślać co się wydarzyło. Być może gra mi tak siadła bo po prostu czegoś takiego mi brakowało, mam na liczniku 85 h a jeszcze jestem na początku 2 aktu. Ostatni raz tak orałem w skyrima. Detale takie jak dźwięk uderzenia opon o podłoże kiedy samochód czy motor ląduje po wyskoku, feeling strzelania z broni, animacja oglądania broni po założeniu, dopieszczone postacie wizualnie i miasto robi robotę. Ok, to dział techniczny więc kilka spostrzeżeń z innej beczki:

Wersja PC

-- Rhino u Animalsów w klubie bokserskim w wersji polskiej mówi dwoma głosami w zależności od wypowiadanej kwestii , ale nie że jest inna intonacja tylko totalnie kto inny mówi.
-- przy okazji walki na pięści to feeling jest trochę jakbym walczył z przeciwnikiem online przez zlagowany internet. Konkretnie chodzi o zasięg niektórych ciosów przeciwnika, raz trafia jak szalony innym razem nie. Kwestia wprawy i da się ogarnąć po czasie ale jest to trochę dzikie uczucie. Warto dodać że głownie dotyczy to walk tych do questów. W kontekście całej gry w otwartym świecie ujdzie temat tak jak jest.
-- dialogi w smsach z postaciami potrafią się przestawiać lub dublować tekst w zależności od kolejności klikania na odpowiedzi chyba tak się dzieje. Jest tak w przypadku smsowania z Judy w temacie "czy znalazłeś voodoo boys"
-- zawieszające się elementy interface na dobre parę godzin lub tekst dialogu. U mnie przykładowo przykleił się tekst Johnego: " nieźle tu kroją frajerów, ciekawe co na to właściciel" . I to tak się przykleiło do puki nie popchnąłem fabuły a i to ten tekst był jako pierwszy w każdej rozmowie przez jakiś czas na ekranie oraz był wypowiadany na samym starcie gry po rozpoczęciu.
-- samochody wtopione w ulicę to już wiadomo

krwawy sport2.jpg

Na obrazku wyżej tak jak widać skrypt nie zeskoczył bo nie przeszedłem przez drzwi wejściowe w zadaniu "Krwawy sport" tylko wskoczyłem oknem dachowym. W efekcie mogłem chodzić swobodnie po całej lokacji bez chowania się.

text bug2.jpg

Tutaj po ulepszeniu pojawia się typ danych zamiast jakiejś liczby całkowitej , pewnie lvl ale go nie ma. Jest kilka takich miejsc w interface.

Własne przemyślenia.

Zdobywanie legendarek chyba traci sens na początku bo ich dps drastycznie spada z każdym lvlem az do 0 . Wiem że mogę je ulepszać tylko zastanawiam się czy chce aby w każdym buildzie którym gram dodawać tech. Bez niego też mogę, ale koszt jest dość spory a wzrost dpsu naprawdę nie wielki.

Balans gry - nie wiem jak inne buildy, ja dałem w inta 20 i rozbudowałem hakowanie bojowe. Poziom trudności : najtrudniejszy. Haki legendarne. I tak wygląda walka z przeciwnikami na poziomie średnim: siedzę w aucie i odpalam atak wirusowy na przeciwniku, w 4 sek 95% z nich nie żyje. Zastanawiam się czy poziom trudności samej gry nie powinien dotyczyć również wszystkich przeciwników w grze. Przykładowo ustawiam najtrudniejszy to na całej mapie mam przeciwników z czaszką, ale chcę mieć możliwość łapania ich i ogłuszania etc. A obecnie są miejsca z poziomem najniższym gdzie tak naprawdę na początku owszem jakiś fun z gry jest, ale to nie stanowi żądnego wyzwania.

Pozdrawiam
Lee

- ps - współczuję roboty przy wersji na konsole

promenade.png

Last edited:
Zastanawiam się czy poziom trudności samej gry nie powinien dotyczyć również wszystkich przeciwników w grze.
Netrunner jest jednym z silniejszych, ale np. dwururka strzelba też może odstrzelić czerwoną czachę jak się poceluje, podobnie z rewolwerami celowanymi w głowy, czy buzzsaw strzelający przez wszystkie przeszkody. Satori z +600% obrażeń też może wiele... Do tego poziom przeciwników jest statyczny. Dość łatwo złapać dodatkowe poziomy, które potęgują zadawane obrażenia.

