Witam. Chodzi mi o działanie karty syndykatu "ciągnąć za sznurki" karta daje nam zysk, za każdą unikatową kategorię gangu jaką posiadaliśmy w talii startowej, oraz zmniejsza zysk za każdą unikatową kategorię gangu jaką kontrolujemy i o taką wartość pozwala przechwycić wrogą jednostkę. Więc przykładowo: jeśli w talii startowej mieliśmy 5 kategorii a na stole mamy 3, to możemy przechwycić jednostkę o sile 3 i mamy zysk 2. Tak przynajmniej powinno być moim zdaniem. Grałem przed chwilą z botem i miałem dokładnie taką sytuację, jaką opisałem powyżej. Pomimo faktu, że posiadałem 3 unikatowe kategorię gangu na stole karta nadal wyświetlała zysk 5 i nie pozwalała wybrać za cel jednostki o sile 3( był prawidłowy cel dla karty) aby ja przechwycić. Po prostu zyskałem 5 monet i tyle. Pamiętam, że kiedyś ta karta działa jak należy. Teraz mam wrażenie że karta nie zlicza kontrolowanych jednostek gangu i nie pozwalała na przechwycenie celu. Być może ja jakoś źle rozumiem działanie karty? Czy ktoś z was również miał problemy z tą kartą? Dołączam screeny z sytuacji.
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.