Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

+

Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

• Luke Skywalker

Votes: 22 11.8%
  • Yoda

Votes: 65 34.8%
  • Palpatine

Votes: 5 2.7%
  • Obi-Wan Kenobi

Votes: 30 16.0%
  • Qui-Gon Jinn

Votes: 5 2.7%
  • Darth Vader

Votes: 37 19.8%
  • Hrabia Dooku

Votes: 3 1.6%
  • Mace Windu

Votes: 20 10.7%

• Total voters
    187
Czy tylko mi się wydaje, że sprzedaż biletów na miesiąc przed premierą to już jest przesada w nakręcaniu hajpu?

Kurczę, lubię SW i pewnie się chętnie wybiorę do kina, ale nie kumam, co jest złego w kupowaniu tych biletów w normalnym terminie, tj. z tygodniowym wyprzedzeniem? Jak rozumiem, nieogarnięte gapy w rodzaju mnie na tydzień przed seansem mogą się dowiedzieć, że bilety wyprzedano... miesiąc temu, a najbliższy taras widokowy jest we Wrocławiu. No nie ogarniam, serio, niech mnie ktoś oświeci :p

Żyjąc w czasach internetu, przy tak popularnym temacie jak Star Wars, ryzyko spoilerów itp jest dość duże, tak więc wole dmuchać na zimno. To, że już zakupiłem bilet, nie oznacza,, że jestem aż tak nahajpowany. Zresztą kupując bilet, kilka godzi po udostępnieniu takiej możliwości połowa sali była już wyprzedana. Szybko zamawiając, będę miał przynajmniej solidne miejsce w solidnym terminie.

Zgadzam się z Tarathelionem, z tą różnicą, że ja jestem aż tak nahajpowany. :D

Chyba nie rozumiem - jak kupisz bilet na miesiąc przed premierą, to unikniesz spoilerów?;p
Mi się udało uniknąć psuj z TW3, chociaż skończyłam grę dopiero tydzień temu i codziennie jestem w necie, wystarczy po prostu nie czytać newsów:p

Cóż, ja nie wiem, co będę robiła za miesiąc, więc sobie daruję zakup, a grać jeszcze długo będą, to w końcu uda się znaleźć wolne miejsce. Nie musi być na środku sali pierwszego dnia, bo to przecież tylko fanfik, prawda, @Nars? ;P

Chyba nie rozumiem - jak kupisz bilet na miesiąc przed premierą, to unikniesz spoilerów?;p
Mi się udało uniknąć psuj z TW3, chociaż skończyłam grę dopiero tydzień temu i codziennie jestem w necie, wystarczy po prostu nie czytać newsów:p

Cóż, ja nie wiem, co będę robiła za miesiąc, więc sobie daruję zakup, a grać jeszcze długo będą, to w końcu uda się znaleźć wolne miejsce. Nie musi być na środku sali pierwszego dnia, bo to przecież tylko fanfik, prawda, @Nars? ;P

Widzisz ja jeszcze w W3 niestety nie zagrałem, zagram dopiero jak kopię nowego kompa, a niestety parę rzeczy zostały mi zaspoilowane (nie na tym forum) np, youtube zaproponował mi video do obejrzenia pt, witcher best ending i dalej w tytule video był dokładny opis co do losu postaci, także jak ma się pecha to niestety spoilerów się nie da uniknąć, chyba że pozbawię się internetów.
Poza tym, na kilka dni przed premierą jest prawdopodobieństwo, że albo będzie trudno o bilety w ciągu pierwszego tygodnia albo jak będą to w opcji która mnie średnio interesuje np. dubbing albo z kiepskimi miejscami. Przy okazji kupujemy bilety nie na miesiąc przed premierą, a na dwa !! :)

Chodzi raczej o to że wtedy masz gwarancję iż się załapiesz na pierwszy pokaz. Jak się ludzie rzucą do kin to może się okazać, że braknie miejsc, a potem będzie tak jak w Simpsonach gdzie Homer wychodzący z kina zaspoilerował ludziom w kolejce kim jest Darth Vader :p To tak samo jak z zamawianiem kolekcjonerki gry na długo przed premierą. Masz gwarancję, że do ciebie trafi.

A zwiastun świetny :D

Ale o czym wy piszecie? Trailer się pojawił. Raczej spodziewałem się teraz rozważań na jego temat, a nie sensu preorderowego biletu? ;P
@undomiel9 nie wiem jak możesz tego nie rozumieć, swoją drogą. Toż to święto dla fanów tego uniwersum. I twórcy chcą to zapewnić, tą całą atmosferę, otoczkę, wszystko dookoła. Idziesz do sklepu i obok dyniowej głowy widzisz głowę Yody.
Brzmi to śmiesznie, może rodzi to w tobie poczucie pewnego zaniepokojenia? A może cieszysz się tym jak dziecko z lizaczka stojącego na półce. Jest to wynik popkulturowego spadkobierstwa, które narodziło się jakiś czas temu. A teraz się rozwija i zbiera swoje żniwa. Mamy więc preordery na bilety i masę tego stuffu, które nakazuje nam się cieszyć z nadchodzącego dnia mocy. I co? Ja się cieszę jak pies z kości :p
Zobaczyłem trailer i cieszę się jeszcze bardziej. Jest moc, jest klimat i jest wiara, że to będą prawdziwe Gwiezdne Wojny, z krwi i kości, a nie to co było w częściach 1-3. Idę oglądnąć trailer raz kolejny :D

Last edited:

Jak słusznie wyżej zauważono, dwa miesiące przed premierą. :p I tak w pewnym sensie uniknę spoilerów, bo udało mi się kupić bilet na nocną premierę, więc znacznie zmniejszę szansę na to, że ktoś mi zepsuje zabawę wyjawiając fabułę.

bo to przecież tylko fanfik, prawda, @Nars? ;P

To się okaże, acz póki co wiele wskazuje na godną kontynuację oryginalnej trylogii.

