Nie zrozum mnie źle, ale zakup tak drogiego komputera do jakiegoś monitora brzmi absurdalnie. Uważam, że powinieneś zainwestować również w nowy monitor. Niekoniecznie mam ty na myśli 4k, 30 cali i 240 Hz. Po prostu solidny monitor, który poprawi komfort gry, a przy okazji wykorzysta potencjał nowego kompa.
Zdaję sobie sprawę że mój monitor nadaje się do wyrzucenia pamięta jeszcze czasy mojego pierwszego PC. Nie zależy mi jednak na ogromnych wymiarach trzymam go na biurku gram oglądam piszę na komputerowym fotelu około metra(Na oko) przed sobą gdyby monitor był wielki jak telewizor byłoby to niewygodne i szkodliwe.
Chłodzę Kompa powietrzem odczuwam psychiczny dyskomfort na myśl o instalacji wodnej w pececie.
Widzę, że masz kartę Gtx 1070. Na twoim miejscu bym ją zostawił, a nową kupił gdzieś tak latem tego roku. Podobno wtedy mają "kopacze" zmniejszyć wydobycie, intel wyda swoje GPU, może ceny spadną.
Wiem że moja grafika nie jest jeszcze taka ostatnia działa na premierowych grach sprawdzałem to. Niestety na nowszych zaczyna już wyć.
Da się pogodzić niewielkie rozmiary z 2K?