Z pewnych przyczyn postanowiłem odłożyć zakup / złożenie od podstaw PC. Sprzęt, który mam do pracy (po gruntowny czyszczeniu) w zupełności mi wystarczy, drugi monitor tez jest (jakoś pociągnę). Ciśnienie na nowy sprzęt na szczęście mnie opuściło. Bardzo możliwe, że nie zagram w Wiedźmina 3 w dniu premiery. Wszystko zależy od mojej sytuacji, ale także od warunków panujących na rynku.
Pytanie kto z was śledzi obecnie i będzie dalej to robił w dłuższym okresie czasu, rynek podzespołów do PC (hardware). Chodzi mi o ceny sprzętu, kurs dolara itd? Wiem, że obecnie
ceny podzespołów są "
nienormalne" (ceny nowych i starszych podzespołów wzrosły o kilkaset zł).
Jeżeli jest ktoś taki i trzyma rękę na pulsie, to liczę na to, że zdecyduje się podzielić ewentualnymi rewelacjami na temat spadku tychże cen, bądź jakiś bardzo fajnych promocji itp.(sam niestety nie śledzę tego rynku za bardzo - nie znam się na nim i moja ocena może być blędna).
Druga sprawa, nie mniej ważna, to ,system operacyjny (software - Windows). Niedługo ma wejść na rynek
Windows 10. Wiem, że niektóre (no właśnie, które - jakieś konkretne, wszystkie pudełkowe?) Win7 i Win8 mają dostać "darmową" aktualizacje do Win10. Podejrzewam, że mogą w niedługim czasie rozpocząć się "promocje". Duże przeceny starszych Windowsów, albo sprzedaż Windows'a 10 również po promocyjnej cenie. Dodatkowo Win10 ma mieć wbudowany w siebie DirectX12 (taka ciekawostka... hmm czy poprawi to obsługę W3). Czy ktoś śledzi również tą gałąź biznesu komputerowego?
Mam nadzieję, że informacje o ewentualnych "
dużych obniżek cenowych" umieścicie w temacie z
Linkami (w innym temacie, taka informacja może umknąć). Bądź co bądź. Platformy (PC, konsole) i ich ceny ą bardzo związane z W3