"Cyberpunk się wypłaszczył" - czyli problem z uruchomieniem gry.

+
Message: Gpu Crash for unknown reasons! Callstack here is probably irrelevant. Check if Breadcrumbs or Aftermath logged anything useful.
File: e:\r6.patch0hotfix2\dev\src\common\gpuapi\src\dx12\gpuapidx12error.cpp

Uruchamiam grę normalnie, tworzę postać, mam ekran ładowania, pasek dochodzi do połowy i wtedy się "wypłaszcza"...
Wynika z tego powyżej, że jest to błąd DirectX'a... Ku*wa, czekałem na tę grę 1,5 roku, chcę zagrać i umilić sobie ostatnie dni urlopu, a tymczasem muszę się bardzo denerwować...

Message: Gpu Crash for unknown reasons! Callstack here is probably irrelevant. Check if Breadcrumbs or Aftermath logged anything useful.
File: e:\r6.patch0hotfix2\dev\src\common\gpuapi\src\dx12\gpuapidx12error.cpp

Uruchamiam grę normalnie, tworzę postać, mam ekran ładowania, pasek dochodzi do połowy i wtedy się "wypłaszcza"...
Wynika z tego powyżej, że jest to błąd DirectX'a... Ku*wa, czekałem na tę grę 1,5 roku, chcę zagrać i umilić sobie ostatnie dni urlopu, a tymczasem muszę się bardzo denerwować...
wywal sterowniki i zainstaluj najnowsze z oficjalnego źródła

Robiłem to już wiele razy. Dodam, że w moim przypadku (karta Radeon RX 5700) muszę mieć starsze sterowniki Adrenalin 2019, gdyż na wersjach 2020 dzieją się czarne ekrany, wywalanie z gier itp. Zaznaczę też, że karta uszkodzona nie jest, bo z takimi grami jak AC Valhalla, CoD Modern Warfare najnowszy, GTA V, FIFA 21 nie mam problemów i wyciskam z nich ostatnie soki i karta problemów wtedy nie robi...

Miałem taki sam problem, oczywiście rozwiązany :)
Pobrałem najnowsze sterowniki ze strony nvidii do karty graficznej później odpaliłem Cyberpunka przez geforce experience i mi śmiga ;)

Udało mi się w końcu wejść do menu gry :D
Rozwiązanie: postawiłem na nowo system wraz ze wszystkimi jego aktualizacjami + najnowsze sterowniki.
Mam nadzieję, że gra będzie tego warta, bo widzę, że dziś na akcjach jest promocja i w razie czego fajnie byłoby się w poniedziałek zapakować :)

Robiłem to już wiele razy. (...)
Kolego sam sobie zaprzeczasz.
Napisałeś cytuję.

(...) Zaznaczę też, że karta uszkodzona nie jest, bo z takimi grami jak AC Valhalla, CoD Modern Warfare najnowszy, GTA V, FIFA 21 nie mam problemów i wyciskam z nich ostatnie soki i karta problemów wtedy nie robi...

Poniżej zaprzeczenie powyższego cytatu.

(...) Dodam, że w moim przypadku (karta Radeon RX 5700) muszę mieć starsze sterowniki Adrenalin 2019, gdyż na wersjach 2020 dzieją się czarne ekrany, wywalanie z gier itp. (...)
Jednym słowem coś masz nie tak z: ustawieniami bios, kartą graficzną, sterownikami, systemem.
Strzelał nie będę.
W odpowiedzi dodaj cytując mój wpis dokładną wersję systemu.
Poniżej przykład mojej wersji.

1607699896756.png

2. Od lat unikam migracji na w10 jak ognia i nie wiem, czy nawet Cyberpunk jest w stanie mnie przekonać do przesiadki :D
My gramy i czerpiemy przyjemność z grania w każdą z gier. Ty za przeproszeniem cofasz się w rozwoju. Jest to twój wybór więc nic mi do tego :)

Zrobiłem dosłownie wszystko co było napisane, odinstalowałem i na nowo zainstalowałem najnowesze sterwniki do karty graficznej i nadal nic, nawet nic się nie załącza, od razu po kliknięciu w GOGu przycisk graj wyświetla mi się problem wypłaszczeniem. A spełniam wymagania na lajcie. Mam nadzieję ze to jest po prostu jakis kłopot ze strony cd projekt, innej możliwosci nie widze.

Zrobiłem dosłownie wszystko co było napisane, odinstalowałem i na nowo zainstalowałem najnowesze sterwniki do karty graficznej i nadal nic, nawet nic się nie załącza, od razu po kliknięciu w GOGu przycisk graj wyświetla mi się problem wypłaszczeniem. A spełniam wymagania na lajcie. Mam nadzieję ze to jest po prostu jakis kłopot ze strony cd projekt, innej możliwosci nie widze.
Co to znaczy, że zrobiłeś dosłownie wszystko?
Napisz proszę w punktach co wykonałeś, aby rozwiązać problem.
Dodaj też proszę dokładną wersję posiadanego systemu windows.
Przykład poniżej.
1607710195421.png

Miałem taki sam problem, oczywiście rozwiązany :)
Pobrałem najnowsze sterowniki ze strony nvidii do karty graficznej później odpaliłem Cyberpunka przez geforce experience i mi śmiga ;)
Niestety u mnie nic nie pomaga :/

Witaj, mam identyczną wersję systemu Windows, Win10, Intel i5-6500, 16 GB ramu, GTX1060 6GB.
Przedtem zainstalowałem starszą wersję karty graficznej i wtedy pojawił się czarny ekran, który miałby symulować włączanie się gry, ale po chwili się wyłącza i jestem już na pulpicie.
Mam DirektX 12, więc to też nie powinno być z tym problemu.
Włączyłem opcję w GOGu: zarządzaj instalacją-->sprawdź/napraw
I oczywiście wszystko zrobiłem krok po kroku jak napisałeś z Windows Defender.
O aktualizacji karty graficznej do najnowszej pisałem, że również zainstalowałem i nadal nic.

Dzięki za odpowiedź. Napisz proszę czy aplikacja gog ma jakąś nakładkę? overlay?
Możesz jaśniej? Niestety nie mogę dokładnie Ciebie zrozumieć z tą nakładką...
Chyba ze chodzi tobie ze ta nakładka uruchamia się wtedy kiedy uruchamiam jaką grę i wtedy kombinacja Shift+Tab, to wtedy jest szara i bez jakichkolwiek opcji tylko pokazani znajomi

Chyba ze chodzi tobie ze ta nakładka uruchamia się wtedy kiedy uruchamiam jaką grę i wtedy kombinacja Shift+Tab, to wtedy jest szara i bez jakichkolwiek opcji tylko pokazani znajomi
Dokładnie o to mi chodziło.
Wyłącz to na amen w ustawieniach aplikacji gog.
Ustawienia > właściwości gry.
Odznacz kwadracik przy > overlay.
Będąc w ustawieniach przenieś się do > powiadomienia.
Ustaw je tak, aby przy każdym z nich wybrany był znak -

mi dalej się wypłaszcza, robiłem wszystko co pisaliście, jestem w grze wychodzę z baru i wywala mnie za każdym razem
robilem wszystko...

Top Bottom