U mnie przy gtx 970 jest jak np. gra odpala się w menu i jest 1500 fps
Nie zaobserwowałem czegoś takiego - jakiś konkretny tytuł? (nie przypominam sobie abym miał tyle fps nawet w głupim menu).
U mnie przy gtx 970 jest jak np. gra odpala się w menu i jest 1500 fps
Przecież to jest losowe. Jeśli nie słyszysz, gdy masz >60fps, to znaczy, że cewki nie piszczą.Nie zaobserwowałem czegoś takiego - jakiś konkretny tytuł? (nie przypominam sobie abym miał tyle fps nawet w głupim menu).
Nie jest to możliwe, jest to bardzo charakterystyczne i głośne. Widzę, że niezbyt to się da uchwycić na nagraniach, ale na pewno byś usłyszał.Może mi cewka piszczy ale jest zagłuszana przez inne komponenty PC?
Kamera źle to nagrywa, tak naprawdę dźwięk jest inny. No i go słychać przy zamkniętej obudowie.Popatrzyłem teraz na tych kilka nagrań z YT i generalnie przy otwartej obudowie (oraz kamerze podstawionej pod kartę) da się coś wychwycić chociaż czasem jest to trudne.
Konkretnie to są z całą serią 900.Zaniepokoiłem się, że są też udokumentowane przypadki związane konkretnie z moim MODELEM.
Wreszcie nastąpiła u mnie zmiana wartyPoniżej nowa grupa trzymająca władzę (aż powiało cichym chłodem):
View attachment 13984
@I_w_a_N a poniżej fotki dla Ciebie - w końcu zdecydowałem się na NH-U14S dual fan i tak to u mnie wygląda na GA-Z77X-UD5H z 4x4GB Corsair Vengeance High Profile:
View attachment 13985
View attachment 13986
View attachment 13987
Mam pyanie, a mianowicie - czy kabel, którym podłącza się zasilanie pod procesor na płycie głównej to 8pin EPS czy inny? I gdzie kupić przedłużkę długości mniej więcej 10-20cm?![]()
Dzięki! Nietani ten kabel, ale oplot wygląda fajnie![]()