Skoro wchodzi do jaskini z potworami to w miarę logiczne, że ma sztylet.NapoleonPL said:A mnie drażni Jaskier z sztyletem, bo jak sam zauważył jest poetą (tu chyba innego słowa użył), a nie nożownikiem.
Skoro wchodzi do jaskini z potworami to w miarę logiczne, że ma sztylet.NapoleonPL said:A mnie drażni Jaskier z sztyletem, bo jak sam zauważył jest poetą (tu chyba innego słowa użył), a nie nożownikiem.
Twórca gry jest dogadany z CDPR a nie z panem Sapkowskim.Vakliv said:Hey ale chyba Yarpen jest większym kompanem dla Geralta niż Zoltan. Saga?
Twórca gry to właśnie CDPR? I CDPR są dogadani z Sapkowskim raczej. Po drugie co ma piernik do wiatraka?MasterJaskier said:Twórca gry jest dogadany z CDPR a nie z panem Sapkowskim.
twórca gry przygodowej łośkuVakliv said:Twórca gry to właśnie CDPR? I CDPR są dogadani z Sapkowskim raczej. Po drugie co ma piernik do wiatraka?
Albo na spotkaniu forumowym.Myszoskoczka said:Planszówka prezentuje się świetnie, gdyby nie to, że nie będę miała z kim grać, na pewno bym kupiła. Mam nadzieję, że chociaż na jakimś konwencie, czy czymś w tym stylu będę miała okazję wziąć udział,
Ej no, takimi tekstami wcale nie zachęcasz.Myszoskoczka said:No ale żeby grać w tego typu gry trzeba mieć znajomych z którymi dzielimy zainteresowania
Tu chyba chodziło o bojową postawę - wolałbyś, by Jaskier szykował się do zadania ciosu lutnią?Myszoskoczka said:A mnie drażni Jaskier z sztyletem, bo jak sam zauważył jest poetą (tu chyba innego słowa użył), a nie nożownikiem.
I dobrze. Mój ulubiony krasnal był dotychczas niesłusznie dyskryminowany - w końcu doczekał się roli pierwszoplanowej.MasterJaskier said:Dziwi mnie troszkę, że wybrali Yarpena zamiast Zoltana, który pełni większą rolę w grze.
A pewnie, jak się znajdą chętni, to miło by było coś takiego zorganizować.Vojtas said:Albo na spotkaniu forumowym.![]()
genNighty said:@Napoleon
Na lipowej, w Gryfanie, można sobie pograć w bitewniaki, sesje papierowych rpgów i planszówek chyba też są organizowne. Możesz się tym zainteresować bliżej.
Co do dodatków, to na nowe postacie można pewnie liczyć, ale raczej nie na kolejnego krasnoluda. Z tego, co kojarzę z dotychczasowych materiałów, Zoltan należy do talii Yarpena, jako kompan. Generalnie zdaje się, że grając Yarpenem gramy niejako całą wesołą krasnoludzką kompanią.SMiki55 said:I dobrze. Mój ulubiony krasnal był dotychczas niesłusznie dyskryminowany - w końcu doczekał się roli pierwszoplanowej.
Poza tym, możliwe jest, iż gdy gra odniesie nadspodziewanie duży sukces, pojawią się dodatki z nowymi postaciami czy potworami/>
No ale żeby grać w tego typu gry trzeba mieć znajomych z którymi dzielimy zainteresowania
A pewnie, jak się znajdą chętni, to miło by było coś takiego zorganizować.![]()
Profil facebookNapoleonPL said:A nie wiedziałem, że na Lipowej jest... Znaczy wiedziałem, że w Białym coś musi być ale nie wiedziałem gdzie - wgl co to za Gryfan, bo nie kojarzę?/>/>
Z przyjemnością zawiadamiam, że mamy już od jakiegoś czasu w sklepie wypożyczalnię gier planszowych. Jest to coś wspaniałego dla miłośników gier planszowych jak i dla osób, które chciałyby pograć czasem w jakąś grę planszową, ale nie chcą koniecznie kupować gry. Jest to opcja także dla tych, którzy poszukują dobrej gry planszowej i chcieliby przetestować grę zanim zdecydują się na zakup.
Wypożyczalnia działa bardzo prosto. Otóż grę może wypożyczyć każdy za drobną opłatą 10zł na cały tydzień.
ChrzestOgnia said:[Jaskier] Na szczęście szybko zgubił gdzieś morderczy puginał, a drugiego już nie dostał.
O. Cała kompania? Brzmi miodnieChodak said:Co do dodatków, to na nowe postacie można pewnie liczyć, ale raczej nie na kolejnego krasnoluda. Z tego, co kojarzę z dotychczasowych materiałów, Zoltan należy do talii Yarpena, jako kompan. Generalnie zdaje się, że grając Yarpenem gramy niejako całą wesołą krasnoludzką kompanią.
Co do nowych postaci to bardziej bym tam widział jakiegoś elfa (Iorveth?).