Co nieco o sprzęcie

+

Co nieco o sprzęcie

• poniżej 25 FPS

Votes: 9 2.1%
  • co najmniej 25 FPS

Votes: 29 6.8%
  • co najmniej 30 FPS

Votes: 141 33.3%
  • co najmniej 40 FPS

Votes: 94 22.2%
  • co najmniej 60 FPS

Votes: 99 23.3%
  • nie patrzę na framerate

Votes: 52 12.3%

• Total voters
    424
Last edited:

Guest 2686910

Guest
Ten test jest dziwny. Pamiętam jak przesiadłem się z 1333 na 1866, których teraz używam. Dużej różnicy nie zauważyłem (właściwie żadnej - 1 do 2 fpsów średnio), nawet w niektórych grach wspomnianych w artykule. Oczywiście to tylko dowód anegdotyczny.

Ja swoje DDR2 800MHz 6GB (2x1 GB i 2x2GB) razem sprzedałem za 166zł. Różnica między generacjami jest kolosalna.

@Michax jak ktoś*ma w grze średnio 28FPS to i te 9 zrobi różnicę*:p ja na razie bym nie ruszał i spróbował (lub ogólnie poczekał na wymagania) ruszyć na tym W3. Jeśli będzie kiepsko to wtedy zmiana będzie konieczna :)

W sumie nie są znaczące ale przy moim 1333 a 2400 to z 9 FPS.

Tak, między skrajnymi taktowaniami różnice są już zauważalne, o ile naturalnie reszta podzespołów odpowiednio mocna jest.
W innym wypadku nie bardzo.

...jak ktoś*ma w grze średnio 28FPS to i te 9 zrobi różnicę

Jak ktoś ma średnio taki framerate to najwyraźniej PC nie domaga i sama wymiana pamięci nie da mu praktycznie żadnego boosta.

Ja swoje DDR2 800MHz 6GB (2x1 GB i 2x2GB) razem sprzedałem za 166zł. Różnica między generacjami jest kolosalna.

@Michax jak ktoś*ma w grze średnio 28FPS to i te 9 zrobi różnicę*:p ja na razie bym nie ruszał i spróbował (lub ogólnie poczekał na wymagania) ruszyć na tym W3. Jeśli będzie kiepsko to wtedy zmiana będzie konieczna :)

Właśnie o tym mówię :) To aż 9 :) Jak ma się 51 to te 9 idealnie do 60 pasuje :) Będzie promocja to się kupi i sprzeda te co mam :) A jak nie to i tak kupię to w styczniu :p Raczej i tak W3 odpalę na ultra..także :p Martwi mnie tylko Dying Light bo 16GB to jednak mało nie jest..

Martwi mnie tylko Dying Light bo 16GB to jednak mało nie jest..

Kolega widać nie ma aktualnych wieści. DL wymaga przynajmniej 4GB aby pograć, a w rekomendowanych jest osiem nie szesnaście.
GTX670 takoż zniknął z minimalnych, bo to było głupie. HD7870 tyż, ale to jednak bardziej.

Siema, mam pytanie odnośnie monitora, jestem posiadaczem tego monitora http://www.morele.net/monitor-lg-22mp55-22mp55hq-p-621596/ od ponad dwóch miesięcy, wtedy też kupiłem zestaw komputerowy ( i5 4690 ( zaraz ktoś napisze że nieopłacalny proc, lecz ja go kupiłem jak chodził za 789 zł, nie mam zamiaru podkręcac dlatego ten procesor ), msi h97 pc mate, zalman z3 plus, crucial ballsistic 8gb 1600 cl8, xfx pro 550w, wd blue 1tb). Przy premierze Wiedźmina 3 mam zamiar kupić nową kartę graficzną ( teraz korzystam z wysłużonego radeona hd 7770 i on jest na d sub ) celuję w GTX 960 jeśli będzie opłacalny ( gdzieś w cenie 1000 zł za niereferenty ) lub ewentualnie gtx 970 jeśli starczy $$$. I teraz naszła mnie refleksja, gdyż mam monitor z wejściem D-SUB wraz z kablem ( monitor ma jeszcze tylko wejście HDMI), a wszystkie nowe karty graficzne mają tylko wejścia cyfrowe DVI . Więc co będę musiał zrobić jeśli kupię kartę graficzną z wejściami cyfrowymi aby odbierać obraz na moim monitorze w jak najlepszej jakości? Gdzieś słyszałem, że korzystając z przejściówek D-SUB na DVI obraz traci na ostrości itd. Więc co proponujecie? Kupić kabel HDMI ( jeśli tak to jaki, czy kupić przejściówkę ( jeśli tak to jaką aby obraz był jak najlepszej jakości?)
Z góry dzięki

Last edited:
Pływa w sensie że jak przesuwam myszą to kursor jakby z opóźnieniem sie porusza, wątpię by to była wina V-sync
Komp to 9600 GT
Athlon 64 X2 4000+ chyba to jest 2.1 mhz

Z góry dzięki
Ale chaotycznie napisałeś. Masz monitor z wejściem dsub (analogowe) oraz hdmi (cyfrowe). Do tego załóżmy, że kupisz kartę tylko i wyłącznie z wyjściem dvi. Ja nie widzę problemu. Kupujesz kabel, który z jednej strony ma wtyk dvi, z drugiej strony hdmi i tyle. Koszt takiego kabla to 20 złotych za 2 metry, nie ma problemu z jego dostępnością. Wyjścia DVI oraz HDMI to jest to samo, tylko DVI to jest tylko obraz, a HDMI - obraz i dźwięk jednocześnie. Dopóki nie planujesz przez monitor puszczać dźwięku (nie sprawdzałem, czy twój monitor ma wbudowane głośniki), to nie jest to dla ciebie różnica.

Athlon 64 X2 4000+ chyba to jest 2.1 mhz
No to wszystko jasne :p

I proc i grafa do muzeum, także jedno i drugie sobie winne ;-)

Wiem że to stary sprzet ale są też stare gry a to pływanie kursora jest spowodowane jednym z podzespołów wiec taki post proszę sobie darować

Wiem że to stary sprzet ale są też stare gry a to pływanie kursora jest spowodowane jednym z podzespołów wiec taki post proszę sobie darować

Nie nie ma go sensu sobie darować jako że jest trafny i sam to kiedyś przerabiałem.
Wymienisz kartę to procek i tak będzie dawał ten sam efekt, wymienisz procka...Będzie CIUT lepiej ale i tak bardzo słabo.

Top Bottom