Nie ustawiasz sobie skalowania w systemie? Mam monitor 4K i z trybem 175% wszystko jest w tym samym rozmiarze co na monitorach FHD, choć czasem granie w oknie bywa upierdliwekażdy się pyta dlaczego mam taki drobny tekst na ekranie
No nie wiem, ja różnicę niemałą zauważyłem po zmianie telefonu, a to są ekrany parocalowe. Wszystko sprowadza się do tego, z jakiej odległości patrzysz na dany ekran. Monitory 18 calowe są tak małe że siłą rzeczy trzeba mieć je bliżej głowy, różnica między FHD a 4K będzie zauważalna dość mocno IMO. Ale ja bym i tak rozglądał się bardziej po 1440p, pewnie łatwiej taki będzie znaleźć, i może od razu z 120/144 Hz jeśli ma być do grania.W tych rozmiarach nie zobaczysz różnicy między 2k a 4k chyba że będziesz oglądał z lupą, różnica między 1080p a 4k była by bardzo mała
Na początku próbowałem skalowania, ale uznałem, że to jest bez sensu.Nie ustawiasz sobie skalowania w systemie? Mam monitor 4K i z trybem 175% wszystko jest w tym samym rozmiarze co na monitorach FHD, choć czasem granie w oknie bywa upierdliwe
Sprawdziłem sobie na szybko co dziś oferują w tych rozmiarach i znalazłem tylko jakieś dziwne, przenośne monitory tabletopodobne.
21 cali FullHD to chyba obecnie absolutne minimum. Monitory o przekątnych do 18" mają zazwyczaj niską rozdzielczość 1366x768 i mają format 4:3 a i cena jest wyższa od przyzwoitych budżetowych modeli 21". Pytanie do jakiej karty graficznej chcesz to podpiąć?Moi drodzy mam pytanko ze względu na warunki lokalowe nie mogę sobie pozwolić na duży monitor możecie polecić monitory 2 może 4K między 14 a 18 calami? Nie chcę monitora wielkości telewizora.
Mam monitor 21.5 cala i ma szerokość 50 cm, więc do rozmiarów telewizora sporo mu brakuje.Czyli jak telewizory? Wykluczone zostaje przy starym
Miałem kiedyś przenośny odtwarzacz DVD z tunerem TV i miał monitor LCD 8", tak że tego . Ale komfort oglądania był żaden. W mojej opinii do rozdzielczości 22" spokojnie daje radę 1920x1080. Tutaj masz kalkulator PPI - weź pod uwagę, że PPI powyżej 130 to już jest praktycznie najwyższa półka, a powyżej 140 - kosmos. Także cenowo. Powyżej 200 PPI masz tablety, a powyżej 300 - telefony. Na tabletach w gry nieprzystosowane do urządzeń mobilnych (bezpośrednie konwersje z PC) gra się ciężko, a na telefonach - koszmarnie. Uruchamiałem kiedyś Fallouta na smartfonie, to coś o tym wiem. 22" w fHD daje w miarę komfortową powierzchnię ekranu, a jednocześnie piksel jest nieduży i nie widać aliasingu.Mam monitor 21.5 cala i ma szerokość 50 cm, więc do rozmiarów telewizora sporo mu brakuje.
Poczytaj trochę o Undervolting, RTX strasznie, od 2060 potrafią skakać z taktowaniem. Po UV problem ustępuje, ja w swojej MSI 2060 SUPER po UV nawet cewki przestały miauczeć. Wystarczy ustawić stałą orazZainwestowałem ostatnio w RTX 3060, przy zwykłym przeglądaniu internetu występują skoki taktowania rdzenia i pamięci tak jak na screenie. Monitor 144hz, pod kartę podpięty jest też "drugi ekran" a właściwie TV. Normalka, czy zacząć się przejmować? stery poinstalowane.
Dość szeroko pojechałeś z matrycami. Obejrzał bym jakieś filmiki Stilgara z recenzjami bo gość wie co mówi i wybrał bym coś z jego polecajek. Do 43 cali to raczej brałbym coś z górnej półki bo to na dzisiejsze standardy bardzo mały rozmiar, więc cenowo nie będzie tragedii mimo wyboru topowych modeli (o ile topowe modele występują w ogóle w takich małych rozmiarach).Moi drodzy mam do was ogromną prośbę mam kilku kandydatów ale chcę się was poradzić. Powiedzcie mi proszę który możecie polecić smart tv Oled qled lub neo-qled 4k do 43 Cali maks plus z z łączem ethernet dziękuję za wsparcie.
4K to dziś wiodąca rozdzielczość, więc tutaj nie ma tematu. 43 cale według mnie to na prawdę mały ekran i serio przy rozdzielczości 4K możesz mieć dużo większą matryce i patrzeć na nią z dużo mniejszej oględności a oczy nie powiedzą złego słowa jak w przypadku fullHD . Jest niepisana zasada, że TV im większy tym lepszy i z mojego doświadczenia wiem że tak jest. Jak chcesz kupić TV i myślisz na przykład o 55 cali to bierz 65 cali. Oczy przywykną w ciągu kilku dni i będziesz miał niedosyt wielkości ekranu a jak kupisz rozmiar większy to nie będziesz miał kaca moralnego. Sam doświadczyłem oglądania TV 65 cali siedząc na kanapie oddalonej o zaledwie 2 metry od ekranu i nie było żadnego problemu. Nawet 77 cali było by ok imo.Z tymi konkretnymi wymiarami chodzi o to ze mam dość ograniczone warunki lokalowe(Około 47 metrów) i wszystko większe od 43 Cali byłoby morderstwem dokonanym na oczach i mózgu 43 cale ma mój obecny tv więc nie będę musiał przywyknąć a chciałbym mieć standard 4K próbowałem czegoś poszukać i wyszło mi to
https://www.x-kom.pl/p/1233049-tele...ed-4k-144hz-tizen-tv-dolby-atmos-hdmi-21.html
Nie ma problemu . Twoja wola, twoje pieniądze. Sęk w tym, że w 43 calach raczej nie znajdziesz topowych modeli na OLEDzie i albo trzeba będzie zadowolić się półśrodkami, albo dużo przepłacić jak na przykład za tego QLEDa z twojego linku. Niemniej jednak powodzenia w znalezieniu fajnego sprzętu.Widziałem 60 Calowy smart tv w 45 metrowym mieszkaniu strasznie to męczące z własnych doznań codziennych wiem że 43 Cale będą just fine do tego na moją kieszeń bardzo dziękuję za pomoc nie spodziewałem się takiego zaangażowania super