Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

+

Ciemna strona mocy - uniwersum Star Wars

• Luke Skywalker

Votes: 22 11.8%
  • Yoda

Votes: 65 34.8%
  • Palpatine

Votes: 5 2.7%
  • Obi-Wan Kenobi

Votes: 30 16.0%
  • Qui-Gon Jinn

Votes: 5 2.7%
  • Darth Vader

Votes: 37 19.8%
  • Hrabia Dooku

Votes: 3 1.6%
  • Mace Windu

Votes: 20 10.7%

• Total voters
    187
W końcu po seansie.
@serek - jeśli z tym spoilerem, choć przez chwilę myślałeś, że uda ci się popsuć mi seans, to się myliłeś :p
A film bardzo słaby: za mało wyjaśnia, C-3PO z czerwoną ręką, ale że wtf?, no i przede wszystkim film jest za krótki, a bilet obejmuje tylko jeden seans. A tak na serio, to jedna z lepszych części :)
A teraz słów kilka o śmierci wiecie kogo, a także o przechylającym się języczku u wagi na ciemną stronę mocy, u wiecie kogo.
Jeśli chodzi o śmierć Solo, to w pewien sposób była do przewidzenia. Pojawili się nowi bohaterowie, którzy mają predyspozycje do pilotowania Sokoła, a Ford miał możliwość odejścia w dobrym stylu.
OK. takie podejście może trochę trąci technokracją. Oczywiście też uważam, że śmiało mógł grać jeszcze przez kolejne dwie części, lub więcej. Znalazłoby się dla niego miejsce i to wcale nie jako płaskorzeźba zamrożonej w karbonie postaci ustawionej pod ścianą jakiegoś badass'a. Solo postanowił jednak postawić wszystko na szali, zawsze taki był, za to był lubiany. A Snoke za mocno namieszał w głowie Kylo.
Kylo tak samo jak Vader, na ciemną stronę mocy został zwiedziony przekonaniem o jej potędze, tym co uznał za prawdziwe na temat Vadera. Można zauważyć, że charaktery obu postaci były do siebie zbliżone. Także powiedzenie: "co w rodzinie, to nie zginie" - nabiera głębszego wymiaru przy SW7 :p
Kylo dał się wplątać mocno w sieci zapuszczone przez Snoka i tu dochodzimy do punktu, w którym moim zdaniem, nie dało się wyjść z sytuacji bez śmierci, a przynajmniej Kylo nie widział innej możliwości.
Na moje, jeszcze przejdzie na jasną stronę mocy, ale to znowu będzie pod koniec żywota, jak przy Vaderze. Kiedy w końcu zrozumie, że nie jest w stanie więcej zyskać, że Snoke go wykorzystuje a i podejrzewam, że matczyna miłość będzie mogła odegrać przy tym wszystkim sporą rolę, ale zobaczymy...

[video=youtube;mIlYk7KQe-s]https://www.youtube.com/watch?v=mIlYk7KQe-s[/video]

Ciekawostka: Proces powstawania tradycyjnych efektów specjalnych w oryginalnej trylogii.

Oczywiście Kathleen mogła powiedzieć tak, by nie zdradzać fabuły i może za jakiś czas informacja ta zostanie doprecyzowana.

Tak właśnie może być. Gwiezdne Wojny w ogóle mają długą tradycję trollowania fanów i wcale bym się nie zdziwił gdyby część aktorów przyjechała na plan tylko po to żeby wywołać dyskusje w sieci (ale jak to?! to on/ona żyje? a może retrospekcje albo zły brat/siostra bliźniak?) i/lub wprowadzić w błąd celem uniknięcia spoilerów :p

Na internetach można znaleźć nagranie sceny z przemową Huxa w języku niemieckim. Szczerze mówiąc, na miejscu naszych zachodnich sąsiadów miałbym dość mieszane uczucia xD

X-wing w origami:

Uprzejmie donoszę, że nie do wykonania na papierze do drukowania - za gruby. Poza tym przejście z kroku 6 do 7 w ogóle tak nie wygląda i albo czegoś brakuje, albo coś źle robię, ale pff :p

Ja jeszcze nie próbowałem <!-- BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->
@<a href="http://forums.cdprojektred.com/member.php?u=2060811" target="_blank">undomiel9</a>
<!-- END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention --> ;)

Gdyby Star Wars było anime

---------- Zaktualizowano 18:49 ----------

O, pełną wersję znalazłem.

Top Bottom