Więcej nie da rady wsadzić w HBM pierwszej generacji, stąd te 4GB, zresztą ilość to nie wszystko, porównaj sobie 1GB GDDR3 a 1GB GDDR5 róznica kolosalna. Teoretycznie 4gb HBM powinno iśc łeb w łeb z 8GB GDDR5 co najmniej albo je przegonić zrsztą 16 będzie wszystko jasne.@KitsuneNoBaka
Chyba masz rację.
Widać AMD ma wciąż błędną logikę (niech oni się w końcu obudzą, bo brak zdrowej konkurencji nie jest dobry dla konsumenta). Do 4K raczej powinno być 6GB VRAM (jak zrobił to GTX 980Ti).
@GosuPL
Zobacz toGTX 980 Ti wymiata. Nadal twierdzisz że Titan X lepszy? Hahahahaha
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_gigabyte_gtx_980_ti_g1_gaming_zegnaj_geforce_gtx_titan_x
@GosuPL
Tak jak przypuszczałem: Lepszy fury niź TitanX.
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-r9-fury-x-wyniki-wydajnosci-benchmark-3dmark.html
Więcej nie da rady wsadzić w HBM pierwszej generacji, stąd te 4GB, zresztą ilość to nie wszystko, porównaj sobie 1GB GDDR3 a 1GB GDDR5 róznica kolosalna. Teoretycznie 4gb HBM powinno iśc łeb w łeb z 8GB GDDR5 co najmniej albo je przegonić zrsztą 16 będzie wszystko jasne.
No ale w takim Shadow OF Mordor zegar w zegar 1404/7600 Titany X w 4k mają po 5-do 10 fps więcej a to sporo jednak![]()
Wszystko zależy od ogólnej ilości klatek.
Bo jeśli te są powyżej szybkości odświeżania monitora to na kij to komu?
DX 12 ma ponoć umożliwić "łączenie" VRAM z poszczególnych kart, więc z grami pod nowe API może nie być tak źle.
Zobaczymy mnie ciekawi potencjał OC skooro karta fruwa na LQ to znaczy ze potencjał OC powinien być spory, no i ciekawe jak sie karta skaluje wraz z wzrostem zegarków. Niby szpiedzy donoszą że do 4K 4GB HBM wystarcza ale juz powyżej karta zaczyna dostawać zadyszki, co ma związek pewno z ilością pamięci.@froget67
Niestety, to jest tylko marketingowy bełkot AMD. Rzetelne testy, zobaczysz za kilka dni.
Jest całkiem ok ale przy chłodzeniu wodnym i HBM, spodziewałem się czegoś lepszego.No nic, do premiery flagowego Pascala, mus mi zimować na czarnuszkach ;-)
Smartfon + mp3/streaming muzyki (typu Spotify) + uchwyt na telefon + słuchawki - tu jeszcze jedna zaleta - masz GPS i pomiar tras jaką przebyłeśPotrzebny mi jakiś odtwarzacz mp3 do jazdy na rowerze, ktoś tu się zna? Tyle tego i różnych list/zestawień, że nie wiem, co wybrać.