Zszokowałem się ostatnio, że ponoć według oficjalnego "lore" V ma 23 lata. Nie wiem jak Wam, ale mnie za cholerę to nie pasuje. Jak wytlumaczyć, było nie było, nie niską pozycję V w Arasace w ścieżce korposa? W kontrwywiadzie Arasaki 23 latek, który otrzymuje bardzo delikatne zlecenie od swojego przełożonego? Hmm... Ciekaw jestem, gdzie zdobył to zawodowe doświadczenie... Może podp*eprzał od nastoletnich lat swoich kolegów z Akademii Arasaki?

Swoją drogą po co wrzucać V w jakiekolwiek kajdany ściśle określonego wieku? (nie wykluczam, że wynika to z jakichś rozwiązań fabularnych, których jeszcze nie poznałem). Podobnie jak nieokreślona jednoznacznie jest płeć naszego protagonisty (wybieramy cechy, które na to wskazują), tak w moim odczuciu także i wiek powinien zostać nie do końca zaakcentowany. Wiadomo, że V jest względnie młodym człowiekiem i z autopsji nie może pamiętać czasów słynnego rockerboya, natomiast nie chcę nikogo urazić, ale odnoszę wrażenie, że główny bohater został tak fabiularnie zbudowany, że ze swoich dialogów sprawia człowieka o wiele bardziej dojrzałego życiowo i zawodowo niż wskazywałby na to jego 23 letni wiek.
Osobiście podchodzę do tego luźno i uważam, że V ma tyle lat na ile się czuje(ę) ;-).
Z innej strony, ponoć Panam ma 33 lata i przez część społeczności została uznana za hmm... dość leciwą. Moim zdaniem dyskusyjne. Nie uważam, 33 lat za dużo

Jednakże jeżeli już miałbym się odnieść do lat głównych bohaterów to na podstawie ich temperamentów i indywidualnych cech, które w trakcie gry poznajemy, o wiele bardziej leży mi dojrzały i (na swój sposób) zrównoważony 33 letni V i mocno porywczas 23 letnia Panam.