Mój, jak to określił kiedyś Raison, fetysz heraldyczny został połechtany mile.

Attachments

• olExHtx.jpg
    olExHtx.jpg
    217.8 KB · Views: 46
Jeśli podobał Ci się FU to z całego serca polecam Jedi Academy. Najlepsza mechanika walki mieczem świetlnym. Do wyboru pojedynczy, podwójny i dwa miecze świetlne (każdy wybór ma swój własny styl i animacje). Do tego akrobatyka i możliwość zakończenia pojedynku jednym cięciem i tona modów.
Serio, niczego lepszego w tej materii nie wymyślono.
Odnośnie 1313, to plotki niosą, że projekt nie umarł zupełnie, tylko został wzięty na warsztat przez EA, a konkretniej Visceral.

Oj bardzo mi się podobał Force Unleashed i nie tylko ze względu na walkę (chociaż przynam szczerze, cios kończący dwoma czarnymi mieczami świetlnymi zaraz po uniku susem i podwójnym skoku po prostu mnie miażdżyło). Chodzi mi przede wszystkim o klimat/fabułę, gdzie zamiast klepanki: dobre siły wygrywają nad złymi sithami mamy drogę małego chłopca/klona od posłuszeństwa swemu mistrzowi (Vaderowi!), jedynego autorytetu, który znał do poznania samego siebie.I to wszystko utrzymane w mrocznej (rzekłbym "sithowej") atmosferze. Taką atmosferę lubię - dlatego kocham PoP: Duszę Wojownika. Granie takim wojownikiem mocy, który nie jest ani jedi ani sithem, nie ma sprecyzowanej ścieżki było dla mnie świeże w SW i sprawiało mega frajdę.
A sam ten moment, gdzie sam swoją mocą ściągałem wielki statek (frachtowiec(?))... czuło się MOC. Czuło się Bogiem.

---------- Zaktualizowano 18:18 ----------

Btw. kolejna herezja ze strony heretyka. Kibicuje Kylo Renowi (to byłby najlepszy plot-twist, gdyby w blockbusterze w końcu ci źli wygrali), bo po zobaczeniu jego twarzy myślałem, że będzie miękką pipką, ale jego głos w trailerze miło mnie zaskoczył. Poza tym lubię świetlne miecze z jelcami.

@Fantazjel

Force Unleashed działało jako typowe power-fantasy, ale fabularnie się rozpadał, gdy człowiek sobie uświadomił jak potężny się stał Galen w niesamowicie krótkim okresie czasu.

Myślę, że dużo lepszym substytutem "Starkiller'a" jest Ahsoka.

A teraz czas na najciekawsze rozkminy (spekulacje, analizy) z internetów.

• wybuchająca w czerwonej poświacie planeta, to efekt działania "Starkiller Base" (aka Death Star 3.0) lub wizja stworzona przez Kylo, by torturować Poe
  • ciało nad którym płacze Rey należy do...

...Finna

Całość dość ładnie by pasowała do plotek, że po krótkim pojedynku został on pokonany i ciężko raniony (odcięte prawe ramię) przez Kylo. Zwróćcie uwagę, że zgadza się sceneria, noc, las, śnieg (oczywiście scena z jakiegoś powodu jest oświetlona mocnym źródłem światła)
  • Jedi przeszli do folkloru i są ludzie którzy nie wierzą w ich wkład w wydarzenia z ROTJ
  • sokoro w/w wydarzenia są legendą, to Luke nie odbudował zakonu
  • słowa "force is calling to you" według bloga Disney'a są wypowiedziane przez Leię, co otwiera furtkę do spekulacji odnośnie jej umiejętności w posługiwaniu się mocą
  • ta ekipa, to Rycerze Ren

• stroje RR są podobne do "wyciekłych" konceptów, ale tylko Kylo posiada miecz świetlny, co może być symbolem jego przywództwa
  • niektórzy RR posiadają metalowe "kije" podobne do tego używanego przez Rey, więc w połączeniu z wypowiadana przez Kylo kwestią "Is it true? You're just a scavenger?" sugeruje, że Rey mogła być wcześniej w jakiś sposób powiązana z tą organizacją.

---------- Aktualizacja 21-10-2015 00:11 ----------

Jeszcze jeden ciekawy news. Gdy w USA ruszyła przedsprzedaż biletów, praktycznie wszystkie większe strony zajmujące się sprzedażą padły. Gdy uporano się z problemami technicznymi, okazało się, że Przebudzenie Mocy nie pobiło rekordów sprzedaży, nowe Gwiezdne Wojny wspomniane rekordy zmasakrowały. W porównaniu z poprzednim rekordzistą o dźwięcznym tytule "Igrzyska śmierci" sprzedało się osiem razy więcej biletów w mniej niż 24 godziny. Większość wczesnych seansów została wyprzedana, a kina zwiększają liczbę pokazów.

Coś mi się wydaje, że jeżeli pierwsze recenzje będą pozytywne, to pęknie granica trzech miliardów w box office.

Źródło.

Jak to się stało, że jeszcze nikt nie wstawił trailera w wersji z polskim dubbingiem? :p
Spodziewałem się czegoś o wiele gorszego, ale i tak pójdę na wersję z napisami :)

Top Bottom