Witajcie samuraje

Na dzień dobry chciałbym podziękować za naprawdę wciągająca grę. Widać że zostawiliście tam kawał swojego życia. Szlajam się po ulicach i zaglądam wszędzie bo jak mało która gra cyberpunk oferuje znajdowanie różnych rzeczy w miejscach nie oznaczonych na mapie np. przedmioty legendarne lub zwykłe przedstawienie jakiejś sytuacji: tam trup , tam krew , oddanie jakiejś sceny gdzie można tylko się domyślać co się wydarzyło. Być może gra mi tak siadła bo po prostu czegoś takiego mi brakowało, mam na liczniku 85 h a jeszcze jestem na początku 2 aktu. Ostatni raz tak orałem w skyrima. Detale takie jak dźwięk uderzenia opon o podłoże kiedy samochód czy motor ląduje po wyskoku, feeling strzelania z broni, animacja oglądania broni po założeniu, dopieszczone postacie wizualnie i miasto robi robotę. Ok, to dział techniczny więc kilka spostrzeżeń z innej beczki:

Wersja PC

-- Rhino u Animalsów w klubie bokserskim w wersji polskiej mówi dwoma głosami w zależności od wypowiadanej kwestii , ale nie że jest inna intonacja tylko totalnie kto inny mówi.
-- przy okazji walki na pięści to feeling jest trochę jakbym walczył z przeciwnikiem online przez zlagowany internet. Konkretnie chodzi o zasięg niektórych ciosów przeciwnika, raz trafia jak szalony innym razem nie. Kwestia wprawy i da się ogarnąć po czasie ale jest to trochę dzikie uczucie. Warto dodać że głownie dotyczy to walk tych do questów. W kontekście całej gry w otwartym świecie ujdzie temat tak jak jest.
-- dialogi w smsach z postaciami potrafią się przestawiać lub dublować tekst w zależności od kolejności klikania na odpowiedzi chyba tak się dzieje. Jest tak w przypadku smsowania z Judy w temacie "czy znalazłeś voodoo boys"
-- zawieszające się elementy interface na dobre parę godzin lub tekst dialogu. U mnie przykładowo przykleił się tekst Johnego: " nieźle tu kroją frajerów, ciekawe co na to właściciel" . I to tak się przykleiło do puki nie popchnąłem fabuły a i to ten tekst był jako pierwszy w każdej rozmowie przez jakiś czas na ekranie oraz był wypowiadany na samym starcie gry po rozpoczęciu.
-- samochody wtopione w ulicę to już wiadomo

View attachment 11168963
Na obrazku wyżej tak jak widać skrypt nie zeskoczył bo nie przeszedłem przez drzwi wejściowe w zadaniu "Krwawy sport" tylko wskoczyłem oknem dachowym. W efekcie mogłem chodzić swobodnie po całej lokacji bez chowania się.

View attachment 11168966

Tutaj po ulepszeniu pojawia się typ danych zamiast jakiejś liczby całkowitej , pewnie lvl ale go nie ma. Jest kilka takich miejsc w interface.

Własne przemyślenia.

Zdobywanie legendarek chyba traci sens na początku bo ich dps drastycznie spada z każdym lvlem az do 0 . Wiem że mogę je ulepszać tylko zastanawiam się czy chce aby w każdym buildzie którym gram dodawać tech. Bez niego też mogę, ale koszt jest dość spory a wzrost dpsu naprawdę nie wielki.

Balans gry - nie wiem jak inne buildy, ja dałem w inta 20 i rozbudowałem hakowanie bojowe. Poziom trudności : najtrudniejszy. Haki legendarne. I tak wygląda walka z przeciwnikami na poziomie średnim: siedzę w aucie i odpalam atak wirusowy na przeciwniku, w 4 sek 95% z nich nie żyje. Zastanawiam się czy poziom trudności samej gry nie powinien dotyczyć również wszystkich przeciwników w grze. Przykładowo ustawiam najtrudniejszy to na całej mapie mam przeciwników z czaszką, ale chcę mieć możliwość łapania ich i ogłuszania etc. A obecnie są miejsca z poziomem najniższym gdzie tak naprawdę na początku owszem jakiś fun z gry jest, ale to nie stanowi żądnego wyzwania.

