Jeżeli to nie jest sprzętowe zabezpieczenie (a na 99% nie jest) to marne szanse.
Trochę nie rozumiem uzasadnia biznesowego tej decyzji. Dlaczego Nvidia miałaby odcinać się od lojalnych klientów?
Wygląda to na piarową zagrywkę pod graczy, którzy się ucieszą, że firma "staje po ich stronie".
Takie chwyty piarowe świadczą chyba głównie o tym, że Nvidia liczy na naiwność graczy.
wyprostuj piny jakąś cieniutką rurką (np. końcówką długopisu bez wkładu) i po problemie. Mają stać w rządku równo z innymi (a w zasadzie w dwóch rządkach - w "pionie" i w "poziomie").
A gdzie kupiłeś? Może uda Ci się zwrócić, bo z prostowaniem pinów sposobami domowymi bywa różnie (zwłaszcza jeżeli robi się to poraz pierwszy).Postanowiłem złożyć sobie blaszaka, kilka miesięcy kompletowałem części, dzisiaj przystąpiłem do składania i na dzień dobry trafił się mega problem. Otóż procek 3700x nie wchodzi w gniazdo. Po włożeniu w socket powinien leżeć płasko na podstawie, a tego nie robi. Myślałem, że może za pierwszym razem nie trafiłem idealnie czy cuś, choć to raczej niemożliwe, ale nic. Próbuję raz jeszcze, to samo i jeszcze raz i znowu i kolejny raz. I dupa. Nie zamykałem dźwigni od socketu, bo bym w ogóle wszystko zdupczył. Chociaż to chyba nie ma znaczenia, bo najwyraźniej dostałem dupny cpu z krzywymi pinami. Nie rozumiem jak to w ogóle możliwe i co robić. Jestem w kropce.
Aha, płyta to B550 Aorus Elite v2.
Materiały do wglądu.
View attachment 11220185
View attachment 11220173
Jak na moje to tam są piny krzywe jak nic, tylko jakim cudem?
Wybaczcie zmianę tematu ale czy nie sądzicie że Ray tracing jest zbędnym eksperymentem skoro większość graczy i tak go wyłącza dla uzyskania lepszej wydajności? Nie każdego(No mnie na pewno nie) w końcu stać na kupno zestawu komputerowego w cenie średniej klasy samochodu po to tylko by uzyskać "Fotorealistyczne" odbicia w lustrach. Wy jak sądzicie? Tak tylko pytam.
Całe szczęście że zachowałeś się o tyle profesjonalnie że "nic na siłę" to najważniejsza zasada przy składaniu PC
bo wiadomo mogło by to tylko pogorszyć sytuację.
Dziwna sprawa z tymi pogiętymi pinami może sklep poleciał w wała i sprzedal uzywkę czy też outlet, no chyba ze pudelko było nowiuśkie a proc jakimś cudem uszkodził się w transporcie co w ciężko uwierzyć.
Z tego co kojarzę to Dawid (z WavePC) za prostowanie pinów nie bierze dużo, ale chyba w twoim wypadku perwsze co to bym dzwonił i zwracał do sklepu (jeżeli produkt był określany jako fabrycznie nowy to tym bardziej)
A gdzie kupiłeś? Może uda Ci się zwrócić, bo z prostowaniem pinów sposobami domowymi bywa różnie (zwłaszcza jeżeli robi się to poraz pierwszy).
Wybaczcie zmianę tematu ale czy nie sądzicie że Ray tracing jest zbędnym eksperymentem skoro większość graczy i tak go wyłącza dla uzyskania lepszej wydajności?
Może ja się nie znam, ale na tym zdjęciu co dałeś to widać z brzegu krzywe piny.Żeby było śmieszniej sprawdziłem raz jeszcze proca telefonem z każdej strony, zoomuje, stukam zdjęcia i żadnego krzywego pina teraz nie widzę.
Odsunąć dźwignię, sparować trójkąt do trójkąta, delikatnie ułożyć w sockecie i powinno siedzieć, a nie siedzi. Aż się głupio zastanawiam, czy to ja jednak robię coś nie tak, czy może mobo coś winne, ale nie...
Przy zakupie internetowym dokonanym na odległość masz prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny w ciągu 14dni, ale mi to wygląda jakby ktoś zachował się nie do końca fair i towar był używany albo jakich pech i uszkodził się w transporcie - co w ciężko uwieżyć patrząc jak zapakowany jest 3700X (a sam takowy cep u siebie mam i używam od dnia premiery zen2)
Nawet najlepsze zapakowanie przez producenta nie będzie miało znaczenia, jeśli sklep spróbuje sobie zaoszczędzić na kupującym. Ja też ostatni sprzęt "kupowałem na raty" ale każdą część dokładnie sprawdzałem przy odbiorze pod kątem oryginalności zapakowania i posiadania wszystkich plomb, folii, dokumentów itp itd. Zwracałem uwagę nawet na tak błahe rzeczy jak miejsce i kolejność włożenia ulotek - firmy pakuja produkty taśmowo, praktycznie nie ma możliwości zmiany tej kolejności i w tym co kupowałem potwierdzałem ten fakt poprzez oglądanie różnych uboxingów tej samej rzeczy.Byłem chroniony, procesor kupiony 14 kwietnia, trochę trwało zanim skompletowałem wszystko. Nie miałem podstaw sądzić, że coś może być nie tak, właśnie z uwagi na to jak są pakowane cpu, a tu psikus.