Co nieco o sprzęcie

+

Co nieco o sprzęcie

• poniżej 25 FPS

Votes: 9 2.1%
  • co najmniej 25 FPS

Votes: 29 6.8%
  • co najmniej 30 FPS

Votes: 141 33.3%
  • co najmniej 40 FPS

Votes: 94 22.2%
  • co najmniej 60 FPS

Votes: 99 23.3%
  • nie patrzę na framerate

Votes: 52 12.3%

• Total voters
    424
Też mam nadzieję, że starczy, tylko żeby jeszcze jakoś dobrze chodziło, znaczy żeby się nic nie przegrzewało itp.

Galhard said:
Też mam nadzieję, że starczy, tylko żeby jeszcze jakoś dobrze chodziło, znaczy żeby się nic nie przegrzewało itp.
Masz wiadomość ;)Pamięci kręcą się dobrze 1GHz bez większych problemów. Problem w tym, żeby procek też poszedł wysoko. Tak w ogóle ceny ramu są teraz wysokie i do końca roku zdrożeją o ok 15% więc z zakupem wstrzymałbym się do stycznia/lutego.

Dzięki za pomoc Xenomorph.Pamięc mam zamiar dopiero kupić gdzieś pod koniec marca albo na początku kwietnia.

Zgadzam się, byłem odcięty od neta- 7900GS :)Natomiast nie zgadzam się z zasilaczem- nasze urządzonka po podkręceniu są wrażliwe na napięcia. Nie podkręcamy tylko jednego elementu. 7900GT, na 100% przegoni X1900XT(~XTX).Natomiast całkowicie neguje twoje stwierdzenie, jakoby NV nie potrafila wyswietlic HDR+FSAA, co jest totalna bzdura, tylko seria 7800 miala z tym problemy, najnwosze nie maja calkowicie, a stare maja rozwiazane sterownikowo- traca na wydajnosci.Dalej, ATI nie ma 48PS, tylko 32PS+16 PROGRAMOWO- dokladnie sam nie wiem jak to robia, ale wiadomym mi jest ze nie ma tylu fizycznie.Kalkulator PC- g prawda, to w ogole inaczej idzie, przykladowo na starcie napedy optyczne pobieraja o ok. 20-30 W więcej!! A karty Creative, przed xi-fi pobieraly o 50W wiecej przy starcie, a xi-fi o 20W wiecej, i dalej, zasilacz powinnien miec zapas mocy.A uzasadnienie ze 7950GX2=SLI wcale nie jest prawda.To sprzetowe polaczenie, z czego wychodzi jedna jkarta :) I co jak co, to nadal jedna karta.Do Tego tansza niz jakiekolwiek SLI dorownujace jej. :)

Jak by wypadlo porownanie (nie chodzi mi o "wynik" (bo ten jest oczywisty) tylko o cos jakby komentarz): Athlon 3000+ (1.8 ghz) i Celeron 3ghz..

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5849&katid=3^^ Mozna znalezc jeszcze taniej. A ze skapiec.pl itd. nie korzystaj, bo i tak nie znajdzie ci najtaniej- gowniany system i klamie :DEDIT: Ano prawda X1900XT przegania :p Niedoczytałem ;]

Arreat said:
http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5849&katid=3EDIT: Ano prawda X1900XT przegania :p Niedoczytałem ;]
To w takim razie prawie nie mam się już czego czepić Nie zgłęgiałem się w szczegóły co do NV i HDR+AA, fakt jest to możliwe, ale nie zawsze. Ati wyświetla HDR z multisamplingiem przy AA, a Nvidia HDR może łączyć tylko z supersampling AA, a supersampling "trochę" bardziej obciąża kartę, prawda? Co sprawia, że chyba tylko GX2 może sobie pozwolić na HDR+AA w kilku grach.I co do GX2 to dziwna karta, ale dalej upieram się przy swoim. Co prawda można włożyć GX2 do płyty bez dwóch gniazd PCI-E, ale żeby korzystać z obu kart w "kanapce" :) trzeba uaktywnić tryb SLI w sterach.GX2 niestety cierpi na te same bolączki co SLI, a więc w grach, które nie mają profilu dla SLI GX2 działa jak pojedyncza karta.Szybszej karty za ok 2000zł nie znajdziesz, to fakt.Ależ zasilacz 450W będzie mieć zapas mocy. Zresztą zasilacz, który ma 450W mocy to chwilowo jest w stanie znieść większe obciążenie, dlatego sprzęt, który ciagnie 400W, w chwili startu może mieć szczytowy pobór nawet 500W (trwa to dosłownie chwilę) i zasilaczowi (dobremu) 450W nic się nie stanie.Poza tym jest już oficjalne info od Nv, że zalecany zasilacz do 8800GTX to 450W, a do 8800GTS 400W, tak wię dobra 450W lub 480W wystarczy w zupełności, a ponadto Conroe ma sporo mniejszy pobór mocy od poprzedniej generacji więc do Hi-end'owego sprzętu bez SLI nie trzeba lepszego zasilacza niż 450W-500W, a i tak zapas mocy będzie.P.S. Arreat niezła maszynka ten 8800GTX, widziałeś ostatnią specyfikację (na 99% prawdziwa)? Z wiarygodnego źródła: LINK

Nie ufam pierwszym wersjom :) Ale robi wrazenie, i czytalem, na benchmark.pl- 768Bitowe szyny i GDDR4 jako standart :p Do 768-bitowych szyn i niestandartowe ilosci pamieci - 768MB i jakas tam :)Ze swojej strony ja poczekam na kontraatak AMD- ;] nie stwierdzajmy ze Intel C2D bedzie wtedy wydajny i dobry :DA no i pamieci dla procka- szkoda ze TAK WOLNO sie rozwijaja, wchodzi DDR2 ogółem, intel chce wprowadzic DDR3, a DDR4 juz sa prototypami(tylko dlatego ze rynek mialby wtedy zbyt szybki rozwoj wydajnosci- dlatego nie sa wprowadzane).... ;( SzoookAle masz racje, 450W wystarczy, nie pomyslalem ze i pobor prockow zmalal ;P7950GX2 nie ma zbytnich uszczerbkow na wydajnosci, z tego co widzialem to i tak ma ok>10-25 FPS wiecej niz zestawy SLI, nie mowiac co bedzie gdy NV dopracuje sterowniki.EDIT: Zresztą , poczekajmy, pożyjemy ;) A tak szczerze mowiac supersampling przy takich ilosciach potokow/potencjale podkrecania tego supersamplingu nie odczujemy. Ale tez nie ma co mowic, faktem jest ze nia ma juz problemow. Szkoda tylko ze moi rodzice mi nie kupia kompa i stwierdzili abym sobie uzbieral(lol, 30zł/mies, a do uzbierania min. 1500zł O_O )

W wieku 13-14 lat nie chodzac do rejonowy, trudno jest zarobic/uzbierac... szczegolnie z takimi rodzicami ;) Dobra sorry&eoot :)

Ech, tak to jest. Żeby zmienić grafę musiałem sobie na wakacje pracę znaleźć. Ale warto było :]Poza tym regularnie biorę udział w quizach na różnych serwisach... z marnym skutkiem jak na razie. Ostatnio to szczęście się do mnie uśmiechnęło jakieś 6 lat temu Powodzenia w instruktorowaniu /czegotamkolwiek/ :]

A czy cenowo te karty które podałeś mieszczą sie w 250-300zł? Taką gotówką dysponuje Szukałam ale google zawiodły albo moje oczy

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=6910&katid=5 :) Najlepszy wybór.AGPx8-warto dozbierac!http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32511

Top Bottom