Cyberpunk 2077 Teaser Trailer

+
"target render" nie powinien Cię dziwić. Przecież to będzie gdzieś w 2015 roku. Czyli dx12, nowa generacja konsol, pewnie przez ten czas odbędą się premiery dwóch kolejnych generacji kart graficznych a więc ja się zdziwię jak będzie wyglądał dużo gorzej niż taki cgi.

Początkowo chciałem ponarzekać, że całość jest w slow-mo i pewnie wymusił to pośpiech itp, ale po prawie 2 godzinach od obejrzenia teasera dochodzę do wniosku, że to jednak spoko pomysł. Można na spokojnie i bez zbędnego napieprzania w pauzę przeanalizować całe otoczenie. Muza wypada zupełnie średnio, bo mimo, że moment wystrzału i cała reszta ładnie się ze sobą przeplata, to utwór sam w sobie mnie nie niesie. Za to duży plus za ukrytą wiadomość. Reddit już się cieszy, mi również zrobiło się miło czytając tak bezpośrednie słowa od developera.

Publikacja teasera w kraju nad Wisłą zupełnie zdominowała Facebooka, przez co trudno jest mi ocenić jak film spodobał się na świecie. Jest ktoś w stanie powiedzieć jak odebrano Cyberpunka w porównaniu do innych gier AAA?

@undomiel9, wybacz, IGN po prostu podnosi mi ciśnienie. Już nie będę.

Teaser bombowy, nie mogę się doczekać pełnej wersji. Bo nie mam cienia wątpliwości, że takowa istnieje. ;) Poziom dbałości o detale niewiarygodny. Sposób, w jaki składa się logo Cyberpunka urywa... głowę. I te tajne wiadomości. Powiem wam szczerze, że ja takich rzeczy osobiście szukać nie lubię (nie przepadam za wirusowym marketingiem i szukania po świecie wskazówek do gry. Długość wporzo! Tak trzymać! Statyczne- fakt, ale tak przepełnione detalami, że będę to musiał obejrzeć klatka po klatce. I się napawać. ;)

Podobają mi się te gogle członków składu. Przywodzą na myśl tego kolesia z Watchmenów, jak mu było... Bardzo nietypowy rozstaw obiektywów. Niespodziewanie estetyczny. Wyjaśniła się też tajemnica pukawki na publikowanych dzień wcześniej screenach. Myślałem, że to broń długa, a to oberżnięta strzelba. Policja też dysponuje zgrabnym arsenałem. Ciekawe z czego ma ta laska skórę, że kruszą się na niej kule.

Dźwięki (bo muzyką tego nazwać chyba nie można) na początku i końcu trailera bardzo klimatyczne, podkład muzyczny piosenki również. Komunikaty wyświetlane w pikselowej czcionce wyglądają fenomenalnie. Nie ma to jak konfrontacja starego z nowym. Graficznie i stylowo gra prezentuje się kompletnie inaczej niż nowy Deus Ex, co nie powinno nikogo dziwić. Uważam jednak, że czerń i złoto Deusa i jego dekadencki klimat jest bardziej sugestywny. Oceniam tutaj tylko i wyłącznie pierwsze wrażenia, kiedy oglądałem pierwsze koncepty gry.

Nie było wystrzałowej kurteczki z pierwszego artworka, ale łaskawie wybaczam redom to niedopatrzenie. Rozumiem, że musieli zostawić gwóźdź programu na konferencję. ;)

Teaser jest na tyle oszczędny, że nie ma co piać z zachwytu. Ale jeśli produkcja pójdzie w dobrą stronę i w ten właśnie klimat, będzie grubo. Samym projektem jaram się jak cholera. : ]

Ps: Cześć dziubki, tęskniłem. :>

edyta: Ser, a Ty spamerku niedobry, a ti ti! :]

druga edyta: Afterlife to prawie jak Afterfall. Oby ta gra nie skończyła w takim samym szambie x]

Ooo, mam nowy, szczytny cel :D

jak chyba dla większości z nas ;D

BTW, jak to nie było wystrzałowej kurteczki? Popatrzcie na ciuchy worków, które leżą obok! Wystrzałowe neo-niebieskie trampki nie kłują was w oczy?

