Siema, mam pytanie odnośnie monitora, jestem posiadaczem tego monitora
http://www.morele.net/monitor-lg-22mp55-22mp55hq-p-621596/ od ponad dwóch miesięcy, wtedy też kupiłem zestaw komputerowy ( i5 4690 ( zaraz ktoś napisze że nieopłacalny proc, lecz ja go kupiłem jak chodził za 789 zł, nie mam zamiaru podkręcac dlatego ten procesor ), msi h97 pc mate, zalman z3 plus, crucial ballsistic 8gb 1600 cl8, xfx pro 550w, wd blue 1tb). Przy premierze Wiedźmina 3 mam zamiar kupić nową kartę graficzną ( teraz korzystam z wysłużonego radeona hd 7770 i on jest na d sub ) celuję w GTX 960 jeśli będzie opłacalny ( gdzieś w cenie 1000 zł za niereferenty ) lub ewentualnie gtx 970 jeśli starczy $$$. I teraz naszła mnie refleksja, gdyż mam monitor z wejściem D-SUB wraz z kablem ( monitor ma jeszcze tylko wejście HDMI), a wszystkie nowe karty graficzne mają tylko wejścia cyfrowe DVI . Więc co będę musiał zrobić jeśli kupię kartę graficzną z wejściami cyfrowymi aby odbierać obraz na moim monitorze w jak najlepszej jakości? Gdzieś słyszałem, że korzystając z przejściówek D-SUB na DVI obraz traci na ostrości itd. Więc co proponujecie? Kupić kabel HDMI ( jeśli tak to jaki, czy kupić przejściówkę ( jeśli tak to jaką aby obraz był jak najlepszej jakości?)
Z góry dzięki