W zależności od producenta różnić się będzie lekko taktowaniami, chłodzeniem ilością złącz. Na pierwszy rzut oka posiada troszkę wyższe taktowania od wersji MSI oraz ma jedno złącze mniej. Miałem kiedyś GeForcea 3 od Gainwarda. Bardzo dobra karta. Jak jest teraz - nie wiem.@Master_Dandelion wygląd mi nie przeszkadza . Dla mnie karta ma dobrze działać, karta będzie schowana w obudowie więc i tak nikt ją nie zobaczy
http://www.uchwyt.pl/produkty/listwy-przeciwprzepiecowe/listwa-przeciwprzepieciowa-arkas-lp-8m.htmHej, z listew przeciwprzepięciowych umiałby ktoś coś polecić? Średnia półka cenowa. Zależy mi, żeby kabel miał z ok. 3m
Mam do Was pytanko odnośnie dysków SSD, aktualnie posiadam WD Black 1TB i chciałbym dokupić 120GB Kingstona. Nurtuje mnie pewne pytanieP) czy po podłączeniu SSD i ustawieniu go jako dysk główny, instalacji nowego systemu, skasowania systemu z WD to nie stracę danych z pozostałych partycji WD? Rozumiem, że wystarczy w Biosie mieć AHCI? Gdzieś czytałem, że najlepiej wcześniej skasować z HDD partycję systemową i dane zastrzeżone przez system, odpiąć HDD, podpiąć SSD zainstalować system i dopiero potem podpiąć z powrotem HDD?
No jakim prawem![]()
Na wszelki wypadek jednak odepnij sobie na czas instalacji, by się nic nie pochrzaniło. Powiem Ci tak: ostatnio zepsułem sobie pliki na dysku SSD gdy podpiąłem dysk z laptopa na tej samej gałęzi kabla. Nie wiem co się stało, wiem, że próba kopiowania plików schrzaniła mi sektory na SSD i zepsuła Windowsa.