Odwołuję ostatni akapit poprzedniego posta. Jest kurteczka! A przynajmniej bardzo podobna (niebieskie centki) w okolicach 2:19. Za poprzednimi pięcioma razami nie zwróciłem uwagi, bo pojawia się na ułamek sekundy i to w rogu ekranu. Musiałem oglądać w zwolnionych fpsach, żeby zauważyć.

Elwer! :D

Noe-niebieskie trampki mają pneumatyczne podeszwy, mamy je i śmigamy metr nad gruntem ;)

A ja sobie oglądam teaser kolejny raz i delektuję się smaczkami.

Poniżej nieco bardziej szczegółowa notka odnośnie zespołu odpowiedzialnego za trailer.

CYBERPUNK 2077 teaser
Director: Tomek Bagiński
Story: Tomek Bagiński
Cg Supervisor: Maciej Jackiewicz
Animation director: Maciej Jackiewicz
Executive producers: Marcin Kobylecki, Jarosław Sawko, Piotr Sikora
Producer: Marta Staniszewska
Senior environment artist: Marcin Stępień
Character artists: Dani Garcia, Paweł Jaruga , Stanisław Marek, Tomasz Stefański , Tomasz Stryjewski
Environment artists: Robert Kudera, Artur Szymczak, Marcin Więch
Concept artists: Damian Bajowski, Jakub Jabłoński, Maciej Kuciara, Maciej Rębisz
Additional concept artists: Jakub Bogaczyński , Adam Trędowski , Rafał Wojtunik
Rendering artist: Szlum Pinkumbaum
Compositing artist: Szlum Pinkumbaum
Layout: Mosze Pietruszka
Animators: Michał Kaleniecki, Damian Nenow, Bartłomiej Kik
FX TD: Łukasz Sobisz
Character TD: Bartosz Opatowiecki, Mateusz Popławski
Additional 3d artists: Jarosław Handrysik, Konrad Kiełczykowski, Bartłomiej Walendziak, Sebastian Ośka, Artur Owśnicki, Kamil Pohl, Piotr Tatar, Hubert Zegardło
Music: "Bullets" written by Darius Keeler, Pollard Berrier
perform by Archive
published by Hangman Records
sub-published by Fintage Publishing B.V.
published in Poland by Warner Music Poland Sp. z o.o.

Sound design and mix: Kuba Pietrzak (Box Postproduction)
3d scanning performers: Katarzyna Danysz-Żelewska, Tomek Bagiński, Maciej Jackiewicz, Piotr Prokop
Casting: Maciej Nawrotkiewicz
Make up: Marta Domagała
Costumes: Magdalena Adamczyk, Anna Szumińska
3d scanning session: IR-Entertainment Ltd.
Special thanks: Arkadiusz Dorynek

JUICE:
Art directing: Michał Dwojak-Hara, Michał Misiński
3d artists: Błażej Kowalski, Łukasz Dziedziński, Jarosław Handrysik, Przemysław Słabiak

CD PROJEKT RED:
Producer: Adam Badowski
Story consulting: Sebastian Stępień
Cncept artist: Robert Adler
Character modeler: Ovidiu Voica

A jako bonus - target render i rzeczywisty wygląd gry Motorstorm.

Publikacja teasera w kraju nad Wisłą zupełnie zdominowała Facebooka, przez co trudno jest mi ocenić jak film spodobał się na świecie. Jest ktoś w stanie powiedzieć jak odebrano Cyberpunka w porównaniu do innych gier AAA?
Gamespot - "The development team behind The Witcher 2 releases an amazing cinematic trailer for its upcoming sci-fi RPG, Cyberpunk 2077."
IGN - "A very early look at an ambitious role-playing game from the creators of the Witcher franchise. CD Projekt RED has apparently benefited quite a bit from its excellent and well-received Witcher role-playing series."
Gametrailers - "Hackers, crackers, meat puppets, data cowboys, and all other digital denizens: put on those mirror shades and feast your eyes on the future."