Pozdrawiam
Lee

- ps - współczuję roboty przy wersji na konsole

View attachment 11168996

Walki na pieści są strasznie zpowolnione to fakt i czasem mimo wysiłku i skupieniu nic nie pomaga :)

Samochody zazwyczaj możesz odbetoniwac jednym nabojem z jakiegokolwiek gnata :)

Z bronią nie widzę większych problemów bo obojętnie na jakim etapie lvl 30 w zwyż poziom trudności jakby staje w miejscu i naprawdę jeśli chodzi o max tak czy trauma team nawet cyberpsycholi jaki i samego smashera no nie ma zabawy jest poprostu rzeźnia jak w diablo 1 u rzeźnika w miejscu katuszy ;)

Moje ostatnie podejście skończyło się tak

Int 20lvl
Tech 20lvl
Sila 20lvl i coś więcej z refleksu ale mnie niż 10lvl

Powiem tak grałem jak chciałem czy siłowo czy invisible.... Broń w moim ekwipunku zostawała tylko ikoniczne i to też tylko parę sztuk reszta złomowania i naprawdę bez większych emocji raz na 5 strzałów w głowę było bez krytyka a zwykły dmg w okolicach 40k.... No czułem się jak Thor zesłany na praktyki :)

Wszczepy:
*Sandevistan - nie działa z bronią białą(postać wykonuje jedno i to samo cięcie) i z karabinem snajperskim(można oddać tylko jeden strzał)
*Blood Pump- nie działa jak zamontujemy jakikolwiek wszczep w ramiona
*Monostruna- psuje textury postaci w okolicach ramion

Ulepszenia:
*Deadeye- nie działa

Bronie:
*Skippy- tryb strzelania w nogi po ok 400 przeciwnikach nie odpala się rozmowa z nim
*Chaos i Kongou- po ulepszeniu ich do wersji legendarnej statystyki i obrażenia nie wyświetlają się

Ubrania:
*Set "Johnny Silverhand" wszystkie części mają wykrzyknik nawet po skompletowaniu całości, ulepszenie do epickiej wersji tworzy nowy przedmiot to samo z legendarną koniec końców mamy trzy razy ten sam przedmiot z którym nic nie można zrobić.
*Rockergirl-(tułów)- zepsute textury

Legendarne Schematy:
Pojawiają się tylko w centrum miasta i tylko raz u każdego sprzedawcy

Przedmioty do Zebrania:
Często nie da się czegoś podnieść, albo raz na jakiś czas droop z przeciwnika wpada w textury, albo do połowy i też nie da się z tym nic zrobić

Haki:
Zakłócenie Motoryki- po wyposażeniu w ten hak użycie na przeciwniku jakiegokolwiek innego, powoduje bardzo duży spadek FPS u mnie z 75 na ok 15

Perki:
*Wytwarzanie- Sprawność 200%
*Inżynieria- Odłamki i Swobodny Przepływ
*Wysportowanie- Pies Wojny, Rosomak i Zakapior
*Walki Uliczne- Partyzant
*Broń Biała- Cios Smoka

Błędy Texturowe, Monostruna i Rockergirl w zdjęciach

Attachments

• Paskudne Textury1.png
    Paskudne Textury1.png
    3.4 MB · Views: 136
  • Paskudne Textury2.png
    Paskudne Textury2.png
    4.4 MB · Views: 115
  • Wystający Szyld1.png
    Wystający Szyld1.png
    3.4 MB · Views: 109
  • Wystający Szyld2.png
    Wystający Szyld2.png
    2.9 MB · Views: 119
  • Johnny Silverhand.png
    Johnny Silverhand.png
    3.3 MB · Views: 122
  • Zbugowana Monostruna1.png
    Zbugowana Monostruna1.png
    3.8 MB · Views: 126
  • Zbugowana Monostruna2.png
    Zbugowana Monostruna2.png
    3.9 MB · Views: 125
  • Rockergirl1.png
    Rockergirl1.png
    4 MB · Views: 108
  • Rockergirl2.png
    Rockergirl2.png
    4 MB · Views: 112
  • Migoczące Textury Podłogi.png
    Migoczące Textury Podłogi.png
    3.7 MB · Views: 126
Last edited:
Następna dawka zdjęć:

Attachments

• Auta w Betonie1.png
    Auta w Betonie1.png
    4.2 MB · Views: 116
  • Auta w Betonie2.png
    Auta w Betonie2.png
    2.5 MB · Views: 103
  • Auta w Betonie3.png
    Auta w Betonie3.png
    3.3 MB · Views: 105
  • Brak Ściany1.png
    Brak Ściany1.png
    4.2 MB · Views: 115
  • Brak Ściany2.png
    Brak Ściany2.png
    4.4 MB · Views: 108
  • Brak Ściany3.png
    Brak Ściany3.png
    3.1 MB · Views: 140
Dziury w mapie, które wpadły mi w oko.
:D
Dziura nr 1:
dziura#1.jpgdziura#11.jpgdziura#111.jpg
Dziura nr 2:
dziura#2.jpgdziura#22.jpgdziura#222.jpg
Post automatically merged:

Kamizelka NCPD z setu policjanta dematerializuje się z jakiegoś powodo w photmode:
p4.jpg

Top Bottom