czy wiadomo cos o technologii ala "Dynamic Super Resolution " w R390X ?. Tzn czy będzie 
"Niech się dzieje wola nieba..."
Sprzęt zamówiony. Postaram się go złożyć sam. Napiszę co i jak. Może dorzucę zdjęcia.
Potrzebuję w sumie tylko jednego. Systemu operacyjnego. Zastanawiam się czy kupić Windows 8.1 czy poczekać na Windows 10?
[Przez krótki czas będę mógł korzystać z windows'a znajomego.]
Co proponujecie?
8.1 ma mieć darmową aktualizację do 10.
W ciągu roku możesz zaktualizować, a rzeczona aktualizacja ma być na zawsze, co do formata to akurat dobre pytanie.Tak, ale tylko przez rok. Co po upływie jednego roku? Czy jeżeli będę chciał przeinstalować system. Albo sformatować dysk i zainstalować system od nowa, to czy również będę miał "darmową" opcję aktualizacji, do 10?
edit:
Jedna rzecz mnie tylko martwi - używam integry dla audio i po wsadzeniu gtx970 mam w grach takie nieprzyjemne bzyczenie w głośnikach i słuchawkach. W niektórych grach jest to "bzyczenie" o stałej częstotliwości, w innych (np. w W2) zmienia się w zależności od jasności wyświetlanego obrazu (im jaśniej, tym większa częstotliwość). W niektórych grach w menu słychać związek z ruchem myszki. Gdzieś czytałem, że to mogą być jakieś przebicia na obudowie, lub PSU lub po prostu integra.... Jakieś opinie?
Z jednej strony faktycznie, fizyczne połączenie pomiędzy chipem integry a złączami na tylnym panelu przechodzą "pod" kartą graficzną i to może być źródło problemów... Z drugiej strony tak samo było w przypadku starej karty (GTX640), gdzie problem nie występował. I tu jest kolejna sprawa. Podobne bzyczenie słychać też pod obciążeniem z zasilacza... Może on jednak nie wyrabia przy podkręconym procku i GTX970... To jest be quiet pure power L7 530W.Wszystko zależy od tego jak masz wszystko rozmieszczone w piecu. Najpierw musisz zlokalizować jaka część jest najbliżej integry. Integry niestety mają beznadziejne ekranowanie magnetyczne i najmniejsze promieniowanie może doprowadzać do nieprzyjemnego odbicia na dźwięku. Przebicie raczej można wykluczyć, chociaż głowy nie dam. Może też być wina samego gniazda (jeśli słuchawki podpinasz pod głośniki a nie korzystasz z różnych wyjść) które jest wytarte.
Z jednej strony faktycznie, fizyczne połączenie pomiędzy chipem integry a złączami na tylnym panelu przechodzą "pod" kartą graficzną i to może być źródło problemów... Z drugiej strony tak samo było w przypadku starej karty (GTX640), gdzie problem nie występował. I tu jest kolejna sprawa. Podobne bzyczenie słychać też pod obciążeniem z zasilacza... Może on jednak nie wyrabia przy podkręconym procku i GTX970... To jest be quiet pure power L7 530W.
Co do złącza - to chyba nie jest problem, bo to samo mam na głośnikach i na słuchawkach podpiętych pod front panel.
To i tak nie dla mnie. Kolega tylko szuka cos tanszego wiec siedzi na olx i pyta a ja wole zadac to pytanie tutaj w koncu wiecej specjalistow jestZa 2300 możesz złożyć kompa na i5+GTX750TI+8GB RAM, czyli dużo lepszego. Z drugiej strony tutaj masz SSD i Windowsa, ale do grania średnio się toto nadaje.
Jak myślicie da radę odpalić na ultra w 30fps chociaż (bez gameworks) ?
CPU: AMD FX-8350@4.5 GHz
GPU: AMD Radeon R9 290 4GB
RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1866 MHz
MOBO: ASUS M5A99XEVO AM3+
DYSK: Plextor M5S 256GB
Seagate ST1000DM003 1TB
AUDIO: Creative Sound Blaster Z
Zasilacz: NZXT Hale Power 90+ 1000W