Ogólnie spoko. Komentarze pod trailerami na tych wszystkich stronach też są w przeważającej mierze pozytywne.

Jednym słowem: genialne!
Wszystko jest tutaj takie, jakim być powinno. Muzyka idealnie pasująca do klimatu teasera, sam klimat także świetny (od razu widać, że to cyberpunk), graficznie jest perfekcyjnie (szczególnie spodobał mi się efekt wystrzału broni policjantów, rozsypujący się pocisk, odbijające się światła... no dobra, podobało mi się wszystko), a to wszystko składa się na całość, która wśród cyberpunkowych (i nie tylko) gier jest nie do pobicia. Brawa się należą, naprawdę. :)
Co do samej gry, to po tym teaserze wręcz oszalałem na jej punkcie. Z niecierpliwością wyczekuję nawet najmniejszych strzępków informacji na temat Cyperpunk 2077.

Ale mam jeszcze małe pytanie: czy któryś z fragmentów trailera jest zrobiony na silniku gry? Czy cały film jest po prostu animacją?

Naszła mnie jeszcze jedna refleksja: wszystko ładnie i pięknie, ale nie wiem jakie wszczepy ma ta pani, że jest w stanie utrzymać się na nogach po kilku postrzałach - zwłaszcza, że pociski się od niej odbijają, więc przejmuje niemal całą energię uderzenia.

No ale w końcu to Cyberpunk, pewnie przyśrubowała się do chodnika ;)

@up Dobre pytanie. W ogóle to właśnie się zastanawiam, czy jest przypadkowym cyborgiem, czy może kimś bardziej niezwykłym. Fajnie by było ją spotkać w grze ;).

Naszła mnie jeszcze jedna refleksja: wszystko ładnie i pięknie, ale nie wiem jakie wszczepy ma ta pani, że jest w stanie utrzymać się na nogach po kilku postrzałach - zwłaszcza, że pociski się od niej odbijają, więc przejmuje niemal całą energię uderzenia.

No ale w końcu to Cyberpunk, pewnie przyśrubowała się do chodnika ;)
Eeeee. Za dużo filmów oglądasz. Prawda jest taka, że "odrzut" trafionej części ciała w bardzo małym stopniu jest efektem działania energii kinetycznej pocisku, a w większości jest tylko reakcją obronną organizmu. Jak natychmiastowe cofnięcie ręki od płomienia.
Drugie primo: ona pewnie waży ze sto kilo z tymi wszczepami, chyba że do 2077 wynajdą pancerny plastik (coś a la plastal ze Star Warsów?).

Eeeee. Za dużo filmów oglądasz. Prawda jest taka, że "odrzut" trafionej części ciała w bardzo małym stopniu jest efektem działania energii kinetycznej pocisku, a w większości jest tylko reakcją obronną organizmu. Jak natychmiastowe cofnięcie ręki od płomienia.
Drugie primo: ona pewnie waży ze sto kilo z tymi wszczepami, chyba że do 2077 wynajdą pancerny plastik (coś a la plastal ze Star Warsów?).

To dzieje się w sytuacji gdy pocisk przechodzi na wylot przez ciało. Tutaj zatrzymuje się na metalu (bądź czymś bardziej nowoczesnym) - powinno to zadziałać tak, jakby ktoś bardzo mocno uderzył cię pięścią.

Na IGNie słusznie zauważyli że bohaterka trailera nie ma instynktu samozachowawczego - nie próbuje unikać kul.

Na IGNie słusznie zauważyli że bohaterka trailera nie ma instynktu samozachowawczego - nie próbuje unikać kul.
Przecież ona w ogóle praktycznie się nie porusza. Klęczy na środku ulicy, gdy do niej strzelają. Twarz wyraża... szok?

Top Bottom