Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Co nieco o sprzęcie

+

Co nieco o sprzęcie

• poniżej 25 FPS

Votes: 6 1.7%
  • co najmniej 25 FPS

Votes: 26 7.2%
  • co najmniej 30 FPS

Votes: 132 36.6%
  • co najmniej 40 FPS

Votes: 79 21.9%
  • co najmniej 60 FPS

Votes: 72 19.9%
  • nie patrzę na framerate

Votes: 46 12.7%

• Total voters
    361
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515
  • …

Go to page

• 561
Next
First Prev 513 of 561

Go to page

Next Last
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#10,241
Jan 19, 2020
5ander5 said:
Jeżeli coś nie jest konieczne, to wolałbym nie tracić na to kasy.
Click to expand...
Nvidia niby radzi do RTX 2070 Super zasilacz o mocy 650W, więc Twój 550W może okazać się nieco za słaby.
Oczywiście owe 650W tyczy się całego (przykładowego) PC, a nie samej karty.

Zawsze niby można sobie policzyć (orientacyjną) konsumpcję za pomocą kalkulatora.

jonusiescu

jonusiescu

Senior user
#10,242
Jan 20, 2020
Może ja się trochę podczepię pod temat.

Mój 5-letni staruszek wymaga delikatnego podrasowania, chodzi mi głównie tutaj o pamięci, bo jeśli chodzi o resztę, to lepiej mi chyba będzie kupić nowy sprzęt. Ale RAMu mam tylko 8 GB więc z upgradem i tak jestem spóźniony.

Sęk w tym, że pamięci DDR3 w tej chwili jest tak mało, że szkoda gadać i wybierać nie ma w czym.

W tej chwili mam:
Płyta główna MSI Z97 GAMING 3
Pamięć Team Group Xtreem, DDR3, 8 GB,2400MHz, CL10

Myślałem o czymś takim:
www.morele.net

G.Skill RipjawsZ, DDR3, 8 GB, 2400MHz, CL10 (F3-2400C10D-8GZH) w Morele.net

Pamięć G.Skill RipjawsZ, DDR3, 8 GB, 2400MHz, CL10 (F3-2400C10D-8GZH)... - Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce.
www.morele.net www.morele.net

Ktoś może kojarzy tę firmę, są to wyroby godne polecenia?

Lexor

Lexor

Forum veteran
#10,243
Jan 20, 2020
@jonusiescu: Nie wiem jak akurat w tym przypadku (bo każdej firmie zdarza się gorszy wyrób) ale ogólnie G.Skill nie jest złą firmą.

5ander5

5ander5

Senior user
#10,244
Jan 21, 2020
Możecie polecić jakieś dobre chłodzenie pod Ryzen 7 3700x?
Resztę komponentów mam już ogarnięte.

Izengrin

Izengrin

Senior user
#10,245
Jan 21, 2020
Słuchajcie a gdzie szukać sterowników do windowsa 10 już po instalacji?

Lexor

Lexor

Forum veteran
#10,246
Jan 21, 2020
Na stronach producentów sprzętu nie ma?

• RED Point
Reactions: Chodak
arturius_c

arturius_c

Forum veteran
#10,247
Jan 21, 2020
5ander5 said:
Możecie polecić jakieś dobre chłodzenie pod Ryzen 7 3700x?
Resztę komponentów mam już ogarnięte.
Click to expand...
Do jakiej kwoty? Za ~170 zł jest Grandis 2 (mam i sobie chwalę; dobry stosunek jakość/cena). 300 - 330 zł: Dark Rock 4 pro, Le Grand macho. >350zł: Noctua NH-D15 / D15S.

Lexor

Lexor

Forum veteran
#10,248
Jan 21, 2020
arturius_c said:
Do jakiej kwoty? Za ~170 zł jest Grandis 2 (mam i sobie chwalę; dobry stosunek jakość/cena).
Click to expand...
Najpierw będzie "o kurde" a teraz poleci tłumaczenie: sam kiedyś składając swój komputer zastanawiałem się nad Grandisem 2 ale wtedy wybrałem coś innego co było w niemalże identycznej cenie ale z o wiele lepszym wykonaniem. Chciałem to teraz zaproponować jako alternatywę, ale... sprawdziłem cenę i obecnie jest ona większa o ponad 100 PLN od Grandisa 2. Jestem w szoku. To co ja wybrałem i jestem w 100% zadowolony do teraz to Scythe Mugen 5.

