Co nieco o sprzęcie

+

Co nieco o sprzęcie

• poniżej 25 FPS

Votes: 9 2.1%
  • co najmniej 25 FPS

Votes: 29 6.8%
  • co najmniej 30 FPS

Votes: 141 33.3%
  • co najmniej 40 FPS

Votes: 94 22.2%
  • co najmniej 60 FPS

Votes: 99 23.3%
  • nie patrzę na framerate

Votes: 52 12.3%

• Total voters
    424
Dalej nie mogę wyjść z podziwu, że udało Ci się funkcjonować na tym forum nie grając w W3 i jednocześnie nie natykając się na wszelakie spojlery :respect:
Bo wiem, które tematy można czytać bez obaw o spojlery :p Nie mam zielonego pojęcia w sumie o czym jest W3, co mnie bardzo cieszy xD

Ciekawe wielkim problemem nie jest to, ale widać że może wystąpić mały spadek zegarów, i kolejny powód aby jak już brać to wersje autorskie, które zapewne bedą miały lepszą kulture.

No, powinien być tak (minimum) o te 300-400 PLN tańszy, a wówczas mógłby być produktem ze wszech miar atrakcyjnym.

Przecież ten następca GTX 970 jest niemal o 1000 PLN droższy od starszej karty.

Cóż, brak konkurencji ze strony AMD. To Nvidia sobie półki cenowe zmienia. Inna sprawa, że GTX 1070 i 1080 to małe chipy. Pojawią się nowy TITAN i 1080Ti, to będzie miazga.

No ale z tego jakie plotki do mnie dotarły, możliwe, że AMD VEGA pozamiata i to bardzo konkretnie. OBY! Konkurencja jest niezbędna. Nie uśmiecha mi się płacić za nowego TITANA z 7000 zł, tym bardziej, że ja celuje zawsze w SLI.

No ale mój rozsądek też ma granice co do cen.

Cóż, brak konkurencji ze strony AMD. To Nvidia sobie półki cenowe zmienia. Inna sprawa, że GTX 1070 i 1080 to małe chipy. Pojawią się nowy TITAN i 1080Ti, to będzie miazga.

No ale z tego jakie plotki do mnie dotarły, możliwe, że AMD VEGA pozamiata i to bardzo konkretnie. OBY! Konkurencja jest niezbędna. Nie uśmiecha mi się płacić za nowego TITANA z 7000 zł, tym bardziej, że ja celuje zawsze w SLI.

No ale mój rozsądek też ma granice co do cen.

No właśnie z konkurencją może być ciężko przez jakiś czas bo Polaris 10 i 11 to chipy raczej z mid i low-endu, nie będą bezpośrednio konkurować z Nvidią, więc nie zdziwiłbym się jakby ceny jeszcze skoczyły o te 100-200zł przez popyt który na starcie powinien być, a konkurencyjna VEGA dopiero na początku 2017... ciężki los kupującego.

http://www.techpowerup.com/222895/n...edition-owners-complain-of-fan-revving-issues

Pytanie czy to jakieś sporadyczne przypadki, jakiś promil? czy coś więcej.

Last edited:
Serek, już poczekaj sobie* na Cyberpunk 2077 i wówczas kup GPU aby w oba tytuły od RED'ów zagrać.

* kilka lat w tą czy w tamtą różnicy Ci nie zrobi

Co nie kupi serr i tak skorzysta, połakomi się na 1070GTX to bedzie miał extra wydajność, a jak stwierdzi ze za drogo, no to tanio powinny się sprzedawać 970/980 więc powinien na sytuacji skorzystać...... a może Polaris zaskoczy? i lepiej będzie wziąść takiego 480X ? kto wie.....

Top Bottom