Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

+

Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

• Luke Skywalker

Votes: 22 11.8%
  • Yoda

Votes: 65 34.8%
  • Palpatine

Votes: 5 2.7%
  • Obi-Wan Kenobi

Votes: 30 16.0%
  • Qui-Gon Jinn

Votes: 5 2.7%
  • Darth Vader

Votes: 37 19.8%
  • Hrabia Dooku

Votes: 3 1.6%
  • Mace Windu

Votes: 20 10.7%

• Total voters
    187
Ja powiem tak, jeśli chodzi o fabułę to do 50 dotrzesz na ftp bez problemów. Są ograniczenia ale są one do wytrzymania. Limit kasy, limit ekwipunku, nie możesz używać fioletowych przedmiotów itd. Spokojnie jednak można grać i doświadczyć fabuły.Nie tak dawno grałem na statusie prefered i spokojnie dojechałem do 50 bez problemu, Wszytko jeśli chodzi o kontent jest dostępne. Natomiast kupno VIP jest przydatne dlatego, że po zakupie, jeśli jako postać wykupisz za ingame kasę większy ekwipunek, dodatkową umiejętność craftingu, to itd to wszystko to pozostanie z Tobą nawet jak stracisz status VIP. Dlatego też, możesz spokojnie zacząć grać na ftp , a potem dokupić Vipa jak trochę podlewelujesz i zakupić wszystkie dodatkowe pierdoły. Jednakże, na ftp masz ograniczony wybór ras postaci. Jeśli więc chcesz zagrać jakąś miraluką to bez Vipa albo odblokowania rasy się nie obejdzie.

---------- Updated at 12:43 AM ----------

Jeśli chodzi o pvp, to możesz rozegrać 5 WZ tygodniowo (choć coś im się locki kiedyś pieprzyły i był dodatkowy reset w niedziele) Masz dostęp do 3 Flashpointów na tydzień, co na etapie levelowania w zupełności wystarcza. Jedynie co jest całkowicie wyłączone to operations. Space Battles są również ograniczone ilościowo. Wszystkie te ograniczenia dotyczą postaci, a nie konta. Do 50 levle jak piałem wyżej jest ok,. End game jako ftp nie jest w praktyce możliwy.

Są nowe informacje o Rogue One. Akcja będzie się dziać pomiędzy epizodami 3 i 4. Film będzie opowiadał historię grupy żołnierzy Rebelii mających wykraść plany Gwiazdy Śmierci. Felicity Jones będzie grała postać jednego z żołnierzy, w filmie chcą postawić na większy realizm niż w innych Gwiezdnych Wojnach.

Concept art
View attachment 12658

Teaser (słaba jakość)

Attachments

• IMG_53321-1024x768.jpg
    IMG_53321-1024x768.jpg
    124.5 KB · Views: 60
Last edited:
Ten moment w którym zdajesz sobie sprawę, że czekasz na spin-off bardziej, niż na główny epizod

Tutaj trochę lepsza wersja.

Ekipa techniczna filmu (via naekranie.pl)
-Neil Scanlan szefem działu realizacji różnych stworzeń, to on zbudował droida BB-8.
-Neil Lamont i Doug Chang - scenografowie
-Greig Fraser (Wróg numer jeden) jest operatorem.
-W składzie znajdzie się ekipa odpowiedzialna za efekty specjalne takich filmów wojennych jak „Szeregowiec Ryan” i „Helikopter w ogniu„.

Reżyser mówił także, że Rogue One będzie filmem wojennym.

Czyli okazało się, że plotki o których kiedyś tu pisałem się potwierdziły i będzie kradzież planów gwiazdy śmierci. To co również jest ciekawe to to, że najprawdopodobniej nie będzie Jedi i film ma być w szarych odcieniach, a nie biało-czarny jak reszta filmów .

*W filmie ma zabraknąć rycerzy Jedi, ponieważ ten aspekt (absencja Jedi) ma być jednym z filarów filmu.
*Kathleen Kennedy zdawała sobie sprawę z tego jak bardzo kontrowersyjny jest to pomysł (nacisk na realizm, brak wrażliwych na moc), ale pomysł był zbyt dobry by nie spróbować.

BTW

Mark jednak robił VO do teasera, a ostateczny monolog to mix starego i nowego (ROTJ i nowy podkład od Marka).

A ja najbardziej czekam na Rebels :p Strasznie jestem ciekaw co będzie z tyloma postaciami, jeszcze dorzucili do pieca ostatnim trailerem kilka. Może w Rogue One zobaczymy kogoś z ekipy?