5ander5

5ander5

Senior user
#10,249
Jan 21, 2020
Ok, dzięki.

doktor_fleck

doktor_fleck

Senior user
#10,250
Jan 22, 2020
Osobiście mam bardzo pozytywne doświadczenia z produktami beQuiet. Używam Dark Rock 3, planuję kupić 4 do nowego CPU.

arturius_c

arturius_c

Forum veteran
#10,251
Jan 22, 2020
I_w_a_N said:
Nvidia niby radzi do RTX 2070 Super zasilacz o mocy 650W, więc Twój 550W może okazać się nieco za słaby.
Click to expand...
NVidia podaje to mocno na wyrost - tutaj np. wykazano, że pobór mocy całej platformy pod obciążeniem oscylował w granicach 350W. Jeżeli zasilacz to nie jest żaden noname, to te 550W powinno z zapasem wystarczyć (no chyba, że miałby jeszcze zasilać najnowszego Threadrippera ;) ).

@Lexor
Ja się z kolei do Scythe'a trochę zraziłem - lata temu miałem chłodzenie Scythe Katana 3 i w ciągu 3 lat 2 razy trzeba było wymieniać wentylator, bo padał.

Lexor

Lexor

Forum veteran
#10,252
Jan 22, 2020
@arturius_c: To może kwestia danego modelu? Ja nie mam z moim żadnych kłopotów, jest też niesłyszalny.

Karesh

Karesh

Mentor
#10,253
Jan 22, 2020
Izengrin said:
Słuchajcie a gdzie szukać sterowników do windowsa 10 już po instalacji?
Click to expand...
Windows 10 instaluje sobie automatycznie wszystkie sterowniki. Doinstalować będziesz musiał tylko te od grafiki AMD/NVIDIA.

Izengrin

Izengrin

Senior user
#10,254
Jan 22, 2020
Aha dzięki trzymajcie kciuki pierwszy raz zajrzę samodzielnie do wnętrza kompa. Pierwszy raz wypnę dysk(Pusty na szczęście) i pierwszy raz wepnę dysk SSD(Pod system) to będzie rzeźnia w ubojni.

Wroobelek

Wroobelek

Mentor
#10,255
Feb 3, 2020
@Izengrin - i jak, udało się? Bo coś podejrzanie długo się nie odzywasz... :ROFLMAO:

Izengrin

Izengrin

Senior user
#10,256
Feb 3, 2020
G***o mi wyszło źle połączyłem kable do dysku SSD, bo mój bardzo "Uczynny" brat w ramach uporządkowania kabli wypiął mi kable sata III gdyż jakoby nie przydadzą mi się do niczego. I teraz czekam jak ten dobry dureń na zamówione kable. Jak je prawidłowo połączyć?

arturius_c

arturius_c

Forum veteran
#10,257
Feb 3, 2020
1. Montujesz SSD w kieszeni.
2. Kabel SATA (zwykle różowy, ale nie jest to reguła) podłączasz z jednej strony do SSDka, a z drugiej do portu SATA na płycie głównej (końcówka jest tak skonstruowana, że nie da się jej podłączyć nieprawidłowo).
3. Podłączasz przewód zasilający do SSDka (jeżeli masz modularny zasilacz, to musisz podpiąć odpowiedni przewód również do zasilacza). Przy starym zasilaczu może być potrzebna przejściówka z molexa (ale to musiałby już być mega antyk, z czasów dysków IDE).
Wszystko oczywiście na wyłączonym komputerze.

W razie problemów polecam pooglądać materiały na YouTube.

Lexor

Lexor

Forum veteran
#10,258
Feb 3, 2020
arturius_c said:
Kabel SATA (zwykle różowy, ale nie jest to reguła)
Click to expand...
Widziałem mnóstwo kabli SATA i ani jeden z nich nie był różowy...?
Skąd Ci się wzięła ta informacja o akurat takim kolorze?

rafal12322

rafal12322

Forum veteran
#10,259
Feb 4, 2020
Raczej bym powiedział, że czerwonych i czarnych jest najwięcej, z czego te drugie są najczęściej spotykane bo są w zestawie z płytami. Różowego nie miałem jeszcze nigdy no ale może kiedyś się trafi :p

arturius_c

arturius_c

Forum veteran
#10,260
Feb 4, 2020
Lexor said:
Widziałem mnóstwo kabli SATA i ani jeden z nich nie był różowy...?
Click to expand...
Wszystkie jakie mam u siebie w komputerze (poza jednym czarnym) są ciemnoróżowe. Może dla was to po prostu czerwony ;)

Coś w tym stylu.
Tudzież tu
@rafal12322 do mojej płyty (Z390 Aorus Pro) w zestawie dali właśnie takie różowe :D

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515
  • …

Go to page

• 561
Next
First Prev 513 of 561

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.