Nie pamiętam czy da się ściszyć, na pewno da się wyłączyć. PPM na napis Cutscene w edytorze cutscenek i wybierasz odpowiedni przycisk.Ale jeśli chciałbyś tylko ściszyć, to możesz zrobić coś takiego - w skrypcie przed uruchomieniem cutsceny daj taką linijkę:1. Czy da się ściszyć muzykę w cutscenach, tak jak dzieje się to, gdy z kimś rozmawiamy?
a po skończonej cutscenie ustaw muzykę na normalny poziom:RunClientLua("g_cAuroraSettings.m_fMusicVolumeMultiplier = 0.4");
RunClientLua("g_cAuroraSettings.m_fMusicVolumeMultiplier = 0.7");
A wpisałeś nazwę pliku obrazu do journal.2da w kolumnie Picture?2. Jak wstawić własny obraz do dziennika. Mimo, że ustawiłem rozdzielczość 256x256 i zmieniłem format na dds, po wstawieniu do modułu i utworzeniu wszystkich tekstów i skryptów w dzienniku jest treść, ale nie ma obrazu.
Lokacje: jeśli nie ma takich lokacji w module docelowym to tak, trzeba je przenieść. Jak są to już kwestia tego, czy dekoracje się różnią, jeśli tak, te też trzeba je przenieść(no chyba że nie chcesz).Postacie: tu chodzi ci o szablony postaci/retextury/wszystko co z nimi związane? Jeśli tak, to musisz je przenieść albo podmienić na inne.3. Jeśli chce się przenieść cutscenę do innego modułu, należy oprócz cutsceny przenieść wszystkie postacie i lokacje, w której dzieje się akcja?
AssignCommand(GetFirstPC(), SpeakOneLinerConversation("nazwa_dialogu"));
Przełóż to na polski, używając znaków interpunkcyjnych i szczegółowo opisz problem, bo nic z tego nie zrozumiałem, a chcę pomócWulgier said:Mam taki problem był pewnie wielokrotnie wałkowany ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie a więc gdy tworze szablon postaci D'jinni nie widzi zawartości dodatkowych folderów które tam stworzyłem, ale gdy robię file open i otwieram który kolwiek z nich to normalnie widz ich zawartość. pliki te to zwykle bify wypakowanie których znalazłem na necie. (jestem początkujący) proszę o pomoc