*W filmie ma zabraknąć rycerzy Jedi, ponieważ ten aspekt (absencja Jedi) ma być jednym z filarów filmu.
*Kathleen Kennedy zdawała sobie sprawę z tego jak bardzo kontrowersyjny jest to pomysł (nacisk na realizm, brak wrażliwych na moc), ale pomysł był zbyt dobry by nie spróbować.
Cóż, jest to najzupełniej logiczne. W końcu na etapie (kilku lat przed Nową Nadzieją) jesteśmy świadomi istnienia tylko kilku osób aktywnie posługujących się Mocą w całej Galaktyce, z czego po stronie Rebelii mamy tylko Ahsokę, Kanana i Ezrę, Vader nie nadzoruje Gwiazdy Śmierci, bo ma od tego Tarkina, a Imperator się nie wychyla.
Nie wiadomo co stanie się z pierwszą trójką. Spekuluję, że załoga Ghosta (jeśli dożyje do tego czasu, a część zapewne tak) dostała za zadanie odwrócenie uwagi Vadera od zamiarów Rebelii.
Brak Mocy i brutalne realia wojny sprawdziły się w Republic Commando, myślę że film się obroni.

Ponieważ znowu nuda w temacie, czas na spekulacje!

Gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości odnośnie tego, czy Rey to Solo:

W tym arcie widać, że uzbrojona jest w ciężki blaster DL-44, czyli ulubioną broń Hana. Przypadek? Nie sądzę. Szczególnie, gdy dodamy do tego fakt, że na tym ujęciu widać, że Rey i Finn uciekają do Sokoła Milenium:

Powyższe info pochodzi ze starwars7news.com. Z tej samej strony pochodzi tez dowód na to, że scena z Lukiem dzieje się na Jakku:

Teraz już moje kombinowanie:

Rey jest córką Hana i Lei. W którymś momencie swojego życia, jako że jest wrażliwa na moc została zabrana przez Luke'a, który udał się z nią na Jakku, gdzie przeszła trening i stała się Jedi. Jak wiemy z teaserów i infa z SWC Imperium funkcjonuje teraz jako First Order i dalekie jest od całkowitego upadku. Konflikt wciąż trwa. Rey żyje na planecie gdzie przeszła trening i z jakiegoś powodu ukrywa to kim jest. Jest też aktualną właścicielką Sokoła. W "kiju" ma ukryty swój miecz świetlny, ewentualnie, sam "kij" robi za lancę świetlną (może to i to zważywszy na to, że Disney ma parcie na uatrakcyjnianie podstawowego projektu miecza świetlnego). Od dłuższego czasu spekuluje się, że Kylo ma obsesję na punkcie zbierania artefaktów powiązanych z Sithami (patrz nadpalona maska Vadera w teaserze). Logicznym by było, że odnalazł stary miecz świetlny Anankina stracony przez Luke'a w ep. V. Ten sam miecz w jakiś dramatycznych okolicznościach wpadł w ręce Finna, który zdezerterował i wylądował na Jakku uciekając przed żołnierzami First Order chcącymi odebrać utracony artefakt i ukarać dezertera. Echa zamieszania docierają Do Lei, która wysłała Poe Damerona (to, że Leia zleca mu jakąś misje wiemy z SWC) w celu zbadania sprawy, a Han postanowił wziąć sprawy we własne ręce i osobiście odwiedzić córkę. Ta dam! Zalążek fabuły ep. VII. :p

Znana jest już data premiery drugiego sezonu Rebeliantów? Słyszałem, że pierwszy odcinek ma trwać godzinę i nie mogę się doczekać.

Josh Trank już nie jest reżyserem drugiego spinoffa. Oficjalnie, zrezygnował z powodów osobistych, nieoficjalnie, został zwolniony. Plotki twierdzą, że Josh ma bardzo duże problemy z komunikacją, często się obraża i bywa nieuchwytny, do tego jego Fantastyczna Czwórka była w tak opłakanym stanie, że wkroczyć i praktycznie kończyć za niego pracę musieli producenci tego filmu. Kiedy Kinberg (producent drugiego spinoffa) zakomunikował Kathleen, że ma problemy ze współpracą z Joshem, postanowiono go zwolnić (min. dlatego, a nie z powodu choroby nie pojawił się na SWC).

Źródła [1], [2]

Mistrz Yoda ma 700 lat

Yoda, mistrz Jedi – postać z wielkimi odstającymi na boki spiczastymi uszami
Czy rzeczywiście jest to postać fikcyjna? Jeden ze średniowiecznych rękopisów, przechowywany w British Library, każe w to powątpiewać. Rękopis jest iluminowany kolorowymi rysunkami. Jeden z nich przedstawia - wypisz, wymaluj, Yodę.

Rysunek przedstawiający Yodę zawarty jest w zbiorze prawa kanonicznego.
He, he - Yoda ma własny kościół!

Attachments

• yoda-800.jpg
    yoda-800.jpg
    159.5 KB · Views: 54
Last edited:
Top Bottom