HuntMocy said:
tym bardziej nie państwa, które w grach mogą już nie istnieć.
Że jak? Na zagranicznym forum jest sporo ludzi, którzy z Sagą styczności nie mieli, ale znają najważniejsze państwa Północy. Choć niestety z powodu niezrozumiałego dla mnie ukazania na dwójkowej mapie podziału politycznego odległej północy, o Lidze z Hengfors wiedzą jedynie ci, co przeczytali, bądź zajrzeli na Wiki.
Tak btw, kto zaznaczał granice na dwójkowej mapie? Wiem, że trudno odwzorować przebieg granic na niezbyt dokładnej Redowej mapie, ale tak oczywistych błędów, jak Aedirn obejmujące swym zasięgiem górę Carbon (stolicę Mahakamu...), brak Kerack czy Bremervoord, czy właśnie podział polityczny na dalekiej północy (zamiast oddzielnych królestw i księstw powinny być zgrupowane w królestwo Koviru i Poviss (obejmujące także Talgar, Narok i Velhad) oraz Ligę z Hengfors (Caingorn, Malleore, Creyden, Hołopole). No i Caingorn jako wasal Kaedwen? Serio? />), być nie powinno.
A mapa z planszówki nawet niezła. Ma być z założenia uproszczona, więc błędy aż tak nie rażą. Chociaż tam, gdzie zaznaczono Ellander, lepiej by już wstawić twierdzę Hagge. Po "Sezonie", trochę mi także żal z powodu braku Kerack

/>
E: Zmieniam zdanie. Przyjrzałem się jeszcze raz, Ellander jest nawet dobrze umiejscowione.