Co nieco o sprzęcie

+

Co nieco o sprzęcie

• poniżej 25 FPS

Votes: 9 2.1%
  • co najmniej 25 FPS

Votes: 29 6.8%
  • co najmniej 30 FPS

Votes: 141 33.3%
  • co najmniej 40 FPS

Votes: 94 22.2%
  • co najmniej 60 FPS

Votes: 99 23.3%
  • nie patrzę na framerate

Votes: 52 12.3%

• Total voters
    424
http://hardocp.com/news/2016/05/17/...tion_early_adopter_tax_goes_away#.VzubOvmLSWg

Zmiana odnośnie Founder Edition zanosi się na to że karty referencyjne i autorskie będą dostępne w tym samym czasie.. poprzedni tytuł zbyt zasugerowałem się tytułem newsa

"NVIDIA has just informed me that Founders Edition cards will be available at the same time as AIB partner cards. The MSRP + $100 pricing still stands"

Last edited:
A to ciekawe info, ogólnie to najlepiej brać najtańszego nierefa z referencyjnym pcb i wodować :) Ja osobiście czekam na nowe TITANY, mnie jakoś GTX 1080 nie do końca przekonuje mimo tego, że jest wydajniejszy od TX o te 20%. U mnie moje karty 1v1 nadrabiają tą różnicę, poprzez OC.

Trzeba przyznać, że ludzie którzy kupili za grosze 980Ti w czasie szalonej wyprzedaży, zrobili mega interes. Mi się udało dorwać trzeciego TX za 2000 zł :D :D :D

Teraz ceny 980Ti/TX polecą w górę względem tych szalonych z czasu paniki. Kurde, 3600 zł za GTX 1080 to trochę przydrogo, biorąc pod uwagę, że to następca GTX 980

No przypominając sobie prezentacje NvidiI to tam Pascal musiał lecieć na konkret chłodzeniu skoro pokazywali 2.1GHz i 65-67 stopni z tego co pamiętam a referent 83 stopnie i na TechpowerUP OC wynik 2114MHz / 1450MHz

Pojawiła się też specyfikacja GTX 1070. Nie jest tak mocna jak wcześniej zaprezentowana 1080-ka, ale osiągi ma mieć porównywalne z Titanem, a sugerowana cena jest znacznie atrakcyjniejsza :).

W sumie szkoda, że dolar tak wysoko stoi i nie mamy dobrych walutowych perspektyw na przyszłość...

Tak czy inaczej kartę na Psacala najprędzej wymienię przed premierą CP77, a do tego czasu wiele się zmieni (oby na lepsze).

---------- Zaktualizowano 21:00 ----------

---------- Zaktualizowano 23:29 ----------

Jeszcze jeden filmik od DigitalFundry - tym razem zestawienie testów dla GTX 1080 w 1080p vs 1440p vs 4K:

No i 1080-ka już w sklepach. Chciałoby się, tylko ta cena... Choć ja osobiście bardziej celuję w 1070. Jak sprzedam swoją obecną kartę, to cena powinna być w bilansie całkiem znośna.

Gdyby jeszcze dolar nie stał prawie po 4 PLN to by to wszystko nieco lepiej wyglądało.

A tak 3600 PLN za kartę :shock: ...

Gdyby jeszcze dolar nie stał prawie po 4 PLN to by to wszystko nieco lepiej wyglądało.

A tak 3600 PLN za kartę :shock: ...
No ale zwykła wersja to 500zł mniej. A nie wiem, czy opłaca się dopłacać 5 stów, by minimalnie lepsze to tylko było.

Ja też celuję w 1070 :p

Last edited:
A ja nie wiem czy jest sens wymieniać kartę. W najnowsze gry jeszcze się na wysokich ustawieniach w fullHD w 60 klatkach zagra bez problemu na gtx970. Potem oczywiście się wymieni ale myślę ze zawsze można poczekać na jeszcze nowsza generacje.

A ja nie wiem czy jest sens wymieniać kartę. W najnowsze gry jeszcze się na wysokich ustawieniach w fullHD w 60 klatkach zagra bez problemu na gtx970. Potem oczywiście się wymieni ale myślę ze zawsze można poczekać na jeszcze nowsza generacje.

To zależy jaką kto ma kartę :). Ja mam jeszcze GTX 660Ti i prawie we wszystko gram bezproblemowo. Ale ostatni Batman już mi dosyć srodze dopieka, a wymagania nowszych gier rosną absurdalnie szybko. Głównie niestety przez marną optymalizację wydań PC :(.

Pierwotnie, na GTX 660Ti, Wiedźmin 3 miał śmigać i wyglądać TAK :harhar: ...

W3 akurat śmiga bez problemu na wysokich ustawieniach, ale co dziwne dopiero po tym jak obniżyłem fabrycznie podkręcone taktowania karty. Bez tego zaliczał crashe co dwie-trzy minuty...

Bo RED Engine ma tendencje do zarzynania i przegrzewania GPU. Dwójka najpewniej przyczyniła się do skrócenia życia mojej poprzedniej karty. Dlatego teraz się cieszę, że mój GTX 970 ma 5 lat gwarancji :) .

To zależy jaką kto ma kartę :). Ja mam jeszcze GTX 660Ti i prawie we wszystko gram bezproblemowo. Ale ostatni Batman już mi dosyć srodze dopieka, a wymagania nowszych gier rosną absurdalnie szybko. Głównie niestety przez marną optymalizację wydań PC :(.
Ja mam lapka z GT640M, więc MUSZĘ mieć coś lepszego, by w końcu w W3 zagrać :p

Top Bottom